Ομορφιά

Μαλλιά: Πώς θα βάψετε τα μαλλιά σας μπλε;

Μαλλιά: Πώς θα βάψετε τα μαλλιά σας μπλε;

Μαλλιά: Το να βάψετε τα μαλλιά σας μπλε είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ξεφύγετε από το χρώμα.

Το να βάψετε τα μαλλιά σας μπλε είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ξεφύγετε από το χρώμα. Πριν βάψετε τα μαλλιά σας μπλε, είναι σημαντικό να τα φωτίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να πάρει η βαφή. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας μπλε και να χρησιμοποιήσετε ορισμένες ειδικές τεχνικές για να διασφαλίσετε ότι το χρώμα σας θα είναι ζωντανό και με μεγάλη διάρκεια.

Βάψτε τα μαλλιά σας μπλε

  • Ξεκινήστε με ένα καθαριστικό σαμπουάν. Η χρήση ενός καθαριστικού σαμπουάν μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της συσσώρευσης από τα μαλλιά σας και να σας διευκολύνει να τα βάψετε. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα υπολείμματα βαφής από την τελευταία φορά που βάψατε τα μαλλιά σας. 
  • Χρησιμοποιήστε ένα αφαιρετικό χρώματος εάν έχετε βάψει τα μαλλιά σας στο παρελθόν. Εάν τα μαλλιά σας έχουν ακόμα υπολείμματα βαφής από την τελευταία φορά που τα βάψατε, τότε ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα αφαιρετικό χρώματος για να ετοιμάσετε τα μαλλιά σας για βαφή. Τα προϊόντα αφαίρεσης χρώματος δεν λευκαίνουν τα μαλλιά σας, απλώς αφαιρούν τις βαφές και αυτό μπορεί να φωτίσει ελαφρώς τα μαλλιά σας.
  • Λευκάνετε τα μαλλιά σας αν είναι ακόμα σκούρα. Εάν τα μαλλιά σας είναι ακόμα σκούρα μετά τη χρήση του αφαίρεσης χρώματος, τότε θα πρέπει να τα βάψετε για να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας θα φαίνονται πραγματικά μπλε όταν τα βάφετε. Μπορείτε να λευκάνετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας ένα κιτ από ένα κατάστημα φαρμάκων ή ειδών ομορφιάς ή μπορείτε να τα κάνετε επαγγελματικά λεύκανση. Αγοράστε ένα κιτ που προορίζεται να προετοιμάσει τα μαλλιά σας για βαφή. Μπορεί να θέλετε να ζητήσετε από έναν επαγγελματία κομμωτή να ξεβάψει τα μαλλιά σας, αν δεν το έχετε ξανακάνει.
  • Διορθώστε τα μαλλιά σας με μια βαθιά περιποίηση περιποίησης. Αφού χρησιμοποιήσετε αφαίρεση χρώματος και χλωρίνη στα μαλλιά σας, μπορεί να είναι κατεστραμμένα και στεγνά. Για να επιδιορθώσετε ορισμένες από τις ζημιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία πρωτεΐνης ή ένα βαθύ μαλακτικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας. Για βαθιά μαλακτικά, εφαρμόστε το conditioner σε καθαρά, βρεγμένα μαλλιά και αφήστε το για λίγα λεπτά. Μπορεί επίσης να θέλετε να περιμένετε μερικές ημέρες πριν βάψετε τα μαλλιά σας για να δώσετε στα μαλλιά σας την ευκαιρία να ανακάμψουν από τις χημικές ουσίες. 
  • Προστατέψτε τα ρούχα και το δέρμα σας. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βαφής, βεβαιωθείτε ότι έχετε φορέσει ένα παλιό μπλουζάκι που δεν σας πειράζει να λερωθεί. Στη συνέχεια, τυλίξτε μια πετσέτα ή μια ρόμπα γύρω από το λαιμό σας για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τη βαφή και φορέστε ένα ζευγάρι γάντια βινυλίου για να μην λερώσει η βαφή τα χέρια και τα νύχια σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να εφαρμόσετε λίγη βαζελίνη γύρω από τις άκρες της γραμμής των μαλλιών και των αυτιών σας για να αποτρέψετε τη βαφή να λερώσει το δέρμα σας. Λάβετε υπόψη ότι εάν βάλετε τη βαφή στο δέρμα ή τα νύχια σας, θα ξεκολλήσει τελικά. Ωστόσο, αν πάρετε τη βαφή στα ρούχα σας ή σε άλλα υφάσματα, τότε μπορεί να μην βγει ποτέ.
  • Λούστε καλά τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι πολύ καθαρά πριν τα βάψετε διαφορετικά η βαφή μπορεί να μην πάρει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει τα μαλλιά σας πριν τα βάψετε. Ωστόσο, μην περιποιείτε τα μαλλιά σας. Το κοντίσιονερ μπορεί να αποτρέψει τη διείσδυση της βαφής στα νήματα σας.
  • Ανακατέψτε τη βαφή. Δεν απαιτούν όλες οι βαφές ανάμειξη. Ωστόσο, εάν η βαφή σας πρέπει να αναμειχθεί πριν τη χρησιμοποιήσετε, τότε ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας για την ανάμειξη της βαφής. Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό μπολ και μια βούρτσα βαφής για να αναμίξετε τα συστατικά της βαφής σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εάν έχετε μια βαφή που δεν χρειάζεται να ανακατέψετε, τότε μπορεί να θέλετε να μεταφέρετε τη βαφή σε ένα πλαστικό μπολ για να είναι πιο εύκολο να την αφαιρέσετε και να την εφαρμόσετε στα μαλλιά σας.
  • Εφαρμόστε τη βαφή στα μαλλιά σας. Όταν είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε τη βαφή, αρχίστε να βάζετε τα μαλλιά σας σε τμήματα. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μερικά μη μεταλλικά κλιπ μαλλιών για να στερεώσετε περίπου τα μισά μαλλιά σας στην κορυφή του κεφαλιού σας, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε πρώτα τη βαφή στα κάτω στρώματα. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας ή ένα πινέλο βαφής για να βεβαιωθείτε ότι η βαφή καλύπτει ομοιόμορφα όλα τα νήματα σας. Ξεκινήστε από τις ρίζες και ασκηθείτε προς τα άκρα των κλώνων σας. Ορισμένες βαφές σας συμβουλεύουν να δουλέψετε τη βαφή στους κλώνους σας έως ότου η βαφή γίνει ελαφρώς αφρώδης. Ελέγξτε τις οδηγίες της συσκευασίας για να δείτε αν χρειάζεται να το κάνετε αυτό μικρό.

  • Αφήστε τη βαφή να καθίσει για όσο χρειαστεί. Αφού έχετε καλύψει όλα τα σκέλη σας με τη βαφή, τοποθετήστε ένα σκουφάκι ντους ή πλαστική μεμβράνη πάνω από τα μαλλιά σας και ρυθμίστε ένα χρονόμετρο. Ο χρόνος που χρειάζεστε για να αφήσετε τη βαφή στα μαλλιά σας θα εξαρτηθεί από τον τύπο της βαφής που χρησιμοποιείτε. Ορισμένες μάρκες μπορούν να παραμείνουν για έως και μία ώρα, ενώ άλλες χρειάζονται μόνο περίπου 15 λεπτά. Προσέξτε το χρόνο σας για να μην αφήσετε τη βαφή για πολύ ώρα. Ξεπλύνετε τη βαφή. Αφού περάσει ο χρόνος, ξεπλύνετε τη βαφή από τα μαλλιά σας μέχρι το νερό να είναι σχεδόν καθαρό. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μόνο δροσερό χλιαρό νερό για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει περισσότερο από τη βαφή και το χρώμα μπορεί να μην φαίνεται τόσο ζωντανό. Αφού ξεπλύνετε τη βαφή, στεγνώστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Μην το στεγνώνετε με πιστολάκι γιατί η ζέστη μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας και να προκαλέσει αιμορραγία της βαφής.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 Tips ομορφιάς που μόνο οι Γαλλίδες γνωρίζουν!

Τα καλύτερα tips για την υγεία των μαλλιών σας

Φροντίστε τα μαλλιά σας για να είναι πάντα λαμπερά!

Πώς να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση που σχετίζεται με το άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

7 Tips μακιγιάζ για κοπέλες με ξανθά μαλλιά

Makeup: Tο να βρεις το σωστό μακιγιάζ για τις ξανθιές μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Αλλά χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο.

Tips για υγιή και όμορφα μαλλιά

Μαλλιά: Ανακαλύψτε μια επιμελημένη λίστα με κορυφαίες συμβουλές περιποίησης μαλλιών σε αυτό το άρθρο.

5 Tips για την περιποίηση του λαιμού σας

Επιδερμίδα: Καθώς ο λαιμός αντανακλά το πρώτο σημάδι γήρανσης, έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικό να προστατεύσουμε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η οδοντόκρεμα το δέρμα σας;

Beauty tips: Η οδοντόκρεμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής των δοντιών. Επομένως, δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Ωστόσο, το γνωρίζατε ότι το ίδιο προϊόν ενδέχεται να σας βοηθήσει στην περιποίηση της επιδερμίδας σας;

Τοπική αλοιφή από χυμό δέντρων για τη θεραπεία δερματικών λοιμώξεων

Δέρμα: Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι το δέντρο του Κουίνσλαντ έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Ο χυμός του μελετάται επί του παρόντος από άλλη ομάδα για να ανακαλύψει εάν μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο.