Ομορφιά

Makeup Συμβουλές: Επιλέξτε με βάση την κάλυψη που θέλετε

Makeup Συμβουλές: Επιλέξτε με βάση την κάλυψη που θέλετε

Ματ, δηλαδή, αδιαφανές. Αυτή η σύνθεση είναι ιδανική για το δέρμα που τείνει να λιπαίνει, καθώς ελέγχει το υπερβολικό σμήγμα.

Makeup Συμβουλές: Η επιλογή της σωστής βάσης για το δέρμα σας αποτελεί το Α και το Ω για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ. Και ενώ για τις περισσότερες μοιάζει με πολύ εύκολη διαδικασία, στην ουσία είναι αρκετές οι παράμετροι που πρέπει να προσέξετε, ώστε να έχετε ένα όχι υπερβολικό αποτέλεσμα, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό σας χρώμα. Για να το επιτύχετε, λοιπόν, δείτε τα βήματα που πρέπει να κάνετε.

Προσδιορίστε τον τόνο σας

Για να επιλέξτε ένα makeup που ταιριάζει περισσότερο με το χρώμα του προσώπου σας, πρέπει να επιλέξετε εκείνο που έχει τον ίδιο τόνο με το δέρμα σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τόνων: κίτρινο, ροζ, ουδέτερο, και ανάλογα με αυτούς μπορείτε να επιλέξετε το makeup σας από ένα ζεστό, κρύο ή ουδέτερο τόνο.

Επιλέξτε με βάση την κάλυψη που θέλετε

Εάν θέλετε το makeup να καλύπτει πλήρως το πρόσωπό σας ή να φαίνεται πολύ ελαφρύτερο, πρέπει να επιλέξετε εκείνο ποιο ταιριάζει καλύτερα στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε:

  • Δροσερό, φωτεινό και λαμπερό αποτέλεσμα. Ιδανικό για ξηρό δέρμα, γιατί είναι πιο ενυδατικό.
  • Ματ, δηλαδή, αδιαφανές. Αυτή η σύνθεση είναι ιδανική για το δέρμα που τείνει να λιπαίνει, καθώς ελέγχει το υπερβολικό σμήγμα.
  • Σατέν, μεσαία κάλυψη ανάμεσα σε αδιαφανές και φωτεινό. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος είναι ιδανικός για όλους, ενώ διακρίνεται για την ισορροπία που παρέχει στο μακιγιάζ.

Επιλέξτε με βάση τον τύπο δέρματός σας

Στο εμπόριο υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι makeup, οι οποίοι προορίζονται και για τους αντίστοιχους τύπους δέρματος.

  • Υγρό: Τα πιο δημοφιλή και κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.
  • Συμπαγής βάση ή σκόνη: Κατάλληλα για κανονικό δέρμα.
  • Stick: Αρκετά κρεμώδες και γλυκό, ιδανική επιλογή για ξηρό δέρμα.

Δοκιμάστε πριν το αγοράσετε

Για να είστε σίγουρες ότι έχετε επιλέξει τη σωστή απόχρωση, πρέπει να δοκιμάσετε το προϊόν πριν το αγοράσετε. Ωστόσο, σημειώστε ότι δεν μπορεί να δοκιμαστεί στα χέρια ή τους καρπούς, καθώς το χρώμα τους συνήθως διαφέρει από τον τόνο του προσώπου σας. Οπότε το makeup πρέπει να δοκιμάζεται στο τελευταίο μέρος της γνάθου, μεταξύ του αυτιού και του λαιμού, καθώς πρόκειται για το μέρος του προσώπου με την πιο ουδέτερη χρώση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να επιτύχουμε το τέλειο μακιγιάζ φορώντας μάσκα

Βασικά βήματα για καλοκαιρινό make up look

Πώς θα δημιουργήσετε την τέλεια βάση για το πρόσωπό σας

Ένα και μόνο μυστικό για το make up που σου ταιριάζει

Τα οφέλη του σταφυλέλαιου στην ομορφιά

Σταφυλέλαιο: Το σταφυλέλαιο εξάγεται από τους εναπομείναντες σπόρους σταφυλιών και χρησιμοποιείται ως φυσικό προϊόν ομορφιάς. Διατίθεται επίσης ως υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του φυτικού ελαίου.