Ομορφιά

Η Τέχνη της Γοητείας: “Η αποπλάνηση χωρίς σεξ” (Robert Green)

Η Τέχνη της Γοητείας: “Η αποπλάνηση χωρίς σεξ” (Robert Green)

Φροντίζεις να βελτιώνεσαι συνεχώς και είσαι γεμάτος ενθουσιασμό. Αν συγκεντρώσεις όλα τα προηγούμενα θα δεις μπροστά σου έναν γοητευτικό άνθρωπο και αν προσθέσεις το κομμάτι των κοινωνικών δεξιοτήτων η εικόνα της γοητείας θα είναι απόλυτη.

Η Τέχνη της Γοητείας: Συνώνυμη με τη σαγήνη και πασπαλισμένη με σκόνη μαγική είναι μια αρετή ζηλευτή από τους περισσότερους. Η γοητεία ορίζεται ως η ακτινοβολία, η χάρη, η έλξη που προκαλεί η παρουσία ενός ατόμου. Είναι η επιτομή υψηλά ανεπτυγμένων κοινωνικών δεξιοτήτων και υψηλής προσωπικής αξίας η οποία περιλαμβάνει την άνεση με την προσωπικότητά μας και την κοινωνική αυτοπεποίθηση.

Ο Robert Green, χαρακτηριστικά, είχε πει πως γοητεία είναι η αποπλάνηση χωρίς σεξ.

Τι είναι όμως εκείνο που κάνει κάποιον γοητευτικό; Ποια είναι εκείνη η ιδιαιτερότητα που μερικοί έχουν τόσο φυσικά και πώς μπορεί να καλλιεργηθεί;

Εκείνοι οι ακαταμάχητοι άνθρωποι φαίνεται να είναι προικισμένοι με κάποια ιδιαίτερα δώρα που τους επιτρέπουν να αποπλανούν και να επηρεάζουν τους άλλους.

Στην πραγματικότητα, είναι φυσικοί γνώστες της ψυχολογίας της έλξης. Ξέρουν καλά πως μας αρέσουν οι άνθρωποι που είναι σαν εμάς και εκείνοι έχουν κάτι οικείο, γνώριμο που ενισχύει την καλή προδιάθεση.

Είναι χαρακτηριστικό των γοητευτικών ατόμων το ότι στις αλληλεπιδράσεις τους ψάχνουν τις ομοιότητες και όχι τις διαφορές.

Επικεντρώνονται στα κοινά και δείχνουν περιέργεια για τα διαφορετικά, τα νέα. Η δύναμη της εγγύτητας και η σπουδαιότητα της φυσικής επαφής είναι επίσης παράγοντες έλξης. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, η ζεστασιά του χαρακτήρα υπερισχύει της όποιας άξιας θαυμασμού γνώσης και η γοητεία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ζεστασιά. Όσο, για τη φυσική ομορφιά, θεωρείται αρκετά σημαντικός παράγοντας αθροιστικά με τους προηγούμενους αλλά όχι καταλυτικός.

Όσοι έχουν ακαταμάχητη έλξη γνωρίζουν πολύ καλά πως κρίνουμε μια αλληλεπίδραση από το πώς νιώθουμε και εκείνοι που μας γοητεύουν μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Είναι ενεργητικοί στις συζητήσεις και πάντα οι αλληλεπιδράσεις μαζί τους μας αφήνουν κάτι εποικοδομητικό.

Ακόμα και αν δεν είναι συνειδητό είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με τα μη λεκτικά μηνύματα που λαμβάνουμε και εκπέμπουμε.

Οι γοητευτικοί άνθρωποι έχουν στην κατοχή τους τα όπλα της δύναμης της μη λεκτικής επικοινωνίας. Η γλώσσα του σώματος και ο τόνος της φωνής είναι ιδιαίτερα ισχυρά εργαλεία. Η ποιοτική και ισόρροπη οπτική επαφή, το ειλικρινές χαμόγελο, η σίγουρη και ανοιχτή σωματική στάση δεν αφήνουν περιθώρια μη θετικής προσοχής.

Ο τόνος της φωνής τους είναι σταθερός, ο ρυθμός της ομιλίας τους συνετός και o τονισμός των λεκτικών σχημάτων σοφός. Ο λόγος τους είναι στιβαρός και ζωντανός. Μιλούν με συναίσθημα και γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμη των παύσεων.

Οι γοητευτικοί άνθρωποι κοιτούν στα μάτια και είναι εξαιρετικοί ακροατές. Ακούν ενεργητικά με όλες τις αισθήσεις τους. Ίσως μιλούν λιγότερο μα επικεντρώνονται στα ουσιαστικά. Δεν είναι εκείνοι που θα σε σχολιάσουν πίσω από την πλάτη σου, θα σε αγνοήσουν, θα σε ειρωνευτούν ή θα γελάσουν κοροϊδευτικά.

Είναι ιδιαίτερα γενναιόδωροι σε όλα τα επίπεδα. Κλέβουν την προσοχή από την πρώτη στιγμή γνωρίζοντας τη δυναμική της πρώτης εντύπωσης. Αγαπούν το χιούμορ και το διαχειρίζονται εξίσου καλά ως αποστολείς και ως αποδέκτες.

Δεν διστάζουν να αυτοσαρκάζονται ενώ αναγνωρίζουν και εκφράζουν την αξία των γύρω τους. H ταπεινότητα τους βρίσκει στο σωστό μέτρο χωρίς υπερβολές. Εκφράζουν την άποψή τους ελεύθερα και είναι πάντα σε θέση να παρουσιάσουν στοιχεία για τα όσα υποστηρίζουν.

Όταν δεν είναι γνώστες ενός ζητήματος ξέρουν πως δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη και η περιέργειά τους για το νέο τους κάνει να αναζητούν πληροφορίες και όχι να επικρίνουν. Έχουν αυτεπίγνωση, τηρούν τα όρια και είναι αυθόρμητοι. Αποφεύγουν τις πομπώδεις αυτοσυστάσεις και τις περιαυτολογίες.

Αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους και προσέχουν τον εαυτό τους. Επιλέγουν ρούχα μέσα στα οποία νιώθουν άνετα και παράλληλα όμορφα. Μένουν μακριά από κραυγαλέα αξεσουάρ και άσκοπους “θορύβους”.

Οι γοητευτικοί άνθρωποι είναι σαν το νερό. Μπορούν και προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον χωρίς να χάνουν την ουσία και τη μοναδικότητά τους. Παίρνουν τα σχήματα του εκάστοτε περιβάλλοντος και διατηρούν τη διαφάνειά τους.

Λατρεύουν την ποιότητα και την ντύνονται σε κάθε τους βήμα. Είναι αυθεντικοί και τιμούν την ύπαρξή τους. Τι πιο γοητευτικό από το να είσαι ο απόλυτος μοναδικός εαυτός σου;

Όχι, οι γοητευτικοί άνθρωποι δεν έχουν νεραϊδονονές που στήνουν χορό στις μωρουδιακές κούνιες τους. Κατέχουν τις ποιότητες της έλξης και υιοθετούν συγκεκριμένες συνήθειες.  Επικεντρώνονται στους αλληλεπιδρώντες τους περισσότερο από τον εαυτό τους και τους κάνουν να νιώθουν αρεστοί, σεβαστοί, κατανοητοί και ορατοί.

Όλοι οι άνθρωποι είναι γοητευτικοί ή τουλάχιστον δυνητικά γοητευτικοί. Απλά, κάποιοι χάνουν τη γοητεία τους στο δρόμο και κάποιοι δεν την τιμούν.

Αν έπρεπε να δοθεί μόνο ένα μυστικό για την κατάκτηση της προσωπικής γοητείας αυτό θα ήταν η αγάπη προς τον εαυτό. Τόσο απλό και τόσο δύσκολο στους καιρούς μας.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου έχεις αυτοπεποίθηση και δεν διστάζεις να δείξεις τις αδυναμίες σου και να παραδεχτείς τα λάθη σου. Αντιμετωπίζοντας τον εαυτό σου με σεβασμό και ευγένεια δεν μπορείς να ξεφύγεις από το να αντιμετωπίζεις και τους άλλους με τον ίδιο τρόπο.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου χαμογελάς, μπορείς να είσαι ειλικρινής και γενναιόδωρος. Κρατάς μια θετική στάση προς τα πράγματα και ενδιαφέρεσαι για τους εκάστοτε αλληλεπιδρώντες σου. Ξέρεις να ακούς, πατάς γερά στη γη και οι συνομιλητές σου νιώθουν μια ιδιαίτερη άνεση μαζί σου.

Φροντίζεις να βελτιώνεσαι συνεχώς και είσαι γεμάτος ενθουσιασμό. Αν συγκεντρώσεις όλα τα προηγούμενα θα δεις μπροστά σου έναν γοητευτικό άνθρωπο και αν προσθέσεις το κομμάτι των κοινωνικών δεξιοτήτων η εικόνα της γοητείας θα είναι απόλυτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάουν αρνητικά την ψυχική υγεία των εφήβων κοριτσιών

Πώς το σωστό άρωμα μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο όμορφη

Γιατί είναι σημαντικό να ασκείς γοητεία

Τι κάνει έναν άνθρωπο γοητευτικό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές ομορφιάς για το πρώτο ραντεβού

Ομορφιά: Η πιο ελκυστική ποιότητα είναι η αυθεντικότητα. Να είστε ο εαυτός σας, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ραντεβού. Η γνήσια αυτοπεποίθηση λάμπει, κάνοντας σας ακόμα πιο όμορφους στα μάτια του ραντεβού σας.

Αποτρίχωση με κλωστή: Πώς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι και γιατί να την επιλέξεις.

Αποτρίχωση με κλωστή: Πρόκειται για μια αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης που έχει τις ρίζες της στη Μέση Ανατολή. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συνήθως περιλαμβάνει ένα μόνο κομμάτι βαμβακερής κλωστής. Αν και λιγότερο δημοφιλής από το τσιμπιδάκι, προτιμάται από πολλές γυναίκες καθώς χαρίζει ένα πραγματικά αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, κυρίως όταν πρόκειται για ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

Τρόποι για να προστατέψετε το δέρμα σας στην εγκυμοσύνη

Δέρμα εγκυμοσύνη: Η προστασία του δέρματος στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ραγάδων και την προώθηση της συνολικής υγείας του δέρματος.