Ομορφιά

Φωτοφοβία : Μάθετε τι προκαλεί

Φωτοφοβία :  Μάθετε τι προκαλεί

Φωτοφοβία : Η ευαισθησία στο φως είναι μια κατάσταση στην οποία τα έντονα φώτα βλάπτουν τα μάτια σας. Ένα άλλο όνομα για αυτήν την πάθηση είναι η φωτοφοβία. Είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα που σχετίζεται με πολλές διαφορετικές καταστάσεις, από μικρούς ερεθισμούς έως σοβαρές ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η φωτοφοβία είναι ένα κοινό σύμπτωμα της ημικρανίας . Η ημικρανία προκαλεί σοβαρούς πονοκεφάλους που μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως ορμονικές αλλαγές, τροφές, άγχος και περιβαλλοντικές αλλαγές. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν σφυγμό σε ένα μέρος του κεφαλιού σας, ναυτία και έμετο. Εκτιμάται ότι πάνω από το 10% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν ημικρανία. Εμφανίζονται επίσης συχνότερα στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Συνθήκες που επηρεάζουν τον εγκέφαλο

  • Η ευαισθησία στο φως συνδέεται συνήθως με μερικές σοβαρές καταστάσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο. Αυτά περιλαμβάνουν:

Εγκεφαλίτιδα

  • Η εγκεφαλίτιδα εμφανίζεται όταν ο εγκέφαλος σας φλεγμονή από ιογενή λοίμωξη ή άλλη αιτία. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή.

Μηνιγγίτιδα

  • Η μηνιγγίτιδα είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που προκαλεί φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Η βακτηριακή μορφή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως εγκεφαλική βλάβη , απώλεια ακοής , επιληπτικές κρίσεις , ακόμη και θάνατο.

Υποαραχνοειδής αιμοραγία

  • Η υποαραχνοειδής αιμορραγία εμφανίζεται όταν έχετε αιμορραγία μεταξύ του εγκεφάλου σας και των γύρω στρωμάτων ιστού. Μπορεί να είναι θανατηφόρο ή να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή εγκεφαλικό επεισόδιο .

Καταστάσεις που επηρεάζουν τα μάτια

  • Η φωτοφοβία είναι επίσης συχνή σε διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν τα μάτια. Αυτά περιλαμβάνουν:

Τριβή του κερατοειδούς

  • Η τριβή του κερατοειδούς είναι ένας τραυματισμός του κερατοειδούς, το εξώτατο στρώμα του ματιού. Αυτός ο τύπος τραυματισμού είναι συχνός και μπορεί να συμβεί εάν έχετε άμμο, βρωμιά, μεταλλικά σωματίδια ή άλλες ουσίες στα μάτια σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται έλκος του κερατοειδούς εάν μολυνθεί ο κερατοειδής.

Σκληρίτιδα

  • Η σκληρίτιδα εμφανίζεται όταν το λευκό μέρος του ματιού σας φλεγμονή. Περίπου οι μισές από όλες τις περιπτώσεις προκαλούνται από ασθένειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ο λύκος . Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στα μάτια, υδαρή μάτια και θολή όραση .

Ακολουθεί βίντεο για την Φωτοφοβία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στην Αγκαλιά της οικογένειας της μαμάς της η μικρή Λυδία

Τριαντάφυλλος Χαλαζίας : : Ανακτήστε την ψυχική ηρεμία σας

Σεξουαλική υγεία : Προτεινόμενοι Κρύσταλλοι για να την απογειώσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η μάσκα ομορφιάς πρέπει να είναι αναπόσπαστο βήμα στην ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας

Μάσκες ομορφιάς προσώπου: Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικά από τα οφέλη της χρήσης μάσκας ομορφιάς για το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη σας.

Παράξενα beauty hacks που κάνουν θαύματα

Παράξενα beauty hacks: Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε εάν πράγματι λειτουργεί ένα "μυστικό" ομορφιάς που σας εκμυστηρεύτηκαν οι παλαιότερες; Διαβάστε 10 από τα πιο περίεργα beauty hacks και γιατί όχι, δοκιμάστε τα!