Ομορφιά

Δερματικές παθήσεις : Λύσεις για να τις θεραπεύσετε

Δερματικές παθήσεις : Λύσεις για να τις θεραπεύσετε

Δερματικές παθήσεις : Σε αυτό το άρθρο σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε συμβουλές για να απαλλαχτείτε από τις δερματικές παθήσεις.

Η φουντουκιά μάγισσας , είναι ένας θάμνος που είναι γηγενής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους ιθαγενείς Αμερικανούς ως θεραπεία για μια ποικιλία δερματικών παθήσεων που σχετίζονται με ερεθισμό και φλεγμονή. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε φουντουκιά μάγισσας στην καθαρή της μορφή στο τοπικό φαρμακείο σας. Μοιάζει με ένα μπουκάλι αλκοόλ. Ακόμη και ορισμένες κρέμες και αλοιφές χωρίς συνταγή (OTC) περιέχουν φουντουκιά, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τσιμπήματα ή αιμορροΐδες .

 

Το Witch Hazel θεωρείται ένας τρόπος για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος που επηρεάζουν το πρόσωπο αντί ενός παραδοσιακού στυπτικού ή γραφίτη .

Πιθανά οφέλη της μάγισσας φουντουκιάς

 • Όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, τα τόνερ με βάση φουντουκιά μάγισσας έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τον ερεθισμό, τον τραυματισμό και τη φλεγμονή. Μερικές από τις πιο κοινές χρήσεις περιλαμβάνουν ακμή, φλεγμονώδεις καταστάσεις και ηλιακά εγκαύματα.

Ακμή

 • Ενώ ορισμένοι τύποι ακμής (όπως κύστεις και φλύκταινες ) είναι φλεγμονώδεις, η φουντουκιά μπορεί να ωφελήσει επίσης τη μη φλεγμονώδη ακμή ( σπυράκια και λευκά στίγματα ).
 • Η ιδέα πίσω από το μάγισσα φουντουκιά για τη θεραπεία της ακμής είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ως στυπτικό στέγνωμα των κηλίδων ακμής σας, όπως και άλλες εξωχρηματιστηριακές θεραπείες.

Φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος

 • Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ότι η φουντουκιά μπορεί να ωφελήσει άλλους τύπους φλεγμονωδών παθήσεων του δέρματος, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Η σκέψη εδώ είναι ότι εάν αντιμετωπιστεί η υποκείμενη φλεγμονή, τότε μπορεί να υπάρχουν λιγότερες αντιδράσεις με τη μορφή εξανθημάτων.
 • Η φουντουκιά μάγισσας έχει επίσης αποδειχθεί ασφαλής όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής .
 • Το Witch Hazel μπορεί επίσης να βοηθήσει τις τσάντες κάτω από τα μάτια . Ωστόσο, δεν πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στα μάτια, αλλιώς μπορεί να διατρέξετε κίνδυνο εγκαυμάτων.

Άλλες χρήσεις

 • Σύμφωνα με το Berkeley Wellness , έναν διαδικτυακό πόρο για πληροφορίες ευεξίας βάσει αποδεικτικών στοιχείων, το witch hazel χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές για τα ακόλουθα:
 • μώλωπες
 • τσιμπήματα
 • περικοπές και πληγές
 • σύγκαμμα από πάνα
 • αιμορροϊδές
 • άλλα εγκαύματα

Ακολουθεί βίντεο για τις δερματικές παθήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη της μάσκας γιαουρτιού για το πρόσωπο και το σώμα

Αν και το νερό των ωκεανών είναι γεμάτο οφέλιμα συστατικά, ενέχει επίσης κινδύνους

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να αγαπήσετε το σώμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές ομορφιάς για το πρώτο ραντεβού

Ομορφιά: Η πιο ελκυστική ποιότητα είναι η αυθεντικότητα. Να είστε ο εαυτός σας, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ραντεβού. Η γνήσια αυτοπεποίθηση λάμπει, κάνοντας σας ακόμα πιο όμορφους στα μάτια του ραντεβού σας.

Αποτρίχωση με κλωστή: Πώς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι και γιατί να την επιλέξεις.

Αποτρίχωση με κλωστή: Πρόκειται για μια αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης που έχει τις ρίζες της στη Μέση Ανατολή. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συνήθως περιλαμβάνει ένα μόνο κομμάτι βαμβακερής κλωστής. Αν και λιγότερο δημοφιλής από το τσιμπιδάκι, προτιμάται από πολλές γυναίκες καθώς χαρίζει ένα πραγματικά αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, κυρίως όταν πρόκειται για ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

Τρόποι για να προστατέψετε το δέρμα σας στην εγκυμοσύνη

Δέρμα εγκυμοσύνη: Η προστασία του δέρματος στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ραγάδων και την προώθηση της συνολικής υγείας του δέρματος.