Ομορφιά

Ατμός προσώπου: Ποια είναι τα οφέλη του και τι να προσέξετε

Ατμός προσώπου: Ποια είναι τα οφέλη του και τι να προσέξετε

Ατμός προσώπου: «Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι ο ατμός του προσώπου ανοίγει τους πόρους και τους ξεβουλώνει», λέει η Caroline Robinson, M.D., δερματολόγος και ιδρύτρια της Tone Dermatology στο Σικάγο. «Οι πόροι μας είναι σταθερές δομές που δεν ανοίγουν και κλείνουν ως απόκριση στις αλλαγές της θερμοκρασίας». Τι πραγματικά συμβαίνει όταν εκθέτετε το πρόσωπό σας στον ατμό;

Αν κάνετε κύλιση στο beauty TikTok, θα δείτε πολλούς influencers να διαφημίζουν τα οφέλη του face steaming και να δείχνουν πώς να ατμίζετε το πρόσωπό σας—είτε με συσκευή καθαρισμού του προσώπου είτε με ζεστή πετσέτα και ζεστό νερό για να δημιουργήσετε μία απολαυστική ημέρα σπα στο σπίτι. Και ναι, υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη από τον ατμό προσώπου. Αλλά προτού δημιουργήσετε τη δική σας σάουνα στο σπίτι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια του δέρματος, καθώς ορισμένοι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι ο ατμός δεν είναι για όλους, ειδικά εάν έχετε συγκεκριμένες παθήσεις δέρματος ή ορισμένους τύπους επιδερμίδας.

Τι είναι το face steaming;

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πρακτική ομορφιάς που κρατά από την αρχαιότητα. Τα συστατικά για έναν επιτυχημένο ατμό προσώπου είναι απλά: νερό που είναι αρκετά ζεστό για να δημιουργεί ατμό και μερικές φορές μια ζεστή πετσέτα για να βάλειτε πάνω από το κεφάλι σας ώστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον γύρω από το πρόσωπό σας που να παγιδεύει τον ατμό ώστε το δέρμα σας να τον απορροφήσει. Μπορείτε να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία αισθητικό εάν θέλετε μια πλήρη περιποίηση προσώπου που να ενσωματώνει τον ατμό και μπορείτε επίσης να αγοράσετε συσκευή ατμού προσώπου για να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας στο σπίτι.

Ποια είναι τα οφέλη του face steaming

  • Μπορεί να ενισχύσει την απολέπιση.
    Αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια οφέλη από το face steaming για την ακμή, αλλά μάλλον όχι για τους λόγους που νομίζατε. «Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι ο ατμός του προσώπου ανοίγει τους πόρους και τους ξεβουλώνει», λέει η Caroline Robinson, M.D., δερματολόγος και ιδρύτρια της Tone Dermatology στο Σικάγο. «Οι πόροι μας είναι σταθερές δομές που δεν ανοίγουν και κλείνουν ως απόκριση στις αλλαγές της θερμοκρασίας». Τι πραγματικά συμβαίνει όταν εκθέτετε το πρόσωπό σας στον ατμό; Το ανώτερο στρώμα του νεκρού δέρματος, που ονομάζεται κεράτινη στιβάδα, μαλακώνει και γίνεται πιο διαπερατό, χαλαρώνοντας τυχόν έλαια, βρωμιά ή βακτήρια – που προκαλούν ακμή – τα οποία κρέμονται στην επιφάνεια του δέρματος, ώστε να μπορεί να αφαιρεθούν, κάτι που είναι μια μορφή φυσικής απολέπισης.
  • Το άτμισμα μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία σας.
    Η υψηλότερη θερμοκρασία δίνει σήμα στον εγκέφαλο να διαστείλλει τα αιμοφόρα αγγεία σας σε αυτήν την περιοχή και να αυξήσει την κυκλοφορία. Επιπλέον, η εισροή του αίματος διευκολύνει την κυκλοφορία του οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματός σας. Μετά το άτμισμα θα μπορούσε επίσης να είναι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε έναν τοπικό αντιοξειδωτικό ορό για να προσφέρει αυτή την αντιοξειδωτική ενίσχυση πιο άμεσα στους πόρους σας, καθώς ο φραγμός του δέρματος έχει χαλαρώσει.
  • Το δέρμα σας μπορεί να απολαύσει κάποια πρόσθετη ενυδάτωση.
    «Ο ζεστός ατμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενυδατώσει προσωρινά το δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να στεγνώσει εάν γίνει για πολύ ώρα», λέει η Geeta Yadav, M.D., δερματολόγος και ιδρύτρια της Skin Science Dermatology. Επειδή το ανώτερο στρώμα του δέρματος γίνεται πιο απαλό και πιο διαπερατό όταν εκτίθεται στον ατμό, στην αρχή το δέρμα ενυδατώνεται. Αλλά, από τον υπερβολικό ατμό, μπορεί να έχετε και τα αντίθετα αποτελέσματα. Μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διαεπιδερμική απώλεια νερού, μπορεί να προκαλέσετε ξηρότητα στο δέρμα, εξηγεί η Δρ Robinson.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κυριακή αυτοφροντίδας: Μια ημέρα 100% αφιερωμένη σε εσάς

Μια μέρα σε Spa...στο σπίτι σας!

Ατμός προσώπου : Τα οφέλη του στο δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργήστε την προσωπική φροντίδα περιποίησης του δέρματός σας

DIY επιδερμίδα: Πειραματιστείτε με αυτές τις συνταγές, προσαρμόστε τις στις προτιμήσεις σας και απολαύστε τα οφέλη της φυσικής περιποίησης της επιδερμίδας απευθείας από την κουζίνα σας.

Αγαπήστε το σώμα σας όπως είναι!

Σώμα: Το ταξίδι του καθενός είναι μοναδικό και ο δρόμος προς την αγάπη του εαυτού είναι γεμάτος με αυτοανακάλυψη και ανάπτυξη.