Η απώλεια μαλλιών μπορεί να μην είναι αισθητή στην αρχή, εάν αντιμετωπίσετε πολλές περιπτώσεις τριχόπτωσης, οι περιοχές της αλωπεκίας areata μπορεί να ενωθούν και να γίνουν πιο ορατές. Το Alopecia areata επηρεάζει περίπου 1 έως 2 τοις εκατό του πληθυσμού.

Η κατάσταση μπορεί κατανοητά να είναι ενοχλητική. Αλλά υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της τριχόπτωσης .

Τι είναι το alopecia areata

  • Όταν εμφανίζεται alopecia areata, φλεγμονώδη κύτταρα διεισδύουν στο θυλάκιο των μαλλιών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Αυτή η απώλεια μαλλιών συμβαίνει συχνά στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τα φρύδια, τις βλεφαρίδες, τα μαλλιά του προσώπου και τα μαλλιά του σώματος.
  • Το Alopecia areata μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία, και δεν κάνει διάκριση βάσει φυλής ή φύλου. Συχνά, παρουσιάζεται ως κυκλικά μπαλώματα με πλήρη τριχόπτωση Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής .
  • Είναι συνήθως ασυμπτωματικό, που σημαίνει ότι δεν είναι επώδυνο ή φαγούρα για τα περισσότερα άτομα. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί συμβαίνει. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να προκληθεί από ιογενή λοίμωξη.
  • Τα άτομα με αλωπεκία areata μπορούν να χάσουν μια σημαντική ποσότητα μαλλιών στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα τους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία της αλωπεκίας 

  • Οι άνθρωποι που ζουν με αλωπεκία areata έχουν επιλογές όσον αφορά τη διαχείριση της κατάστασής τους – αν και δεν υπάρχει μια προσέγγιση για όλα τα μεγέθη. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικές θεραπείες προτού βρείτε μια που να σας ταιριάζει.
  • Καθώς η αλωπεκία areata είναι μια αυτοάνοση ασθένεια, αρκετές θεραπείες περιλαμβάνουν τη χρήση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων.
  • Άλλες μορφές θεραπείας περιλαμβάνουν την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Αυτό λειτουργεί καλύτερα για άτομα με λιγότερο σοβαρή τριχόπτωση.
  • Οι περισσότερες από τις θεραπείες περιλαμβάνουν τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος από την επίθεση στα θυλάκια των τριχών», λέει ο Geddes-Bruce. “Οι θεραπείες κυμαίνονται από τοπικά συνταγογραφούμενα έως χάπια συνταγών, ενέσεις στο γραφείο και τοπικές θεραπείες στο γραφείο.

Ακολουθεί βίντεο για την Αλωπεκία