Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Οικογένεια

Τερματισμός Γάμος: Οι καταπιεσμένοι σύζυγοι πανηγυρίζουν καθώς η Αγγλία υιοθετεί το «χωρίς υπαιτιότητα διαζύγιο»

Τερματισμός Γάμος: Οι καταπιεσμένοι σύζυγοι πανηγυρίζουν καθώς η Αγγλία υιοθετεί το «χωρίς υπαιτιότητα διαζύγιο»

Αλλά αναθεωρεί το τρέχον σύστημα, που ισχύει εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι σύζυγοι θα κατέφευγαν σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να βρουν στοιχεία λάθους ή το ζευγάρι θα συμφωνούσε απλώς να επινοήσει τα στοιχεία.

Τερματισμός Γάμος: Όχι άλλα πλαστά στοιχεία ή χρόνια αναμονής – από την Τετάρτη, οι δυστυχισμένοι σύζυγοι στην Αγγλία και την Ουαλία μπορούν να τερματίσουν τους γάμους τους χωρίς να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του νόμου για το διαζύγιο εδώ και μισόν αιώνα.  Η έναρξη των «χωρίς υπαιτιότητα» διαζυγίων σημαίνει ότι ο ένας σύζυγος δεν χρειάζεται πλέον να αποδεικνύει την ενοχή του άλλου για μοιχεία, «παράλογη συμπεριφορά» ή εγκατάλειψη. Εάν δεν υπήρχαν τέτοιοι λόγοι, το ζευγάρι έπρεπε να ζήσει χωριστά για δύο χρόνια προτού χορηγηθεί διαζύγιο — ή πέντε χρόνια εάν ένας σύντροφος αντιτασσόταν στη διαδικασία.

Η αλλαγή ευθυγραμμίζει την Αγγλία και την Ουαλία με τη Σκωτία, η οποία έχει το δικό της νομικό σύστημα, και με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και της Γερμανίας.

Ενώ οι ειδικοί αναμένουν μια βιασύνη διαζυγίων από ζευγάρια που περίμεναν τη νομική μεταρρύθμιση, προβλέπουν ότι θα μπορούσε επίσης να αυξήσει ειρωνικά τα ποσοστά γάμου, υποσχόμενοι μια ευκολότερη διέξοδο εάν η σχέση χαλάσει.

Η περίπτωση της Τίνι Όουενς ώθησε μια εκστρατεία για την αλλαγή αφού έχασε έναν αγώνα για το Ανώτατο Δικαστήριο το 2018, αφού δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές ότι ο 40ετής γάμος της θα έπρεπε να τελειώσει.

Ο σύζυγός της είχε αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς της για παράλογη συμπεριφορά και οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η παγίδευση σε έναν δυστυχισμένο γάμο δεν ήταν από μόνη της λόγος για διαζύγιο.

«Κανείς δεν πρέπει να παραμείνει σε έναν γάμο χωρίς αγάπη ή να υπομείνει μια μακρά, μακρόχρονη και δαπανηρή δικαστική μάχη για να τον τερματίσει», είπε η Όουενς. «Αυτή η αλλαγή του νόμου προστατεύει από αυτό και το καλωσορίζω», πρόσθεσε.

Η μεταρρύθμιση δεν προαναγγέλλει «γρήγορα διαζύγια» αμερικανικού τύπου — υπάρχει ελάχιστη αναμονή 20 εβδομάδων μεταξύ του συζύγου που θα κινήσει πρώτα τη διαδικασία και μετά θα υποβάλει αίτηση για έννομη τάξη.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να περιμένουν άλλες έξι εβδομάδες προτού χορηγηθεί το διαζύγιο.

Αλλά αναθεωρεί το τρέχον σύστημα, που ισχύει εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι σύζυγοι θα κατέφευγαν σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να βρουν στοιχεία λάθους ή το ζευγάρι θα συμφωνούσε απλώς να επινοήσει τα στοιχεία.

Η Βίκυ παραδέχτηκε ότι εκείνη και ο πρώτος της σύζυγος «έπρεπε να επινοήσουν σενάρια και καταστάσεις που πιστεύαμε ότι θα γίνονταν αποδεκτές» από το δικαστήριο αφού είχαν συμφωνήσει σε ένα φιλικό διαζύγιο.

Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν «πολύ χειριστικό» και «βίαιο» άνδρα που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διαδικασίες διαζυγίου, αναγκάζοντάς την να περιμένει πέντε χρόνια χωρισμού. «Και θα μπορούσα να είχα φύγει από αυτή τη σχέση πολύ πιο γρήγορα και πολύ νωρίτερα από ό,τι ήμουν», είπε η Βίκυ, δίνοντας μόνο το μικρό της όνομα, στο ραδιόφωνο του BBC.

Ορισμένοι δικηγόροι χαιρέτησαν το τέλος μιας αντίπαλης κουλτούρας διαζυγίου, ενώ τόνισαν ότι οι νομικές συμβουλές παραμένουν απαραίτητες για την επίλυση οικονομικών ζητημάτων και ζητημάτων επιμέλειας παιδιών. Μια έρευνα που παρήγγειλε η δικηγορική εταιρεία Slater and Gordon έδειξε μια ακούσια συνέπεια – το 32 τοις εκατό των ερωτηθέντων που συζούν απάντησαν ότι ήταν πιο πιθανό να παντρευτούν τώρα που η διαδικασία διαζυγίου ήταν απλούστερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανανεωμένη νομοθετική προσπάθεια στην Αγγλία για αλλαγή της ελάχιστης ηλικίας γάμου στα 18 και ποινικοποίηση όσων οργανώνουν συνδικάτα ανηλίκων

Ο ηγεμόνας του Ντουμπάι κακοποίησε την πρώην σύζυγό του σε ασυνήθιστη κλίμακα, αποφάνθηκε δικαστής στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη

Τι συμβαίνει στην σεξουαλική μας ζωή μετά από ένα διαζύγιο;

Γιατί οι σχέσεις των celebrities μας επηρεάζουν τόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η "επιτρεπτική γονική μέριμνα";

Συνολικά, οι γονείς πρέπει να βρίσκουν μια ισορροπία μεταξύ της παροχής υποστήριξης και καθοδήγησης, αλλά και της ενστάλαξης των απαραίτητων ορίων για να διασφαλίσουν την υγιή ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών τους.

Μορφες και Επιπτώσεις της Μητρικής Εγκατάλειψης

Ο ενήλικας που είναι τώρα το τότε εγκαταλελειμμένο παιδί, κάνει ό,τι μπορεί για να εξομαλύνει την εμπειρία αυτή, και συχνά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται τελικά η συναισθηματική σημασία της τότε συνθήκης. Σύμφωνα με έρευνες, τα προηγούμενα χρόνια, κανένας ενήλικος, ο οποίος ως παιδί είχε εγκαταλειφθεί δεν παραπέμφθηκε σε σύμβουλο ή θεραπευτή, όταν βίωσε την εγκατάλειψη.

Με μια πληθώρα καθηκόντων που συνεχίζουν να αυξάνονται, δεν είναι περίεργο που η γονεϊκή εξουθένωση είναι μια πραγματικότητα.

Όταν δίνουμε στα παιδιά δομή και όρια, τους διδάσκουμε δεξιότητες ζωής. Το μεγαλύτερο καθήκον μας ως γονείς δεν είναι μόνο να αγαπάμε τα παιδιά μας. Αυτό είναι δεδομένο. Το πιο κρίσιμο καθήκον είναι να εξοπλίσουμε τα παιδιά με δεξιότητες για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στον πραγματικό κόσμο των ενηλίκων.

Προειδοποιητικά σημάδια που εκπέμπουν SOS για τον ηλικιωμένο γονιό μας

Πολλοί ασθενείς με νόσους όπως άνοια ή Αλτσχάιμερ συχνά κάνουν άθελά τους κατάχρηση φαρμάκων σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν κάποια ζητήματα που όμως δεν αντιλαμβάνονται την αιτία τους. Είναι σημαντικό να φροντίσουμε τουλάχιστον να λαμβάνουν τη σωστή αγωγή και στο σωστό χρόνο

Αντιδραστικά παιδιά: Γίνετε πρότυπο μίμησης για το παιδί σας

Κι όμως, έχω παρατηρήσει ότι συχνά αυτά τα παιδιά έχουν γονείς που «απαιτούν» απλώς σεβασμό. Η απαίτηση αυτή συχνά πυροδοτεί την αντιδραστική συμπεριφορά. Τα μοτίβα σκέψης των γονιών προκαλούν συναισθηματικές εκρήξεις και μη ρεαλιστικές προσδοκίεςα

Πώς να επιλέξεις παιδική μάσκα και πώς να την διατηρείς καθαρή

COVID-19 και μάσκες: Συμβουλές για οικογένειες. Οι μάσκες συμβάλλουν στη διακοπή της εξάπλωσης του ιού αλλά αυτό δεν τα καθιστά εύκολο να τα γνωρίσετε στα παιδιά, όπως πολλοί γονείς ανακαλύπτουν. Η πρακτική της χρήσης μάσκας για τη μείωση της μετάδοσης μικροβίων έχει μακρά ιστορία σε ορισμένες χώρες αλλά για πολλές οικογένειες, το 2020 θα θυμόμαστε […]

Υπάρχουν ακόμα "κακές" πεθερές

Πεθερά- νύφη: Πώς να αποφύγετε την σύγκρουση. Έχοντας ένα παιδί δεν επιλέξατε την νύφη σας, επιλέγοντας τον σύντροφό σας, δεν επιλέξατε ούτε τη πεθερά σας. Είναι φυσιολογικό ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει αίσθημα ή αρμονία. Τώρα, για να διατηρηθεί η καλή πρόοδος όλων των σχέσεων στον οικογενειακό πυρήνα, υπάρχουν στρατηγικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε […]

Νέο μέλος στην οικογένεια; Τρόποι για να μην χάσετε τον ύπνο σας

Νέοι Γονείς: Συμβουλές για να κοιμηθείτε ήσυχα. Το να κοιμάσαι και μάλιστα όλη τη νύχτα μπορεί να είναι μια αδύνατη αποστολή όταν ένα νέο μωρό έχει έρθει στο σπίτι, ειδικά για τους γονείς που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση για πρώτη φορά. Πώς να συνδυάσετε τη φροντίδα των νεογέννητων με έναν καλό ύπνο; Οι […]

Close Icon