Οικογένεια

Πεθερά- νύφη: Πώς να αποφύγετε την σύγκρουση

Πεθερά- νύφη: Πώς να αποφύγετε την σύγκρουση

Πεθερά- νύφη: Πώς να αποφύγετε την σύγκρουση. Έχοντας ένα παιδί δεν επιλέξατε την νύφη σας, επιλέγοντας τον σύντροφό σας, δεν επιλέξατε ούτε τη πεθερά σας.

Είναι φυσιολογικό ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει αίσθημα ή αρμονία. Τώρα, για να διατηρηθεί η καλή πρόοδος όλων των σχέσεων στον οικογενειακό πυρήνα, υπάρχουν στρατηγικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε έτσι ώστε η σχέση να είναι, τουλάχιστον, εγκάρδια.  Υπάρχουν παραδείγματα μεγάλων ιστορικών αντιπαραθέσεων που δεν είναι σχεδόν τίποτα αν τα συγκρίνουμε με ένα κλασικό.  Πράγματι: η αιώνια σύγκρουση μεταξύ πεθεράς και νύφης!

Το πιο συχνό είναι ότι η σύγκρουση εμφανίζεται επειδή και οι δύο, η πεθερά και η νύφη, δεν καταλαβαίνουν τι είδους χώρο τους αντιστοιχεί σε αυτόν που βρίσκεται στη μέση, που είναι συνήθως ο γιος / ο φίλος-σύζυγος. Και οι δύο, κατά μία έννοια, καταλήγουν να βλέπουν την επικράτειά τους να εισβάλλει. Από την πεθερά, γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση στις οικονομικές υποθέσεις της οικογένειας, στα εργασιακά θέματα, στην ανατροφή των παιδιών και πολλές φορές, η νύφη αισθάνεται την πεθερά ως κάποιος που θέλει να παρεμβαίνει στην οικογένεια και θέλει να την χωρίσει με τον σύντροφό της.  Η σχέση μπορεί να είναι πιο τεταμένη όταν η μητέρα δεν δέχεται ότι ο γιος της έχει μεγαλώσει και είναι ανεξάρτητος και ότι διαμορφώνει τη δική του οικογένεια.

Αυτή η σύγκρουση μπορεί επίσης να προκύψει επειδή οι προσδοκίες που είχε η μητέρα του γαμπρού σχετικά με την νύφη της δεν ικανοποιούνται.  Αυτό προκαλεί ένα είδος απόρριψης, σιωπηρό, σχεδόν αόρατο και ακούσιο, αλλά το οποίο μπορεί να γίνει αισθητό και διαισθητικό. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι άνθρωποι που γίνονται μέλη της πολιτικής μας οικογένειας είναι άνθρωποι που δεν έχουμε επιλέξει άμεσα, αλλά που “μας έχουν πλησιάσει”. Ωστόσο, είναι απαραίτητες σχέσεις και, επομένως, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για να τις κάνουμε όσο πιο υγιείς γίνεται.

Νύφη: Μην συγκρίνεις τη πεθερά σου με τη μητέρα σου . Γνωρίζουμε ήδη ποιος θα κερδίσει. Αποδεχτείτε ότι η πεθερά σας είναι ένα άτομο και η μητέρα σας άλλο. Δεν τους δίνουν την κάρτα της μητέρας την ημέρα της παράδοσης, το έχουν κάνει και κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Μην χρησιμοποιείτε αυτό που σας λέει ο σύντροφός σας για τη μητέρα του εναντίον της. Το έχει εμπιστευτεί σε εσάς γιατί σίγουρα, εκτός από τον σύντροφό του, είστε ο καλύτερος φίλος του. Μην προδώσετε την εμπιστοσύνη τους. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε τα παιδιά σας για εκστρατεία εναντίον της πεθεράς σας.

Αν είσαι η πεθερά. Μην λαμβάνετε αποφάσεις για το ζευγάρι. Οι συμβουλές είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αλλά στο τέλος η τελική απόφαση εξαρτάται από το ζευγάρι, που έχει κάθε δικαίωμα στον κόσμο να κάνει λάθος. Μην προσπαθείτε πάντα να είστε πρώτες. Έχετε προνομιακή θέση και ο γιος και η νύφη σας το γνωρίζουν. Αλλά μην επιβάλλετε αυτή τη θέση. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα εγγόνια σας για να καταστρέψετε την νύφη σας. Μην επιβάλλετε το μοντέλο διαχείρισης σπιτιού, γονικής μέριμνας ή τους κανόνες σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο μέλος στην οικογένεια. Πώς θα αποφύγετε τη ζήλια μεταξύ των παιδιών

Γιατί είναι δύσκολο για μένα να συσχετιστώ με ανθρώπους

Συναισθηματική χειραγώγηση των γονιών στα παιδιά

Νέο μέλος στην οικογένεια; Τρόποι για να μην χάσετε τον ύπνο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όχι άλλα πλαστά στοιχεία ή χρόνια αναμονής από την Τετάρτη για την έκδοση διαζυγίου στην Αγγλία και Ουαλία

Αλλά αναθεωρεί το τρέχον σύστημα, που ισχύει εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι σύζυγοι θα κατέφευγαν σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να βρουν στοιχεία λάθους ή το ζευγάρι θα συμφωνούσε απλώς να επινοήσει τα στοιχεία.

Μορφες και Επιπτώσεις της Μητρικής Εγκατάλειψης

Ο ενήλικας που είναι τώρα το τότε εγκαταλελειμμένο παιδί, κάνει ό,τι μπορεί για να εξομαλύνει την εμπειρία αυτή, και συχνά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται τελικά η συναισθηματική σημασία της τότε συνθήκης. Σύμφωνα με έρευνες, τα προηγούμενα χρόνια, κανένας ενήλικος, ο οποίος ως παιδί είχε εγκαταλειφθεί δεν παραπέμφθηκε σε σύμβουλο ή θεραπευτή, όταν βίωσε την εγκατάλειψη.

Με μια πληθώρα καθηκόντων που συνεχίζουν να αυξάνονται, δεν είναι περίεργο που η γονεϊκή εξουθένωση είναι μια πραγματικότητα.

Όταν δίνουμε στα παιδιά δομή και όρια, τους διδάσκουμε δεξιότητες ζωής. Το μεγαλύτερο καθήκον μας ως γονείς δεν είναι μόνο να αγαπάμε τα παιδιά μας. Αυτό είναι δεδομένο. Το πιο κρίσιμο καθήκον είναι να εξοπλίσουμε τα παιδιά με δεξιότητες για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στον πραγματικό κόσμο των ενηλίκων.

Προειδοποιητικά σημάδια που εκπέμπουν SOS για τον ηλικιωμένο γονιό μας

Πολλοί ασθενείς με νόσους όπως άνοια ή Αλτσχάιμερ συχνά κάνουν άθελά τους κατάχρηση φαρμάκων σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν κάποια ζητήματα που όμως δεν αντιλαμβάνονται την αιτία τους. Είναι σημαντικό να φροντίσουμε τουλάχιστον να λαμβάνουν τη σωστή αγωγή και στο σωστό χρόνο

Αντιδραστικά παιδιά: Γίνετε πρότυπο μίμησης για το παιδί σας

Κι όμως, έχω παρατηρήσει ότι συχνά αυτά τα παιδιά έχουν γονείς που «απαιτούν» απλώς σεβασμό. Η απαίτηση αυτή συχνά πυροδοτεί την αντιδραστική συμπεριφορά. Τα μοτίβα σκέψης των γονιών προκαλούν συναισθηματικές εκρήξεις και μη ρεαλιστικές προσδοκίεςα

Πώς να επιλέξεις παιδική μάσκα και πώς να την διατηρείς καθαρή

COVID-19 και μάσκες: Συμβουλές για οικογένειες. Οι μάσκες συμβάλλουν στη διακοπή της εξάπλωσης του ιού αλλά αυτό δεν τα καθιστά εύκολο να τα γνωρίσετε στα παιδιά, όπως πολλοί γονείς ανακαλύπτουν. Η πρακτική της χρήσης μάσκας για τη μείωση της μετάδοσης μικροβίων έχει μακρά ιστορία σε ορισμένες χώρες αλλά για πολλές οικογένειες, το 2020 θα θυμόμαστε […]

Εγκατάλειψη παιδιού ποιοί είναι οι λόγοι που το επιλέγουν κάποιοι γονείς

Γονείς προφίλ: Γιατί κάποιος μπορεί να εγκαταλείψει το παιδί του. Τι κρύβεται πίσω από τον πατέρα ή τη μητέρα που εγκαταλείπει ένα παιδί; Γνωρίζουμε ότι οι πληγές αυτής της πράξης είναι βαθιές, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να κατανοήσουμε τι παρακινεί αυτές τις αντιδράσεις.  Υπάρχουν πατέρες που εγκαταλείπουν τα παιδιά και τις μητέρες τους απαξιώνοντας την […]

Η αξία της διδασκαλίας της ευγένειας στα παιδιά

Παιδιά και καλοί τρόποι: Η αξία του ευχαριστώ.  Η μετάδοση στα παιδιά της σημασίας του να ευχαριστήσουμε, να πούμε “παρακαλώ” ή “καλημέρα” ή “καλησπέρα” ξεπερνά μια απλή πράξη ευγένειας. Επενδύουμε σε συναισθήματα, σε κοινωνικές αξίες και πάνω από όλα σε αμοιβαιότητα. Για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, στην οποία η ευγένεια και […]