ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νέοι Γονείς: Συμβουλές για να κοιμηθείτε ήσυχα

Νέοι Γονείς: Συμβουλές για να κοιμηθείτε ήσυχα

Νέοι Γονείς: Συμβουλές για να κοιμηθείτε ήσυχα. Το να κοιμάσαι και μάλιστα όλη τη νύχτα μπορεί να είναι μια αδύνατη αποστολή όταν ένα νέο μωρό έχει έρθει στο σπίτι, ειδικά για τους γονείς που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση για πρώτη φορά. Πώς να συνδυάσετε τη φροντίδα των νεογέννητων με έναν καλό ύπνο;

Οι επαγγελματίες  συμφωνούν ότι το πρώτο βήμα είναι να αποδεχθούε ότι η οικογενειακή κατάσταση έχει αλλάξει και είναι απαραίτητο να προσαρμοστούμε στα προγράμματα των κύκλων ύπνου και σίτισης του μωρού σας κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και της ημέρας.

Οι πρώτες τέσσερις ή έξι εβδομάδες ζωής του μωρού είναι ιδανικές για να παρατηρήσουν οι νέοι γονείς και να μάθουν πώς είναι το μωρό τους, ποιος είναι ο ρυθμός της ζήτησης για φαγητό, ύπνο και παιχνίδι. Η επιλογή εναλλαγής μεταξύ γονέων ή φροντιστών για τη φροντίδα του μωρού τη νύχτα θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια. Εάν η σίτιση γίνεται με θηλασμό, η μητέρα θα πρέπει να ξυπνήσει τρεις ή τέσσερις φορές τη νύχτα για να ταΐσει το μωρό της. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πατέρας θα πρέπει τότε να φροντίσει το ξύπνημα που δεν οφείλεται στην πείνα, όπως π.χ η αλλαγή της πάνας.

Αποφύγετε ορισμένα ερεθίσματα του μικρού πριν κοιμηθείτε.  Λόγω των εργασιακών αναγκών, πολλά ζευγάρια βλέπουν το μωρό τους αργά το απόγευμα. Έτσι με το παιχνίδι προκαλείται υπερδιέγερση, καθιστώντας δύσκολη για τη χαλάρωση που απαιτείται για να συμβιβάσει το νυχτερινό ύπνο. Προτιμήστε ένα χλιαρό μπανάκι για το μωρό σας. Το μπάνιο του μωρού τη νύχτα επειδή διευκολύνει τον ύπνο του παιδιού. Αποφύγετε τις πρόσθετες τροφές για να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε ξανά το μωρό να κοιμηθεί ή να χρησιμοποιήσετε το στήθος ως πιπίλα.Αν το παιδί κλαίει δεν σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει σε αυτό, επικοινωνεί μόνο. Αποφύγετε να τον διδάξετε να ξαναρχίσει τον ύπνο θηλάζοντας, μιλώντας, λικνίζοντας κ.λπ. Εάν γίνει αυτό, το μωρό θα μάθει ότι αυτοί οι ελιγμοί χρειάζονται για ύπνο και θα είναι δύσκολο για αυτόν να ξαναρχίσει τον ύπνο από μόνος του.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίδα εαυτός κόπωση: Επτά ενδείξεις έλλειψης αυτοφροντίδας

Άγχος στρες καθημερινότητα: Χρήσιμες συμβουλές αποφόρτισης

Διατροφή ύπνος: Τροφές και ροφήματα σύμμαχοί του

Αποφύγετε τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά – Γιατί;

Οι πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού και οι τρόποι προστασίας

Ο κατάλληλος αερισμός των κλειστών χώρων και η κοινωνική αποστασιοποίηση παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του SARS-CoV-2. σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία επιστημονικών μελετών σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού

Διάσημος επιδημιολόγος του Columbia: "Δύσκολη η επιστροφή μας στην κανονικότητα"

O Ιαν Λίπκιν είναι επιδημιολόγος, διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων και Ανοσίας του Columbia. Από τον περασμένο Ιανουάριο συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές με σκοπό την ανάπτυξη καλύτερων τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Πως τα προβιοτικά βελτιώνουν την καθημερινότητά μας

Όταν τα προβιοτικά εφαρμόζονται τοπικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας εμποδίζουν τα δερματικά κύτταρα από το να αντιληφθούν τα κακά βακτήρια και τα παράσιτα που ενεργοποιούν ανοσολογική απόκριση.

Δυσάρεστα συμπτώματα στη στοματική κοιλότητα σε ασθενείς covid-19

Ένα συναφές ενδεχόμενο είναι ότι η πιθανή υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος («καταιγίδα κυτταροκινών»), που συμβαίνει σε μερικούς ασθενείς με κορωνοϊό, μπορεί να εκδηλωθεί και στο στόμα.

Κόλπα για να φτιάξετε εύκολα ρομαντική ατμόσφαιρα

Σεξουαλική υγεία: Ιδέες για ρομαντικές συνευρέσεις στο σπίτι. Για όλες τις φορές που η σύντροφός σας σας έχει χαρίσει αμέτρητες αναμνήσεις αγάπης ή έχει γεμίσει την καρδιά σας με ανέφικτες χαρές, είναι καιρός να ανταποδώσετε στο σύντροφο σας με γλυκές πράξεις. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις σε μέρη ή να περιμένεις στην ουρά για ένα ρομαντικό […]

Η επίδραση της μουσικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη. Ο κορωνοϊός έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η μουσική κατά τη διάρκεια του τοκετού.  Από τους προϊστορικούς χρόνους οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σε μαγικές τελετές και τελετές για να εκφράσουν και να τρομάξουν τους φόβους τους. Από μια πιο πρόσφατη προοπτική, […]