ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νέοι Γονείς: Συμβουλές για να κοιμηθείτε ήσυχα

Νέοι Γονείς: Συμβουλές για να κοιμηθείτε ήσυχα

Νέοι Γονείς: Συμβουλές για να κοιμηθείτε ήσυχα. Το να κοιμάσαι και μάλιστα όλη τη νύχτα μπορεί να είναι μια αδύνατη αποστολή όταν ένα νέο μωρό έχει έρθει στο σπίτι, ειδικά για τους γονείς που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση για πρώτη φορά. Πώς να συνδυάσετε τη φροντίδα των νεογέννητων με έναν καλό ύπνο;

Οι επαγγελματίες  συμφωνούν ότι το πρώτο βήμα είναι να αποδεχθούε ότι η οικογενειακή κατάσταση έχει αλλάξει και είναι απαραίτητο να προσαρμοστούμε στα προγράμματα των κύκλων ύπνου και σίτισης του μωρού σας κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και της ημέρας.

Οι πρώτες τέσσερις ή έξι εβδομάδες ζωής του μωρού είναι ιδανικές για να παρατηρήσουν οι νέοι γονείς και να μάθουν πώς είναι το μωρό τους, ποιος είναι ο ρυθμός της ζήτησης για φαγητό, ύπνο και παιχνίδι. Η επιλογή εναλλαγής μεταξύ γονέων ή φροντιστών για τη φροντίδα του μωρού τη νύχτα θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια. Εάν η σίτιση γίνεται με θηλασμό, η μητέρα θα πρέπει να ξυπνήσει τρεις ή τέσσερις φορές τη νύχτα για να ταΐσει το μωρό της. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πατέρας θα πρέπει τότε να φροντίσει το ξύπνημα που δεν οφείλεται στην πείνα, όπως π.χ η αλλαγή της πάνας.

Αποφύγετε ορισμένα ερεθίσματα του μικρού πριν κοιμηθείτε.  Λόγω των εργασιακών αναγκών, πολλά ζευγάρια βλέπουν το μωρό τους αργά το απόγευμα. Έτσι με το παιχνίδι προκαλείται υπερδιέγερση, καθιστώντας δύσκολη για τη χαλάρωση που απαιτείται για να συμβιβάσει το νυχτερινό ύπνο. Προτιμήστε ένα χλιαρό μπανάκι για το μωρό σας. Το μπάνιο του μωρού τη νύχτα επειδή διευκολύνει τον ύπνο του παιδιού. Αποφύγετε τις πρόσθετες τροφές για να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε ξανά το μωρό να κοιμηθεί ή να χρησιμοποιήσετε το στήθος ως πιπίλα.Αν το παιδί κλαίει δεν σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει σε αυτό, επικοινωνεί μόνο. Αποφύγετε να τον διδάξετε να ξαναρχίσει τον ύπνο θηλάζοντας, μιλώντας, λικνίζοντας κ.λπ. Εάν γίνει αυτό, το μωρό θα μάθει ότι αυτοί οι ελιγμοί χρειάζονται για ύπνο και θα είναι δύσκολο για αυτόν να ξαναρχίσει τον ύπνο από μόνος του.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα αντιμετωπίσετε την κόπωση, φροντίζοντας τον εαυτό σας

Άγχος στρες καθημερινότητα: Χρήσιμες συμβουλές αποφόρτισης

Διατροφή ύπνος: Τροφές και ροφήματα σύμμαχοί του

Αποφύγετε τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά – Γιατί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάρμα : Αυτοί είναι οι νόμοι του

Κάρμα : Μερικοί άνθρωποι τηρούν το παραδοσιακό νόημα που βασίζεται στις ανατολικές θρησκείες, ενώ άλλοι το ερμηνεύουν από περισσότερο μια δυτική άποψη του καλού και του κακού.

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την επιθετικότητα των ασθενών στα ψυχιατρικά ιδρύματα

Έρευνα: Η μελέτη συσχέτισε τις θερμοκρασίες με τη συμπεριφορά των ασθενών. Διαπιστώθηκε μια αύξηση κατά μέσο όρο 15% των περιστατικών επιθετικότητας τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό είναι το φυτό που βοηθά το ήπαρ να παραμένει υγιές

Έρευνα Ήπαρ: Ενώ η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται συχνά με προβλήματα στο ήπαρ, το 25% των προβλημάτων αυτών αφορά σε ανθρώπους με ιστορικό μικρής ή καθόλου κατανάλωσης αλκοόλ, γι’ αυτό και η ασθένειά τους είναι γνωστή ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος.

Γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική τουλάχιστον 150 – 300 λεπτά την εβδομάδα

Γυμναστική: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να ασχολούνται για τουλάχιστον 150-300 λεπτά την εβδομάδα με μια μέτρια έως έντονη αερόβια δραστηριότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς σας για τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα. Ωστόσο, οι λέξεις-κλειδιά στη συγκεκριμένη προτροπή του ΠΟΥ είναι οι "μέτρια έως έντονη".