Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Fitness

Τροφές που δεν μας χορταίνουν και μας… πεινάνε

Τροφές που δεν μας χορταίνουν και μας… πεινάνε

Σας έχει τύχει να τρώτε, να φουσκώνετε και μετά από λίγο πάλι να πεινάτε; Σίγουρα ναι. Και να ξέρετε πως δεν φταίτε εσείς. Φταίνε οι τροφές. Γιατί ναι, υπάρχουν τροφές που μας κάνουν να πεινάμε!

Τα αλμυρά σνακ: Είναι πολύ πλούσια σε νάτριο, το οποίο αφυδατώνει τον οργανισμό. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά ο οργανισμός παρερμηνεύει τα σημάδια της δίψας και της πείνας, με αποτέλεσμα να νιώθει ότι χρειάζεται περισσότερη τροφή, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που έχει ανάγκη είναι το νερό.

Τα light αναψυκτικά: Τα χημικά υποκατάστατα της ζάχαρης σου δίνουν ελάχιστες (ή και μηδέν) θερμίδες, όμως μπορεί να σε κάνουν να πεινάς περισσότερο. Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται το μήνυμα ότι έχει φάει κάτι γλυκό, αναμένει την ανάλογη θερμιδική πρόσληψη κι όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τότε συνεχίζει να αναζητά το γλυκό.

Οι χυμοί: Ακόμα κι όταν πρόκειται για 100% στυμμένα φρέσκα φρούτα, οι χυμοί στην πραγματικότητα είναι κυρίως ζάχαρη. Ανεβάζουν λοιπόν, απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, κάτι που ακολουθείται πάντα από απότομη πτώση της ενεργητικότητας. Έτσι, σύντομα θες να φας κάτι.

Τα κοκτέιλ: Όσο περισσότερο αλκοόλ πίνεις τόσο περισσότερη γρελίνη (η λεγόμενη «ορμόνη της πείνας») εκκρίνεται στον οργανισμό σου.

Τα ζυμαρικά: Χορταίνουν πρόσκαιρα. Ωραία απόλαυση, αλλά σε λίγο θα ξαναπεινάσετε. Δοκιμάστε ζυμαρικά ολικής άλεσης που χορταίνουν και είναι και θρεπτικά. Εκεί που τρώγατε δύο πιάτα και θέλατε κι άλλο, με ένα πιάτο ολικής άλεσης, θα είστε χορτάτοι για ώρες.

Το σούσι: Πρόκειται για επεξεργασμένο λευκό ρύζι (χωρίς φυτικές ίνες) που συνήθως σερβίρεται μαζί με σόγια σος, η οποία είναι πολύ πλούσια σε νάτριο και προκαλεί αφυδάτωση και σε κάνει να διψάς (που όπως προαναφέραμε δεν αποκλείεται να σε μπερδέψει και να νομίζεις πως πεινάς).

Η φρουκτόζη: Έρευνα από το University of Southern California μας λέει ότι η φρουκτόζη μπορεί να μας κάνει να πεινάμε περισσότερο. Κι είναι μια ουσία που περιέχεται σε πολλές τροφές που κατεξοχήν τις θεωρούμε ως μη παχυντικές. Ενδεικτικά φρουκτόζη έχουν: μήλα, κέτσαπ, μπανάνες, αχλάδια, καρπούζια, σταφύλια, ντομάτες, κεράσια, μπαλσάμικο, κίουι, iceberg, φράουλες και ανανάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να χτίσετε μύες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Ο ρόλος των επιπέδων γλυκόζης στην σκελετική αποκατάσταση

Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο έδειξαν ότι τα δορυφορικά κύτταρα των σκελετικών μυών, που είναι βασικοί παράγοντες στην επιδιόρθωση των μυών, πολλαπλασιάζονται καλύτερα σε περιβάλλον χαμηλής γλυκόζης.

Close Icon