Fitness

Αυτές οι ασκήσεις βελτιώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία

Αυτές οι ασκήσεις βελτιώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία

Οι διατατικές ασκήσεις των ποδιών μπορεί να συμβάλουν στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο που δημοσιεύθηκε στο Journal of Physiology. Σύμφωνα με την έρευνα δώδεκα εβδομάδες εύκολων διατατικών ασκήσεων βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος καθιστώντας ευκολότερη την διάταση των αρτηριών και μειώνοντας την αρτηριοσκλήρυνση.

Να σημειωθεί ότι οι υπό μελέτη ασκήσεις ήταν παθητικές διατάσεις (κάποιος άλλος εφαρμόζει την διάταση στον ασθενή). Οι αλλαγές που παρατηρήθηκαν στα αιμοφόρα αγγεία θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις για διάφορες νόσους συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών νόσων, της κύριας αιτίας θανάτου στον δυτικό κόσμο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο χώρισαν 39 υγιείς συμμετέχοντες σε δυο ομάδες. Τα άτομα της ομάδας ελέγχου δεν έκαναν διατατικές ασκήσεις. Τα άτομα της άλλης ομάδας έκαναν παθητικές διατάσεις ποδιών πέντε φορές την εβδομάδα επί δώδεκα εβδομάδες. Η αξιολόγηση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά και στον βραχίονα, έδειξαν ότι οι αρτηρίες και στα δυο σημεία είχαν αυξημένη κυκλοφορία και διαστολή μετά από διέγερση, καθώς και μειωμένη δυσκαμψία.

Η ενδιαφέρουσα αυτή μελέτη, εφόσον αναπαραχθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία μη φαρμακευτική παρέμβαση για την βελτίωση της αγγειακής υγείας και τη μείωση του κινδύνου νόσων, ιδιαίτερα σε ανθρώπους μειωμένης κινητικότητας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι διατάσεις θα μπορούσαν ακόμη να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια μιας νοσηλείας ή μετά από χειρουργικές παρεμβάσεις για την διατήρηση της ευκαμψίας των αγγείων σε άτομα μειωμένης κινητικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για εκείνες τις ημέρες που τσιμπολόγησες λίγο παραπάνω, είμαστε εδώ για σένα!!!

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Ο ρόλος των επιπέδων γλυκόζης στην σκελετική αποκατάσταση

Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο έδειξαν ότι τα δορυφορικά κύτταρα των σκελετικών μυών, που είναι βασικοί παράγοντες στην επιδιόρθωση των μυών, πολλαπλασιάζονται καλύτερα σε περιβάλλον χαμηλής γλυκόζης.

Βάλτε στην προπόνησή σας μια μπάλα γυμναστικής για επιπλέον challenge και οφέλη

Αθλητισμός: Οι μπάλες γυμναστικής είναι συνήθως μεγάλες μπάλες βινυλίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δυναμώσετε και να τεντώσετε το σώμα σας, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την ισορροπία του πυρήνα.