Ενδιαφέροντα

Πως θα καταλάβετε ότι τα “τσάκρα” σας είναι μπλοκαρισμένα;

Πως θα καταλάβετε ότι τα “τσάκρα” σας είναι μπλοκαρισμένα;

Θα έχεις σίγουρα ακούσει τον όρο «τσάκρα» σε κάποιο μάθημα γιόγκα ή σε κάποια άλλη εφαρμογή διαλογισμού, αλλά δεν είσαι σίγουρη τι ακριβώς είναι και γιατί μπορεί να είναι σημαντικά. Ήρθε η ώρα να μάθεις όσα πρέπει για αυτά τα κέντρα ενέργειας και τι θα πρέπει να κάνεις, εάν υποπτεύεσαι ότι τα δικά σου είναι μπλοκαρισμένα(εάν αποφασίσεις ότι πιστεύεις σε αυτού του είδους τα πράγματα).

Οπότε, τι είναι τα τσάκρα;

Η λέξη αυτή προέρχεται από τα σανσκριτικά και μεταφράζεται ως «τροχός» ή «δίσκος», αναφερόμενη στο σχήμα αυτών των περιστρεφόμενων ενεργειακών κέντρων που ενώνουν το νου, το σώμα και το πνεύμα. «Όλοι μας έχουμε επτά κύρια ενεργειακά κέντρα, τα οποία είναι γνωστά και ως τσάκρα, σε όλο μας το σώμα, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού και πηγαίνοντας προς τα κάτω στο τέλος της σπονδυλικής στήλης», αναφέρει η Sharla Martin, διευθύντρια σπα. Και κάθε ένα από αυτά τα κέντρα έχει και μία συγκεκριμένη λειτουργία. Το έκτο κέντρο ή αλλιώς πιο γνωστό ως «Τρίτο Μάτι» τσάκρα, για παράδειγμα, εντοπίζεται στο κέντρο του μετώπου σου και είναι υπεύθυνο για τη διαίσθηση και την εμπιστοσύνη.

Και γιατί είναι τα τσάκρα σημαντικά;

«Τα τσάκρα επεξεργάζονται και μεταβιβάζουν την ενέργεια που χρειάζεται για την υγεία και τη ζωντάνια μας», εξηγεί η Jissel Ravelo, θεραπεύτρια σε κέντρο ευεξίας. Και σύμφωνα με την παράδοση της γιόγκα, όταν τα τσάκρα σου είναι ανοιχτά, η ενέργεια ρέει ανεμπόδιστη σε όλο σου το σώμα. Αλλά, όταν τα τσάκρα σου είναι μπλοκαρισμένα, η εσωτερική ενέργεια συσσωρεύεται και ρίχνει σε ανισορροπία τη σύνδεση μυαλού, σώματος και πνεύματος.

Πώς θα καταλάβεις ότι τα τσάκρα σου είναι μπλοκαρισμένα;

«Κάποιες καλές ενδείξεις ότι ένα ή περισσότερα από τα τσάκρα σου είναι κλεισμένα είναι εάν αγωνίζεσαι με ένα μοτίβο που δεν φαίνεται να αλλάζει, εάν αισθάνεσαι βαριά ή νιώθεις εξάντληση χωρίς προφανή λόγο ή αν υπάρχει γενικά κάποια σωματική δυσφορία ή δυσκαμψία», λέει η Ravelo.

Και πώς θα ξεμπλοκάρεις τα τσάκρα σου;

Αρχικά, θα πρέπει να αναγνωρίσεις το πρόβλημα και να το συνδυάσεις με ένα ή περισσότερα τσάκρα, με τη βοήθεια ίσως ενός ειδικού θεραπευτή. Έπειτα, ανάλογα με την περιοχή που έχει φράξει υπάρχουν και διαφορετικές ενέργειες που απαιτούνται για να ελευθερωθεί το σημείο, όπως η χρήση κρυστάλλων, αιθέριων ελαίων, γιόγκα, διαλογισμού ή και χρήσης του γραπτού λόγου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

"Η προσθήκη των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 του 2020, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της μετανάστευσης κατά το παρελθόν έτος, οδήγησαν στην αλλαγή του πληθυσμού σε ετήσια απώλεια."

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Στην περίφημη ενημέρωση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, η Μεσονιέρ είχε πει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συνέχισαν να δηλώνουν ότι η άμεση απειλή για το κοινό παρέμενε χαμηλή.

Πρωτιά στην υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ η Κοζάνη

Με αφορμή τη χιονόπτωση στην Αθήνα και τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της ζημιάς που υπέστησαν τα δίκτυα μέσης τάσης από τα σπασμένα δένδρα, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζει ότι η υπογειοποίηση των δικτύων εξ αιτίας των πεπερασμένων οικονομικών δυνατοτήτων των δήμων αλλά και του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χρειάζεται χρόνος και σταθερή περιοδικότητα στην εκτέλεση του έργου.

Η Τσεχία συζητεί το θέμα αποζημίωσης γυναικών Ρομά που υπέστησαν αναγκαστική στείρωση

Άλλες υποθέσεις αναγκαστικής στείρωσης έχουν προκύψει στην Ουγγαρία, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, συχνά στο πλαίσιο καταπιεστικών πολιτικών που στοχοποιούσαν κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, δήλωσε η Μιάτοβιτς