Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ενδιαφέροντα

Οι πόνοι περιόδου ισοδυναμούν με …

Οι πόνοι περιόδου ισοδυναμούν με …

Οι περισσότερες γυναίκες το γνωρίζουν καλά, αλλά η περιγραφή του πόνου στους άνδρες (γιατρούς και μη) καταλήγει συχνά απογοητευτική εμπειρία. Τώρα όμως γιατροί κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι οι πόνοι περιόδου και οι κράμπες κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας είναι πραγματικά οδυνηροί, κάτι που λένε οι γυναίκες εδώ και αιώνες. Συγκεκριμένα, οι πόνοι περιόδου μπορεί να είναι σχεδόν εξίσου επώδυνοι με μια καρδιακή προσβολή.

Ο John Guillebaud, Καθηγητής αναπαραγωγικής υγείας στο University College του Λονδίνου, λέει: «Η δυσμηνόρροια, δηλαδή η οδυνηρή εμμηνόρροια, έχει περιγραφεί ως εξίσου επώδυνη με μια καρδιακή προσβολή. Οι πόνοι κατά τη διάρκεια της περιόδου παρεμποδίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες για μια στις πέντε γυναίκες. Παρόλα αυτά πολλοί γιατροί απορρίπτουν τα συμπτώματα και συστήνουν παυσίπονα, παρόλο που η ιβουπροφαίνη συχνά δεν βοηθά καθόλου.»

Η ενδομητρίωση, η δεύτερη αιτία των πόνων περιόδου μετά τη δυσμηνόρροια, εκτιμάται ότι επηρεάζει μια στις δέκα γυναίκες. Κάνει κύτταρα, παρόμοια με εκείνα που βρίσκονται στην επένδυση της μήτρας, να αναπτύσσονται σε άλλα μέρη του σώματος και μπορεί να προκαλέσει πλήθος συμπτωμάτων όπως: επώδυνες περιόδους, κόπωση, προβλήματα στα έντερα και την ουροδόχο κύστη, ακόμη και στειρότητα. Κατά μέσο όρο, μια γυναίκα χρειάζεται πάνω από επτά χρόνια για να διαγνωστεί με ενδομητρίωση λόγω της μεγάλης έλλειψης έρευνας και ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα. Αλλά και οι επιλογές θεραπείας παραμένουν περιορισμένες. Τα αίτια που προκαλούν δυσμηνόρροια εξακολουθούν ως και σήμερα να μην είναι πλήρως κατανοητά.

Η ερευνήτρια Dr Annalize Weckesser δήλωσε στον Independent ότι μια κουλτούρα σιωπής έχει οδηγήσει στην παραμέληση της κατάστασης από την ιατρική κοινότητα. Λέει: «Υπάρχει μια μακρά ιστορία να μην παίρνουμε στα σοβαρά τους πόνους περιόδου και να τους αντιμετωπίζουμε μάλιστα ως υστερία από μέρους των γυναικών. Οι γνώσεις των νεαρών κοριτσιών για αυτά τα θέματα είναι ελλιπείς. Οι γιατροί είναι μέρος αυτού, δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι τυπικό και τι ασύνηθες και αυτή η άγνοια φτάνει μέχρι τις νοσοκόμες και τους θεράποντες ιατρούς με αποτέλεσμα να παραγράφονται οι εμπειρίες των γυναικών.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο μαχητές του ISIS

Στις φλόγες για 9η μέρα η Εύβοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

 Η Κρύσταλ είπε: «Ελπίζουμε απλώς ότι κάποιος που είδε το βίντεο να εμπνεύστηκε να κάνει κάτι καλό για τον γείτονά του ή για έναν συνάδελφό του, έτσι ώστε ελπίζουμε να έχουμε όλοι μια καλύτερη μέρα.

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

Ο Collin Catalfamo είναι μεταπτυχιακός φοιτητής δευτέρου έτους, έχοντας διδακτορικό στην επιδημιολογία. Είπε ότι το σχολείο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας του έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο.

Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

"Η προσθήκη των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 του 2020, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της μετανάστευσης κατά το παρελθόν έτος, οδήγησαν στην αλλαγή του πληθυσμού σε ετήσια απώλεια."

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Στην περίφημη ενημέρωση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, η Μεσονιέρ είχε πει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συνέχισαν να δηλώνουν ότι η άμεση απειλή για το κοινό παρέμενε χαμηλή.

Close Icon