Ενδιαφέροντα

Γιόγκα και αερόβια άσκηση “ασπίδα” σε …

Γιόγκα και αερόβια άσκηση “ασπίδα” σε …

Νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, δείχνει πως ο συνδυασμός γιόγκα και αερόβιας προπόνησης οδηγεί σε σημαντική μείωση δεικτών καρδιαγγειακού κινδύνου σε παχύσαρκους ασθενείς με στεφανιαία νόσο και σακχαρώδη διαβήτη.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 750 ασθενείς με στεφανιαία νόσο, τους οποίους χώρισαν σε τρεις ομάδες. Η μία ομάδα συμμετείχε σε μαθήματα γιόγκα, η δεύτερη ομάδα πραγματοποίησε αερόβια προπόνηση και η τρίτη ομάδα συνδύασε και τα δύο είδη άσκησης. Η συνολική διάρκεια του προπονητικού προγράμματος ήταν έξι μήνες.

Οι εθελοντές που πραγματοποίησαν γιόγκα ή αερόβια άσκηση, εμφάνισαν παρόμοιες μειώσεις στο σωματικό βάρος, την περιφέρεια μέσης και τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, ολικής και «κακής» χοληστερόλης. Από την άλλη, η ομάδα που συνδύασε τα δύο είδη άσκησης παρουσίασε δύο φορές μεγαλύτερη βελτίωση των παραπάνω δεικτών, συγκριτικά με τις ομάδες που έκαναν είτε γιόγκα ή αερόβια προπόνηση μεμονωμένα.

Όπως συμπεραίνουν οι ερευνητές, φαίνεται πως ο συνδυασμός γιόγκα και αερόβιας άσκησης, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο, μειώνοντας τον κίνδυνο νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Διατροφικές διαταραχές

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με διατροφικές διαταραχές να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στο σώμα τους. Σε πιλοτική μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι συμμετείχαν σε τάξη γιόγκα που σχεδιάστηκε για να στοχεύσει τα συμπτώματα της διατροφικής διαταραχής από την οποία έπασχαν, είχαν λιγότερο αρνητική στάση πριν από τα γεύματα σε σύγκριση με την ομάδα που δεν έκανε γιόγκα. Όσοι έκαναν γιόγκα ανέφεραν επίσης ότι αισθάνονταν ήρεμοι και σε αρμονία με τον εσωτερικό τους κόσμο. Η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους να δουν το σώμα τους ως κάτι με το οποίο δουλεύουν μαζί και όχι εναντίον του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο μαχητές του ISIS

Στις φλόγες για 9η μέρα η Εύβοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

 Η Κρύσταλ είπε: «Ελπίζουμε απλώς ότι κάποιος που είδε το βίντεο να εμπνεύστηκε να κάνει κάτι καλό για τον γείτονά του ή για έναν συνάδελφό του, έτσι ώστε ελπίζουμε να έχουμε όλοι μια καλύτερη μέρα.

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

Ο Collin Catalfamo είναι μεταπτυχιακός φοιτητής δευτέρου έτους, έχοντας διδακτορικό στην επιδημιολογία. Είπε ότι το σχολείο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας του έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο.

Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

"Η προσθήκη των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 του 2020, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της μετανάστευσης κατά το παρελθόν έτος, οδήγησαν στην αλλαγή του πληθυσμού σε ετήσια απώλεια."

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Στην περίφημη ενημέρωση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, η Μεσονιέρ είχε πει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συνέχισαν να δηλώνουν ότι η άμεση απειλή για το κοινό παρέμενε χαμηλή.