Ειδήσεις Φαρμακοποιών

Προεδρείο Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Ποια είναι η νέα αντιπρόεδρος Άννα Σιδηροπούλου

Προεδρείο Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Ποια είναι η νέα αντιπρόεδρος Άννα Σιδηροπούλου

Προεδρείο Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Μετά από την παραίτηση που υπέβαλλε ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης(ΦΣΘ)  κ. Αργύρης Αργυρόπουλος  για προσωπικούς λόγους προέκυψε η  νέα αντιπρόεδρος κ. Άννα Σιδηροπούλου. Να σημειώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ συνεδρίασε στις 27 Αυγούστου 2020, όπου συμπληρώθηκαν οι θέσεις που προέκυψαν από τις αλλαγές στο σχήμα. Ποια είναι η νέα αντιπρόεδρος Άννα Σιδηροπούλου; 

argyropoulos farmakopoios      Αργύρης Αργυρόπουλος

 

Μετά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε, το νέο Προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος:         Διονύσιος Ευγενίδης

Αντιπρόεδρος:   Άννα Σιδηροπούλου

Γραμματέας:      Γεώργιος-Κωνσταντίνος Κιοσές

Ταμίας:             Μιχάλης Ζαννέτος

Μέλη:               Αργύριος Αργυρόπουλος, Ιωάννης Ζαχαράκης, Αθανάσιος Αλειφτήρας,        Χαράλαμπος Σαρδέλης, Μιχάλης Βολώνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην επιστολή παραίτησης ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρει ότι οι λόγοι είναι προσωπικοί , ενώ τονίζει ότι ‘’ Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τόσο εσάς όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας πως δεν εγκαταλείπω το έργο του Συμβουλίου μας και θα βρίσκομαι όπως πάντοτε στην εμπροσθοφυλακή για την προάσπιση των συμφερόντων των φαρμακοποιών και την ορθή και χριστή λειτουργία του Συλλόγου που τόσο αγαπώ.Στη διάρκεια της θητείας μου τόσο ως μέλος του ΔΣ όσο και ως Γραμματέας του κατέβαλα με όλη μου τη ζέση τις καλύτερες προσπάθειές μου για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ΦΣΘ ανταποκρινόμενος στους συναδέλφους που με στήριξαν με την ψήφο τους αλλά και σε ολόκληρο το Σύλλογο. Το ίδιο σας διαβεβαιώ πως θα συνεχίσω να πράττω και εφεξής υπό το συντονισμό σας και τις αποφάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Παραμένω στη διάθεσή σας πιστά στρατευμένος στον κοινό σκοπό μας.’’

Ποια είναι η νέα αντιπρόεδρος Άννα Σιδηροπούλου;

sidiropoulou anna

Η Άννα Σιδηροπούλου από το 2013 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και είναι ένα από τα πιο δραστήρια μέλη ,συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις. Ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από γονείς προσφυγικής καταγωγής. Είναι απόφοιτος του Ε’ Λυκείου Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής Α.Π.Θ. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση μονάδων υγείας και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2013. Λειτουργεί το δικό της φαρμακείο στην Καλαμαριά.

 

 Πρόσφατα η νέα αντιπρόεδρος του ΦΣΘ Α. Σιδηροπούλου μίλησε στον ΣΚΑΪ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας δείτε στο παρακάτω βίντεο την άποψη της . 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΦΣ: Οδηγίες για ασφαλή λειτουργία των φαρμακείων

Δωρεά ενός αναπνευστήρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου από το ΦΣΘ

Κορωνοϊός: Τα Rapid test εκτός φαρμακείου

Αποκλείστηκαν τα φαρμακεία από την διάθεση των rapid test που συνδέονται με τον κορωνοϊό COVID-19, παρότι ως χώρος  έχει οριστεί να  συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.  

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Διοργανώνει αύριο την 14η εθελοντική αιμοδοσία

Την 14η εθελοντική αιμοδοσία του διοργανώνει αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

Φαρμακεία: Μειωμένες οι πωλήσεις των φαρμάκων OTC τον Σεπτέμβριο

Φαρμακεία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε καλλυντικά και προϊόντα φροντίδας ασθενών αλλά υπάρχει μείωση σε φάρμακα και προϊόντα OTC τον Σεπτέμβριο στα φαρμακεία λιανικής, σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data .Ειδικότερα, τις εβδομάδες 31/08 – 27/09, οι κύριεςπροϊοντικές κατηγορίες που διακινούνται μέσω ιδιωτικών φαρμακείων κινήθηκαν σεπωλήσεις τεμαχίων, σε σχέση με τις αντίστοιχες εβδομάδες του 2019 (02/09 […]

Ελλείψεις φαρμάκων: Ευρεία σύσκεψη φαρμακοποιών με ΕΟΦ και ΣΦΕΕ

Ελλείψεις φαρμάκων: Ευρεία σύσκεψη για το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , την συμμετοχή του ΕΟΦ, του ΣΦΕΕ, της ΟΣΦΕ και ανωτέρων στελεχών Φαρμακευτικών Εταιρειών. O πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς είπε ότι «Επιτακτικό αίτημα του κλάδου είναι οι Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις να δεσμευτούν ότι θα καλύπτουν το σύνολο […]

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης :Έστειλαν φάρμακα στους  πληγέντες της Βηρυτού

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης : Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας συγκέντρωσαν εννέα κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό για τους πληγέντες των φονικών εκρήξεων στην Βηρυτό. Κοντά στον συνάνθρωπο βρέθηκαν για ακόμη μία φορά οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα […]

ΦΣΘ: Συνδράμει τους πληγέντες στη Βηρυτό μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι

Έτοιμος να συνδράμει τους πληγέντες στη Βηρυτό μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης είναι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Με επιστολή του τόσο στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όσο και στο Υπουργείο Υγείας, ο ΦΣΘ γνωστοποιεί ότι βρίσκεται στη διάθεσή τους για να συμβάλει με κάθε πρόσφορο τρόπο σε μια ενδεχόμενη αποστολή βοήθειας. Πιο συγκεκριμένα, […]