Ειδήσεις Φαρμακοποιών

Κακοκαιρία Daniel ΠΦΣ: Άμεση και δωρεάν κάλυψη με φάρμακα για τους πληγέντες ζητά από την πολιτεία ο πρόεδρος κ. Βαλτάς

Κακοκαιρία Daniel ΠΦΣ: Άμεση και δωρεάν κάλυψη με φάρμακα για τους πληγέντες ζητά από την πολιτεία ο πρόεδρος κ. Βαλτάς

Ταυτόχρονα θα πρέπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ να προβεί σε ελέγχους όλων αυτών, που παρά την απαγόρευση των εξαγωγών δεν διαθέτουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα στον Έλληνα ασθενή, επενδύοντας στην αποτυχία των μέτρων και των προσπαθειών της Πολιτείας”.

Κακοκαιρία Daniel ΠΦΣ: Στη δέσμη των παρεμβάσεων που δρομολογούνται για την κάλυψη των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας με φάρμακα, αλλά και στον τιτάνιο αγώνα που έδωσαν οι κατά τόπους Σύλλογοι Φαρμακοποιών στους τέσσερις νομούς που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου από τη Λάρισα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς. Ο κ. Βαλτάς εξήρε τις προσπάθειες των συναδέλφων του στη Θεσσαλία που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται για να καλυφθούν οι ανάγκες σε φάρμακα, ενώ εξήγησε ότι 10 φαρμακεία στην Περιφέρεια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και άλλα 40 έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες. Γι΄αυτό και ζήτησε από την Πολιτεία να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς όλες τις διαδικασίες για την ανακούφιση και των πολιτών, αλλά και των ζητημάτων που έχουν σχέση με τις αποζημιώσεις.

Οι ζημιές είναι τεράστιες όχι μόνο στα σπίτια και στα φαρμακεία, αλλά και σε αποθήκες, ξεκαθάρισε ο κ. Βαλτάς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δόθηκε η δυνατότητα από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΗΔΙΚΑ να μπορούν να συνταγογραφούν ξανά τα φάρμακα πολιτών που τα έχασαν λόγω των πλημμυρών. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάθεση στη Βουλή της διάταξης για μηδενική συμμετοχή των πληγέντων της Θεσσαλίας στα φάρμακα, καθώς και στην αύξηση των ποσοτήτων των φαρμάκων, που θα διανεμηθούν στις πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών. Όσον αφορά τη δημόσια υγεία, ο κ. Βαλτάς ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023, στις 18:00, διοργανώθηκε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Υδατογενείς λοιμώξεις & Δημόσια Υγεία»,  με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων όλων των φαρμακοποιών της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των απειλών κατά της Δημόσιας Υγείας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν οι επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία λόγω Φυσικών Καταστροφών, τα νοσήματα υδατογενούς προέλευσης που μπορούν να εμφανιστούν, μέτρα προφύλαξης που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση πιθανών υδατογενών λοιμώξεων καθώς και η συνεισφορά του φαρμακοποιού στις φυσικές αυτές καταστροφές. Για τις ελλείψεις φαρμάκων, τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε ότι επικροτεί και στηρίζει την προσπάθεια του υπουργού Υγείας να βρει λύσεις σ’ αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο που αφορά στην υγεία χιλιάδων πολιτών, λαμβάνοντας μέτρα που μεταξύ των άλλων είναι και η απαγόρευση των εξαγωγών για φάρμακα τα οποία στερείται ο Έλληνας ασθενής.

“Ζητάμε από τον υπουργό Υγείας να συνεχίσει αταλάντευτα και χωρίς συμβιβασμούς την προσπάθεια εξυγίανσης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, εφαρμόζοντας και το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκου, όπως έχει πρόσφατα αποφασίσει. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ να προβεί σε ελέγχους όλων αυτών, που παρά την απαγόρευση των εξαγωγών δεν διαθέτουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα στον Έλληνα ασθενή, επενδύοντας στην αποτυχία των μέτρων και των προσπαθειών της Πολιτείας”. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ακόμη ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Σεραφείμ Ζήκας και οι πρόεδροι των Συλλόγων Φαρμακοποιών Λάρισας Θάνος Κουτσούκης, Βόλου Κωνσταντίνος Ματσιόλης, Τρικάλων Γ. Χαρίσης και Καρδίτσας Δ. Γκαγκάτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΦΣ στηρίζει τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας να λυθεί το πρόβλημα των ελλείψειων φαρμάκων

Συνάντηση Προέδρου Πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου με τον Πρόεδρο φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλίας

ΕΟΠΥΥ: Έκτακτα μέτρα για πλημμυροπαθείς - Φάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΦΣ: Το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση

Το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, για την ισότιμη κατανομή των βαρών και τη δίκαιη αντιμετώπιση των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής στη χώρα μας.

ΠΦΣ: Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Σε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας πρόκειται να προχωρήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος τους  Απόστολος Βαλτάς ‘’ Για τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας των κρατικών φαρμακείων.’’, όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου . Παράλληλα είπε ότι '' Τα κρατικά φαρμακεία κανονικά απαγορεύεται να λειτουργούν.''

Εκπαιδευτικά σεμινάρια ΠΦΣ - ΙΔΕΕΑΦ

ΠΦΣ - ΙΔΕΕΑΦ: Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΙΔΕΕΑΦ για το 2023, με δια ζώσης σεμινάρια για Φαρμακευτικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

ΠΦΣ: Στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων - 3ωρη στάση για τον ΦΣ Λάρισας

ΠΦΣ: Τόσο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος όσο και ειδικότερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας προτρέπουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις.