Ειδήσεις Φαρμακοποιών

Απ.Βαλτάς : 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί έγιναν φέτος στα φαρμακεία

Απ.Βαλτάς : 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί έγιναν φέτος στα φαρμακεία
ADMAN

της Νικολέτας Ντάμπου 

Για πρώτη φορά εμβολιάστηκαν φέτος 3 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα από τα φαρμακεία , όταν πέρσι ήταν 2,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά.

‘’ Και είμαστε πολύ χαμηλά στο μέσο όρο σε σχέση με την Ε.Ε., όσον αφορά στους εμβολιασμούς σε άτομα υψηλού κινδύνου και στους επαγγελματίες υγείας, όπου τα νούμερα ήταν χαμηλά. ‘’ σημείωσε ο κ. Βαλτάς από το βήμα του 19ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου , για να εξηγήσει ότι ‘’ Για πρώτη φορά ακουμπήσαμε την φιλοσοφία του Έλληνα, τον κάναμε να εμβολιαστεί έγκαιρα και αυτό δίνει υπεραξία στο φαρμακείο. ‘’

valtas dagres

Εκπαίδευση φαρμακοποιών

Υπεραξία είναι και το γεγονός ότι χθες 80 φαρμακοποιοί εκπαιδεύτηκαν στην ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, είπε ο  πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

Ενώ, γνωστοποίησε ότι ‘’ Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ασθενείς δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιήσουν σωστά τις αναπνευστικές συσκευές , με δυσμενείς συνέπειες για την υγεία τους. Και αυτό γιατί ο γιατρός δεν το κάνει ποτέ, δεν κάνει και εμβολιασμούς και δεν κάνει και συμβουλευτική. ‘’

Για όλα τα παραπάνω ‘’ Τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί είμαστε πόλος υπηρεσίας υγείας. Επιτέλους πρέπει να γίνουμε Ευρώπη, Αμερική όπου αυτά είναι ήδη εδώ και χρόνια κατοχυρωμένα. ‘’ υπογράμμισε ο κ. Βαλτάς .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ικανοποιημένοι οι φαρμακοποιοί από την απαγόρευση εξαγωγών σε 200 φάρμακα

20ο PHARMA Point: Αύξηση στην κατανάλωση αναλγητικών και συμπληρωμάτων διατροφής λόγω κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμμετοχή φαρμακοποιών στην εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό ιατρό

Προσωπικός ιατρός: Περισσότεροι από 700.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο νέο θεσμό του προσωπικού ιατρού μέσω των φαρμακείων από τις 5:00μ.μ. του απογεύματος της περασμένης Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Στα σκαριά η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία

Στη διευκόλυνση επενδύσεων για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τόσο για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, όσο και για εξαγωγές στοχεύει το νομοθετικό πλαίσιο N. 4523/2018.

Εκδηλώσεις «Μαζί μια αγκαλιά» από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας,  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η  Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Προχειρότητα στη διάθεση self test καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Διάθεση self test ΦΣΘ: Όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ακόμη και σήμερα δεν έχουν διευθετηθεί οι λεπτομέρειες ως προς τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, τόσο για τους ίδιους τους φαρμακοποιούς, όσο και για τους πολίτες που ταλαιπωρούνται.

Προχωρά με αργούς ρυθμούς ο αντιγριπικός εμβολιασμός. O ρόλος των Φαρμακοποιών

ΠΦΣ αντιγριπικός εμβολιασμός: Ο αντιγριπικός εμβολιασμός στην χώρα μας προχωρά με αργούς ρυθμούς. Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου είχαν  συνταγογραφηθεί 2.474.923  εμβόλια και είχαν πραγματοποιηθεί 2.101.500 εμβόλια.