Αυτοφροντίδα

Υπερφαγία: Τι να κάνετε μετά από την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού;

Υπερφαγία: Τι να κάνετε μετά από την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού;

Υπερφαγία: Μετά από ένα επεισόδιο υπερφαγίας όπως πολύ πιθανόν είχατε χτες βράδυ Τσικνοπέμπτης, ποια είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε;

Όταν αναζητάτε πόρους που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την υπερφαγία, το πιθανότερο είναι ότι θα συναντήσετε περιεχόμενο που συζητά στρατηγικές για την πρόληψη ή τη διακοπή της συμπεριφοράς. Τι δεν πρέπει να κάνετε όμως την επόμενη ημέρα; Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράβλεψη, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν αφού έχουν φάει υπερβολικά. Τέτοιες γνώσεις είναι κρίσιμες εάν θέλετε να ξεφύγετε πλήρως από τον κύκλο υπερφαγίας μακροπρόθεσμα. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε 5 σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά από ένα επεισόδιο υπερφαγίας.

  • Μην δεσμεύεστε σε νέους κανόνες διατροφής: Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε μετά από μια υπερφαγία είναι να αρχίσετε να σκέφτεστε ή να σχεδιάζετε τη νέα σας δίαιτα και όλους τους διατροφικούς κανόνες που τη συνοδεύουν. Αυτός είναι ένας συνηθισμένος πειρασμός, ιδιαίτερα επειδή μπορεί να έχετε καταναλώσει πολλές θερμίδες σε μία συνεδρίαση και να αισθάνεστε απαίσια για την εικόνα του σώματός σας. Ωστόσο, μια νέα δίαιτα δεν είναι η απάντηση. Θέλετε να αποφύγετε αυτή τη διατροφική νοοτροπία μετά από μια υπερφαγία, επειδή αυτή είναι η στιγμή που είστε πιο ευάλωτοι να θέσετε στον εαυτό σας σκληρούς και μη ρεαλιστικούς κανόνες διατροφής που σας προετοιμάζουν για αποτυχία.
  • Μην παραλείπετε τα γεύματά σας: Υπάρχει ένας κοινός πειρασμός να παραλείψετε τα επόμενα γεύματά σας επειδή έχετε καταναλώσει τόσο πολύ φαγητό κατά τη διάρκεια της υπερφαγίας σας. Αν και αυτό μπορεί να έχει κάποιο νόημα λογικά, στην πραγματικότητα δεν είναι καλό να το κάνετε γιατί θα αφαιρέσει τη δομή σας, θα διαταράξει τη ρουτίνα σας και θα προκαλέσει κάποιο εσωτερικό χάος. Η υπερφαγία ευδοκιμεί όταν δεν υπάρχει δομή. Και αν επιτρέψετε αυτή την έλλειψη δομής, οι πιθανότητες είναι ότι το φαγοπότι θα επανέλθει ακόμη νωρίτερα και σε πιο έντονο επίπεδο. Έτσι, μετά από ένα φαγοπότι, θέλετε να προγραμματίσετε τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, ώστε να μπορείτε να κρατήσετε μια ρουτίνα.
  • Μην αυξήσετε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Μετά από ένα φαγοπότι, το πιθανότερο είναι ότι δεν αισθάνεστε ιδιαίτερα καλά με τον εαυτό σας. Η αυτοεκτίμησή σας πιθανότατα έχει χτυπήσει, δεν ντρέπεστε για τη συμπεριφορά σας και είστε δυσαρεστημένοι με την εικόνα του σώματός σας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επιδεινώσουν αυτά τα ζητήματα. Αυτό έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ένα άλλο επεισόδιο υπερφαγίας λίγο μετά, με έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο σύντομα να ακολουθήσει. Εάν καταφέρετε να το κάνετε αυτό με επιτυχία, όχι μόνο μπορεί να φέρει μια άμεση αύξηση στη διάθεση, την αυτοεκτίμηση και μια πιο θετική προοπτική ζωής, αλλά θα βοηθήσει πολύ στο να σταματήσει κάθε φαγοπότι εκείνο το βράδυ.

  • Μην στραφείτε σε μεθόδους detox: Η αποτοξίνωση περιλαμβάνει συμπεριφορές όπως αυτοπροκαλούμενος εμετός ή λήψη καθαρτικών ή διουρητικών. Ασκούνται σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι επιπτώσεις όλων των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια μιας υπερφαγίας. Εκείνοι που κάνουν κάθαρση συχνά αισθάνονται τόσο ένοχοι για την υπερφαγία και είναι απελπισμένοι να προσπαθήσουν να αναιρέσουν τις συνέπειες της υπερφαγίας. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κάνετε κάθαρση μετά από φαγοπότι. Πρώτον, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα που νομίζετε ότι θα έχει. Δεύτερον, η αποτοξίνωση είναι επικίνδυνη και δυνητικά επιβλαβής για την υγεία σας.
  • Μην κάνετε τίποτα: Μετά από ένα φαγοπότι, μπορεί να πνίγεστε από ντροπή, οίκτο και αμφιβολία για τον εαυτό σας. Αν και κατανοητό, δεν είναι παραγωγικό και θέλετε να το αποφύγετε. “Το να μην κάνετε τίποτα” απλώς θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Θα σας κάνει ακόμα πιο καταθλιπτικούς, θα αυξήσει τις ανησυχίες για το φαγητό, το βάρος και το σχήμα, θα δημιουργήσει ένταση και άγχος και θα φέρει πολλές άχρηστες σκέψεις. Όλα αυτά τα πράγματα όχι μόνο βλάπτουν άμεσα, αλλά είναι επίσης βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αίτια υπερφαγίας. Για αυτόν τον σκοπό, είναι καλύτερο να σηκωθείτε και να κάνετε κάτι μετά από ένα φαγοπότι. Κάντε κάτι που είναι ρεαλιστικό, ευχάριστο και πρακτικό. Πράγματα όπως: να κάνετε ένα μασάζ, να πάτε για μια ελαφριά βόλτα, να καλέσετε τον μπεσ σας
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς λειτουργεί η τάση προς την ανθυγιεινή διατροφή και πώς να τη σταματήσουμε

Υπάρχει σχέση μεταξύ του διαβήτη και των ψυχιατρικών παθήσεων

Πώς θα σταματήσετε να τρώτε για να γεμίσετε το συναισθηματικό κενό

Τι κάνουμε μετά από ένα επεισόδιο υπερφαγίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούμε να χαλαρώσουμε το παχύ έντερο μας από τον ερεθισμό;

Ευερέθιστο έντερο: Με απλές αλλαγές διατροφής, διαχείριση του στρες και τακτική άσκηση, μπορείτε να χαλαρώσετε το ευερέθιστο έντερο και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα και πώς να τις κόψετε

Το μεσημεριανό γεύμα ενώ εργάζεστε μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παραγωγικότητας υπό το πρόσχημα της πολλαπλής εργασίας, αλλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως σε περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ανακρίβειες.

Το ατμόλουτρο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας;

Σάουνα: Δεν βλάπτει το δέρμα σας αρκεί να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά οφέλη, αρκεί να ενυδατώνεστε σωστά και να ακούτε το σώμα σας.

Τι να κάνετε όταν έρθετε με ασθένεια που προκαλείται από την ζέστη;

Ζέστη ασθένειες: Το να αντιμετωπίζετε ασθένειες που προκαλούνται από τη ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά το να μάθετε πώς να τις αναγνωρίζετε και να τις αντιμετωπίζετε έγκαιρα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Απλές συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εφαρμόστε το απευθείας στο εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος της χωρίστρας σας και κατά μήκος του μήκους εάν είστε έξω για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.