Αυτοφροντίδα

Χρόνιος πόνος: 6 συμβουλές για πιο υγιεινή ζωή με χρόνιο πόνο

Χρόνιος πόνος: 6 συμβουλές για πιο υγιεινή ζωή με χρόνιο πόνο

Χρόνιος πόνος: Διαχειριστείτε τον πόνο αποτελεσματικά στην καθημερινότητά σας, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής σας.

Τα άτομα με ιατρικές παθήσεις που σχετίζονται με χρόνιο πόνο διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης, πτώσεων, κακής στάσης του σώματος, επιπλοκών, ζητημάτων ψυχικής υγείας και άλλων προκλήσεων. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στη μείωση αυτών των κινδύνων και να ζήσουμε πληρέστερη, μεγαλύτερη, ευτυχισμένη και υγιέστερη ζωή.

  • Συμβουλή #1: Έχετε καλή επικοινωνία με τους ιατρούς σας. Η ιατρική σας ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει ειδικούς στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, τη διαχείριση του πόνου, τη ρευματολογία, την οδοντιατρική, την οφθαλμολογία, τη γαστρεντερολογία, τη γυναικολογία, την ποδολογία, τη χειρουργική, τη φυσικοθεραπεία και τη νοσηλευτική. Όσο πιο προληπτικοί είστε στην επικοινωνία με τους παρόχους σας, τόσο καλύτερα και πιο γρήγορα μπορούν να σας βοηθήσουν στην κατάλληλη φροντίδα.
  • Συμβουλή #2: Κρατήστε το βάρος σας υπό έλεγχο. Η διατήρηση ενός ιδανικού βάρους ως ασθενής με πόνο μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορεί να χάσετε την όρεξή σας και να μην τρώτε αρκετά, ή να υπερκαταναλώσετε για να αντιμετωπίσετε το άγχος της ασθένειας. Μπορεί ακόμη και να έχετε λαχτάρα για καλούδια επειδή ο πόνος είναι τόσο κακός. Χρειαζόμαστε κάτι καλό στη ζωή μας, σωστά; Η διατήρηση ενός καλού σωματικού βάρους μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Η υγιεινή διατροφή πρέπει να εξατομικεύεται. Αυτό που είναι καλό για μένα να τρώω δεν είναι πάντα καλό για τους άλλους. Βρείτε τις διατροφικές σας συστάσεις και τηρήστε τις όποτε είναι δυνατόν.
  • Συμβουλή #3: Πίνετε πολύ νερό. Ξέρω ξέρω. Το νερό μπορεί να είναι τόσο θαμπό. Αλλά το να πίνετε τη σωστή ποσότητα νερού αυξάνει την ενέργειά σας και σας βοηθά να εστιάσετε περισσότερο. Η βελτιωμένη συγκέντρωση και η μνήμη σάς επιτρέπουν να αναλάβετε περισσότερα στη ζωή και να παραμείνετε δραστήριοι. Το πόσιμο νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι και να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες που συσσωρεύουμε από τα υψηλά επίπεδα πόνου, το περιβάλλον και άλλες επιλογές τρόπου ζωής. Η καλή ενυδάτωση βελτιώνει την υφή του δέρματός σας, το βοηθά να παραμένει ελαστικό και σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι.
  • Συμβουλή #4: Ασκηθείτε τακτικά. Ακόμα κι αν απλώς μειώσετε τον χρόνο καθίσματος και οθόνης, η αλλαγή μπορεί να σας βοηθήσει. Γνωρίστε τα φυσικά σας όρια. Για παράδειγμα, εάν έχετε καθετήρα και δεν υποτίθεται ότι σηκώνετε πάνω από 10 κιλά, μην το κάνετε. Επιμείνετε σε απλές οικιακές εργασίες, όπως η μεταφορά των ρούχων από το πλυντήριο στο στεγνωτήριο ή το ελαφρύ σκούπισμα. Βάλτε ως στόχο να βελτιώσετε το εύρος της κίνησής σας. Ο καθορισμός στόχων και ένα σχέδιο δράσης μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αγγειακής ροής, της αρτηριακής πίεσης και άλλων οφελών για την υγεία.
  • Συμβουλή #5: Βελτιώστε τον ύπνο σας. Ένας καλός βραδινός ύπνος όχι μόνο βοηθά στη μείωση του πόνου, αλλά βελτιώνει την απόδοση του εγκεφάλου και τη διάθεσή σας και βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και παχυσαρκίας.
  • Συμβουλή #6: Μην καπνίζετε ή πίνετε υπερβολικά. Εργαστείτε για να το κάνετε όλο και λιγότερο κάθε μέρα. Είναι δυνατό να περιορίσετε τον εαυτό σας ή ακόμα και να κόψετε τις κακές συνήθειες. Θα ωφελήσει μια τέτοια πράξη την υγεία σας πολύ.

 

Καμία από αυτές τις συμβουλές δεν θα θεραπεύσει τον πόνο. Είναι εργαλεία που βοηθούν στη βελτίωση της καθημερινότητάς σας παρά τον πόνο σας. Συχνά η ζωή μπαίνει εμπόδιο και χρειαζόμαστε μια υπενθύμιση για να ελέγξουμε τα εργαλεία αυτοφροντίδας μας και να βελτιώσουμε τους διαχειρίσιμους τομείς της ζωής. Τις καλύτερες ευχές σε ό,τι κάνετε για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη, πιο παραγωγική και πιο υγιή ζωή!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να εκπαιδεύσετε ξανά τον εγκέφαλό σας όταν ευαισθητοποιηθείτε;

Το 20% των ενηλίκων στις ΗΠΑ παρουσίασαν χρόνιο πόνο το 2021

Μπορεί να εμφανιστεί χρόνιος πόνος στην πλάτη λόγω νευρολογικών επιπλοκών;

Οι ερευνητές ανακαλύπτουν τη σχέση μεταξύ χρόνιου πόνου και άνοιας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρησιμοποιώντας κοινές θεραπείες για τραυματισμούς στην κουζίνα

Κόψιμο κάψιμο: Μικρά ατυχήματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην κουζίνα, είτε πρόκειται για κόψιμο κατά το κόψιμο των λαχανικών είτε για κάψιμο κατά το μαγείρεμα, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις επαγγελματίας.