Αυτοφροντίδα

Tρόποι αυτοφροντίδας: Η ανανέωση είναι η νέα αυτοφροντίδα

Tρόποι αυτοφροντίδας: Η ανανέωση είναι η νέα αυτοφροντίδα

Tρόποι αυτοφροντίδας: Πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε τι σημαίνει στην πραγματικότητα!

Εδώ και χρόνια ακούμε για το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού μας, αλλά πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε τι σημαίνει στην πραγματικότητα ή πώς να την εντάξουμε στην τρέλα της καθημερινότητάς μας. Για κάποιους η αυτοφροντίδα μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μορφές. Μερικές φορές χρειάζεται 30 λεπτά στο τέλος της ημέρας σας για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να καταστρώσετε ένα στρατηγικό έργο που θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε την επόμενη ημέρα. Άλλες πάλι φορές, χρειάζεται μια μέρα ψυχικής υγείας για να μην κάνετε τίποτα, και μερικές φορές χρειάζεται ένα εκπληκτικό ταξίδι για να προκαλέσετε τον εαυτό σας και να αλλάξετε την οπτική με την οποία βλέπετε τα πράγματα.

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Κάντε αυτό που σας δίνει ενέργεια. Αντί λοιπόν να αισθάνεστε την πίεση ότι η «φροντίδα του εαυτού» σας δεν είναι σωστή, μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε την ιδέα. Αρχίστε να σκέφτεστε ποια είναι τα πράγματα που σας ανανεώνουν—που γεμίζουν τις μπαταρίες έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε όλα αυτά που έχει η ζωή να σας δώσει.

Επικεντρωθείτε  ξανά στην ανανέωση, πράγματα όπως το να πάρετε brunch με έναν φίλο που δεν έχετε δει εδώ και καιρό ή να κλείσετε το ραδιόφωνο στην πορεία σας προς το γραφείο έτσι ώστε να επικρατεί σιωπή και να ηρεμήσει το μυαλό σας. Όταν αρχίσετε να σκέφτεστε την αυτοφροντίδα ως ανανέωση, η πίεση τείνει να μειώνεται στο αν αυτά που κάνετε είναι πραγματικά αρκετά ή αν τα κάνετε σωστά. Εστιάστε στις ευκαιρίες μικρο-ανανέωσης κάθε μέρα που σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε. 

Κάντε μια απογραφή ενέργειας.

Το να αφιερώσετε μια εβδομάδα και να εκτυπώσετε το ημερολόγιό σας για τη δουλειά και το σπίτι είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κατά τη διάρκεια ή στο τέλος κάθε ημέρας, αξιολογήστε την ενέργειά σας όλη την ημέρα. Πού ήταν τα πιο ευάλωτα σημεία για εσάς και πού ήταν τα πιο ισχυρά σημεία. Ρίξτε μια ματιά στα σημεία υψηλής και χαμηλής ενέργειας και θα σας πει πολλά για τις επιλογές που κάνετε και πώς χρησιμοποιείτε το χρόνο σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνείδηση του εαυτού: Το σύνολο των εμπειριών που αποκομίζει κάθε γυναίκα

10 Ομαδικές δραστηριότητες αυτοφροντίδας

Δημιουργήστε τη δική σας οδοντόκρεμα με σπιτικά υλικά

Επενδύστε στον εαυτό σας με χαμηλό budget

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας;

Απόρρητο: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ασφαλή και ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας στοιχεία ή την ψηφιακή σας ασφάλεια.

Κάνει καλό το χειμερινό μπάνιο;

Κολύμβηση: Η έκθεση στο κρύο νερό πιστεύεται ότι έχει πιθανά οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την κυκλοφορία και τη διάθεση.

Τρόποι για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή χωρίς μικρόβια

Κουζίνα καθαριότητα: Η κουζίνα σε κάθε νοικοκυριό είναι συνήθως το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται πιο εντεταμένη καθαριότητα. Η σημασία της υγιεινής διατροφής επίσης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά σε μια εποχή που οι γαστρονομικές μας προσπάθειες τείνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πώς να κοιμηθείτε καλά και να απαλλαγείτε από την παράνοια;

Νυχτερινός ύπνος: Η παράνοια, που χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητα συναισθήματα συνεχούς απειλής, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική, κοινωνική και σωματική ευεξία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν άγχος, δυσπιστία, αίσθηση θυματοποίησης και απομόνωση.