Αυτοφροντίδα

Τραμπολίνο άθληση: Οφέλη για την υγεία από την άσκηση σε τραμπολίνο

Τραμπολίνο άθληση: Οφέλη για την υγεία από την άσκηση σε τραμπολίνο

Τραμπολίνο άθληση: Το τραμπολίνο αποτελεί μια διασκεδαστική μορφή άσκησης, που σας γυμνάζει αρμονικά και ανακουφίζει από άγχος!

Ως παιδί, μπορεί να σας άρεσε να αναπηδάτε σε αυτά τα γιγάντια τραμπολίνα της αυλής, το επικίνδυνο είδος που τρομοκρατούσε τους γονείς σας. Αυτά τα τραμπολίνα συνδέονται με τόσους πολλούς τραυματισμούς που η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από εποπτευόμενους αθλητές στην προπόνηση για ένα άθλημα, όπως η γυμναστική ή οι καταδύσεις. Αλλά για τους ενήλικες, η άσκηση σε εσωτερικό μίνι τραμπολίνο είναι ασφαλής και ωφέλιμη για την υγεία σας. Αυτές οι μικρότερες εκδόσεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μεμονωμένες προπονήσεις.

Οφέλη προπόνησης με τραμπολίνο

  • Χτίζει δύναμη: Σε αντίθεση με τη στοχευμένη προπόνηση, το άλμα απαιτεί τη χρήση πολλαπλών μυών. Όταν πηδάς, χρησιμοποιείς ολόκληρη την ορμή του σώματός σου, η οποία αναγκάζει όλους τους διαφορετικούς μύες σου να λειτουργούν ταυτόχρονα. Όλα αυτά τα πάνω-κάτω λειτουργούν από τους κοιλιακούς και τους γλουτούς μέχρι τους μύες των ποδιών και της πλάτης, χτίζοντας έναν δυνατό πυρήνα και όχι μόνο.
  • Βελτιώνει την οστική πυκνότητα: Καθώς μεγαλώνουμε τα οστά μας γίνονται πιο εύθραυστα και είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να κάνουμε τις ασκήσεις που θα βελτιώσουν την οστική μας πυκνότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ανταγωνιστικοί τραμπολίστες είχαν υψηλότερη οστική πυκνότητα στο ισχίο και τη σπονδυλική στήλη από τους συνομηλίκους τους. Φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ανταγωνιστικοί τραμπολίνοι – αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι το τακτικό τραμπολίνο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των οστών σας, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητές σας για οστεοπόρωση.

  • Βελτιώνει την ισορροπία σας: Μιλώντας για την οστική πυκνότητα: Καθώς μεγαλώνουμε, είμαστε επιρρεπείς σε μειωμένη οστική πυκνότητα, η οποία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας πτώσης. Αλλά μια μελέτη διαπίστωσε ότι 14 εβδομάδες ασκήσεων με μίνι τραμπολίνο αύξησαν την ικανότητα των ηλικιωμένων να ανακτήσουν την ισορροπία τους πριν πέσουν κατά περίπου 35%.
  • Καλό για την καρδιά σας: Η καρδιαγγειακή δραστηριότητα ενισχύει τους καρδιακούς μυς και μειώνει την εργασία που πρέπει να κάνει το σώμα σας για να αντλήσει αίμα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό ηρεμίας, τα επίπεδα χοληστερόλης και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Όλα αυτά είναι, φυσικά, πολύ καλά νέα για τη γενική υγεία της καρδιάς σας.
  • Ανακουφίζει από το άγχος: Μπορεί να υπάρχει κάτι στη φράση «πήδα από χαρά». Η άσκηση, γενικά, συνδέεται με την ανακούφιση από το στρες, επειδή απελευθερώνει ενδορφίνες – φυσικές ουσίες που σας βοηθούν να αισθάνεστε καλύτερα και να διατηρήσετε μια θετική στάση. Το τραμπολίνο συνδέεται ειδικά με την ανακούφιση από το στρες λόγω του μοναδικού αντίκτυπου που έχει στο σώμα σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το περπάτημα βοηθάει στην βελτίωση της υγείας;

Tips για να αυξήσετε τα θετικά οφέλη της άσκησης

Ποια αθλήματα κρύβουν κινδύνους τραυματισμού στον αυχένα

To τραμπολίνο είναι επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούν οι νυχτερινές βάρδιες να επηρεάσουν την υγεία των γυναικών;

Νυχτερινές βάρδιες: Το να κάνεις νυχτερινές βάρδιες απαιτεί τεράστια πειθαρχία και ορμή. Πολλές βιομηχανίες έχουν μετατοπίσεις νεκροταφείων για να εξυπηρετήσουν τις υπηρεσίες τους όλο το εικοσιτετράωρο. 

Εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε την πρόκληση τοκετού στο 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη πρόκληση: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι δύσκολη στο τρίτο τρίμηνο, ειδικά καθώς πλησιάζετε την ημερομηνία τοκετού. Με την αύξηση βάρους, η συνεχής δυσφορία είναι κοινή. 

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.