Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Θηλασμός: Στην παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού καταρρίπτουμε τα πρέπει και δεν πρέπει των νέων μητέρων

Θηλασμός: Στην παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού καταρρίπτουμε τα πρέπει και δεν πρέπει των νέων μητέρων

Θηλασμός: Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, δηλαδή από 1-7 Αυγούστου 2023, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, η οποία στοχεύει στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ύψιστη σημασία του μητρικού θηλασμού. 

Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, δηλαδή από 1-7 Αυγούστου 2023, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, η οποία στοχεύει στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ύψιστη σημασία του μητρικού θηλασμού. Χρησιμεύει ως μια κρίσιμη πλατφόρμα για να καταρρίψει τους μύθους γύρω από το θηλασμό και να εκπαιδεύσει τις νέες μητέρες σχετικά με τα πρέπει και τα μη αυτής της φυσικής, ουσιαστικής πρακτικής. Η Amrita Mitter, Διευθύντρια του Golf View Healthcare & Research Institute, δήλωσε: “Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού είναι μια στιγμή για να γιορτάσουμε το θαύμα της μητρότητας και τη δύναμη του θηλασμού. Στο Golf View Healthcare & Research Institute, πιστεύουμε στην ενδυνάμωση των μητέρων με ακριβείς πληροφορίες ενώ καταρρίπτουν μύθους και προσφέρουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για να αναθρέψουν τα μωρά τους. Ο θηλασμός δεν αφορά μόνο τη διατροφή αλλά και τη συναισθηματική σύνδεση.

 • Μύθος 1: Ο θηλασμός είναι επώδυνος Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο θηλασμός δεν πρέπει να προκαλεί σημαντικό πόνο. Ενώ αναμένεται κάποια αρχική ενόχληση καθώς τόσο η μητέρα όσο και το μωρό συνηθίζουν τη διαδικασία, ο επίμονος πόνος μπορεί να υποδηλώνει λανθασμένο μάνδαλο ή άλλα υποκείμενα ζητήματα. Η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των δυσκολιών και να εξασφαλίσει μια πιο άνετη εμπειρία θηλασμού.
 • Μύθος 2: Ο θηλασμός κάνει το στήθος να χαλαρώνει. Είναι μια κοινή παρανόηση ότι ο θηλασμός οδηγεί σε χαλάρωση του μαστού. Στην πραγματικότητα, η ηλικία, η γενετική και η γενική υγεία του μαστού παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της σφριγηλότητας του μαστού . Η ενασχόληση με τακτικές ασκήσεις στο στήθος και η χρήση υποστηρικτικού σουτιέν μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας του μαστού κατά τη διάρκεια και μετά το θηλασμό.
 • Μύθος 3: Η διατροφή με φόρμουλα είναι ισοδύναμη με το θηλασμό: το μητρικό γάλα έχει μοναδική σύνθεση και ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού. Ενώ η διατροφή με φόρμουλα μπορεί να είναι μια έγκυρη εναλλακτική λύση σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορεί να αναπαράγει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα αντισώματα και τα εξατομικευμένα οφέλη του μητρικού γάλακτος. Όποτε είναι δυνατόν, συνιστάται ιδιαίτερα ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες.

Ας εμβαθύνουμε στα πρέπει και τα μη του θηλασμού, όπως μοιράζονται οι ειδικοί ιατροί του Golf View Healthcare & Research Institute, ενός κέντρου διευκόλυνσης υγείας και ευεξίας.

Τα Do του θηλασμού:

 1. Οι νέες μητέρες θα πρέπει να συμβουλεύονται συμβούλους γαλουχίας ή επαγγελματίες υγείας για να εξασφαλίσουν το σωστό μάνδαλο και να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες.
 2. Η τακτική επαφή δέρμα με δέρμα προάγει το δέσιμο και ενθαρρύνει το μωρό να κολλήσει. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή με άφθονα υγρά υποστηρίζει την παραγωγή γάλακτος και διατηρεί την υγεία της μητέρας.
 3. Βρείτε έναν ήσυχο, άνετο χώρο για το θηλασμό για να προωθήσετε τη χαλάρωση και να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς.

Τα Don’t του θηλασμού:

 1. Η συμπλήρωση με φόρμουλα ή άλλα τρόφιμα μπορεί να επηρεάσει την παροχή γάλακτος.
 2. Ο πόνος κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορεί να υποδεικνύει λανθασμένο μάνδαλο ή άλλα προβλήματα. Ζητήστε βοήθεια για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος.
 3. Τα μωρά έχουν διαφορετικά μοτίβα σίτισης. Επιτρέψτε στο μωρό να τρέφεται κατ’ απαίτηση αντί να επιβάλλετε αυστηρά προγράμματα σίτισης.
 4. Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ μπορεί να περάσει από το μητρικό γάλα, επηρεάζοντας τον ύπνο και την ανάπτυξη του μωρού.
 5. Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει την υγεία του μωρού και να μειώσει την παραγωγή γάλακτος. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς καπνό τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό είναι απαραίτητη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τύποι θηλασμού που μπορούν να σας βοηθήσουν

Μπορούν τα παιδιά να πνιγούν με το μητρικό γάλα;

Το μόριο ζάχαρης που βρίσκεται στο μητρικό γάλα ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου στα βρέφη

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον θηλασμό;

Superfoods για μητέρες που θηλάζουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Σιέστα: Πόσο ωφέλιμη είναι η ανάπαυση του μεσημεριού για την υγεία;

Σιέστα: Η ενσωμάτωση της σιέστα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, από βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και βελτίωση της διάθεσης έως καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και αυξημένη παραγωγικότητα.

Τι να κάνετε για να καταφέρετε να ξεχαστείτε;

Ανησυχία μυαλό: Η ανησυχία μπορεί να είναι ένα επίμονο και εξαντλητικό μέρος της ζωής, αλλά υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του ψυχικού φόρτου

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;

Ρεφλεξολογία οφέλη: Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του σώματος.

Close Icon