Αυτοφροντίδα

Θαλασσινό αλάτι: Πώς μπορούν τα άλατα να βοηθήσουν στην χαλάρωσή μας;

Θαλασσινό αλάτι: Πώς μπορούν τα άλατα να βοηθήσουν στην χαλάρωσή μας;

Θαλασσινό αλάτι: Δοκιμάστε να προσθέσετε άλατα σε ένα ζεστό μπάνιο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει αυτές τις πρακτικές συνεπές και συνειδητό μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας σας.

Στον σημερινό σύγχρονο κόσμο, αυτές οι αρχαίες θεραπευτικές πρακτικές μπορούν να είναι ένα πολυτελές και σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία και τη διατήρηση ζωντανής υγείας και ευεξίας. Πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας – δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τεχνητές τροφές, στρες, φυτοφάρμακα, ρύπανση, πλαστικά, για να αναφέρουμε μόνο μερικές – μπορούν να συνδυαστούν για να υπερφορτώσουν τα όργανα αποβολής μας (συκώτι, νεφρά και δέρμα), κάνοντας να μην μπορούν να επεξεργαστούν σωστά τα χρησιμοποιημένα οιστρογόνα και άλλα μεταβολικά απόβλητα.

Αφεθείτε, χαλαρώστε και απολαύστε!

Ένα από τα πιο ευχάριστα εργαλεία για να υποστηρίξετε το σώμα σας στη φυσική του διαδικασία αποτοξίνωσης είναι η εβδομαδιαία ή καθημερινή θεραπεία με αλάτι και νερό. Το μούλιασμα σε άλατα ή το τρίψιμο με αυτά είναι υπέροχο. Επιπλέον, αφαιρεί τις τοξίνες από το σώμα και αφήνει τα σημαντικά μέταλλα να απορροφηθούν.

Μερικά από τα οφέλη του μπάνιου με άλατα περιλαμβάνουν:

  • διέγερση της κυκλοφορίας
  • μείωση της φλεγμονής του δέρματος
  • ανακούφιση από την ένταση των μυών (υπέροχο αν κάθεσαι μπροστά σε υπολογιστή όλη μέρα!)
  • Λάμψη της επιδερμίδας
  • Αφαίρεση των τοξινών
  • θρέψη του σώματος με ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο

Δημιουργήστε τις δικές σας τελετουργίες σπα στο σπίτι

Δοκιμάστε να προσθέσετε άλατα σε ένα ζεστό μπάνιο, να χρησιμοποιήσετε άλατα στο νερό για το τρίψιμο με ζεστή πετσέτα ή να τριφτείτε με άλατα και αιθέρια έλαια στο ντους. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει αυτές τις πρακτικές συνεπές και συνειδητό μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας σας – θα παρατηρήσετε τη διαφορά και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προσφέρει το θαλασσινό αλάτι στον οργανισμό μας;

Ποιο είδος αλατιού είναι το καλύτερο;

Πώς μπορείτε να εντάξετε το θαλασσινό αλάτι στην περιποίησή σας;

Ποια τα οφέλη που προσφέρει η κατανάλωση θαλασσινού αλατιού;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λειτουργεί τελικά η θεραπεία με βεντούζες;

Βεντούζες θεραπεία: Η βελτιωμένη κυκλοφορία που προκαλείται από τη θεραπεία με βεντούζες πιστεύεται ότι βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Χρησιμοποιώντας κοινές θεραπείες για τραυματισμούς στην κουζίνα

Κόψιμο κάψιμο: Μικρά ατυχήματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην κουζίνα, είτε πρόκειται για κόψιμο κατά το κόψιμο των λαχανικών είτε για κάψιμο κατά το μαγείρεμα, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις επαγγελματίας.