Αυτοφροντίδα

Θάλασσα: 3 λόγοι που κάνει καλό στην υγεία σου [vid]

Θάλασσα: 3 λόγοι που κάνει καλό στην υγεία σου [vid]

Θάλασσα: Το να είσαι δίπλα στο νερό αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό, μειώνοντας το στρες και το άγχος.

Η ζωή δίπλα στη θάλασσα κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία και ευτυχώς στην Ελλάδα είμαστε προνομιούχοι, έχοντες άπειρες επιλογές κοντά μας. Μια πρόσφατη έρευνα, που εξετάζει την ψυχική υγεία των κατοίκων της Κορνουάλης κατά το πρώτο lockdown, βρήκε ότι ο αριθμός των ατόμων με συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης είχε αυξηθεί. Έτσι, θέλησε να εξετάσει μερικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούσαν να φροντίσουν προληπτικά την ευημερία τους στο lockdown. Και έστρεψε την προσοχή στην θάλασσα ως μέσο ενίσχυσης την ψυχικής υγείας των κατοίκων της Κορνουάλης.

Η άνοδος του «Blue Health»

Σε όλο τον κόσμο, οι ειδικοί εξετάζουν γιατί οι μπλε χώροι, όπως η θάλασσα και άλλα φυσικά σώματα νερού μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική μας ευεξία. Πολλοί πιστεύουν ότι η θάλασσα έχει μια θεραπευτική ιδιότητα, τη βρίσκουν συναρπαστική και μαγική. Και οι επιστήμονες αποδεικνύουν σήμερα ότι αυτό έχει μία αλήθεια. Το να είσαι δίπλα στο νερό αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό, μειώνοντας το στρες και το άγχος.

Πάρτε για παράδειγμα, αυτή τη μεγάλη έρευνα. Χρησιμοποιώντας δεδομένα έρευνας από σχεδόν 26.000 ερωτηθέντες, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια από τις πιο λεπτομερείς έρευνες σχετικά με τις επιδράσεις του να βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα στην ευημερία των ανθρώπων. Και τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. Έχοντας λάβει υπόψη άλλους σχετικούς παράγοντες, η έρευνα διαπίστωσε ότι η ζωή σε μεγάλες πόλεις και πόλεις κοντά στην ακτογραμμή της Αγγλίας συνδέεται με καλύτερη ψυχική υγεία για όσους ανήκουν σε νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα. Μια άλλη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 20.000 χρήστες smartphone που κατέγραφαν την ευημερία τους σε διάφορα χρονικά διαστήματα, διαπίστωσε ότι τα θαλάσσια και παράκτια σημεία ήταν οι «τοποθεσίες που τους έκαναν πιο ευτυχισμένους», καταγράφοντας έξι βαθμούς διαφορά στην αξιολόγηση σε σχέση με ένα αστικό περιβάλλον.

Σε μια συνέντευξη στον Guardian, ο Δρ Μάθιου Γουάιτ, περιβαλλοντικός ψυχολόγος, είπε ότι υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που συνδέουν την παράκτια ζωή και την ευημερία. Πρώτον, γενικά, τα παράκτια περιβάλλοντα είναι συχνά υψηλότερης ποιότητας με περισσότερο ηλιακό φως και λιγότερο μολυσμένο αέρα. Δεύτερον, οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στο νερό είναι συχνά πιο δραστήριοι. Αλλά το τρίτο σημείο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, λέει ότι το νερό έχει «ψυχολογικά επανορθωτικό αποτέλεσμα», καθώς ο χρόνος στο νερό συνδέεται σταθερά με θετικότητα και μειωμένη αρνητική διάθεση και άγχος.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φορέσετε το παρεό σας στη θάλασσα

Το θαλασσινό νερό δυναμώνει τα μαλλιά σας

Φέρτε τη μαγεία του σπα στο σπίτι σας

5 οφέλη της κολύμβησης στο δέρμα σας

Ενώσεις θαλάσσιων οργανισμών ως θεραπεία για την υπογονιμότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα ενώ έχει ζέστη;

Ύπνος: Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

Ξέρατε ότι το Feng Shui μπορεί να διατηρηθεί και στις διακοπές σας;

Feng Shui: Το Φενγκ Σούι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνετε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το ίδιο το ταξίδι. Σας εξηγούμε πώς χρησιμοποιείτε το Φενγκ Σούι στο ταξίδι.