Αυτοφροντίδα

Σεντόνια πλύσιμο: Μήπως πλένετε εντελώς λάθος τα σεντόνια σας μέχρι τώρα;

Σεντόνια πλύσιμο: Μήπως πλένετε εντελώς λάθος τα σεντόνια σας μέχρι τώρα;

Σεντόνια πλύσιμο: 7 συμβουλές που πρέπει πάντα να ακολουθούν οι άνθρωποι εάν θέλουν το κρεβάτι τους να είναι απαλό και άνετο κάθε φορά που πέφτουν στο κρεβάτι.

Το να πλένουμε τα σεντόνια μας είναι συνήθως μια αρκετά απλή δουλειά, αλλά ένας ειδικός ισχυρίστηκε ότι πολλοί από εμάς μπορεί να το κάνουμε «λάθος». Ο Nic Shacklock, από το Online Bedrooms, είπε ότι όχι μόνο δεν πλένουμε τα κλινοσκεπάσματα μας αρκετά συχνά, αλλά δεν προσέχουμε επίσης το πόσο απορρυπαντικό και μαλακτικό χρησιμοποιούμε. Σύμφωνα με τον Nic, όλοι θα πρέπει να πλένουμε τα σεντόνια μας μία φορά την εβδομάδα και δεν πρέπει απολύτως ποτέ να τα βάζουμε στο στεγνωτήριο.

Είπε: “Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πολλοί άνθρωποι στην πραγματικότητα πλένουν τα κλινοσκεπάσματα τους λάθος. Για αρχή, δεν πλένουν αρκετά τα σεντόνια. Κοιμόμαστε στα κρεβάτια μας για περίπου οκτώ ώρες τη νύχτα, που σημαίνει κατά τη διάρκεια μια εβδομάδα περνάμε πολύ χρόνο εκεί. Δεν θα περάσατε τόσο πολύ χωρίς να πλύνετε τα ρούχα σας και οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για τα κλινοσκεπάσματα σας. Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να πλένουν σωστά τα κλινοσκεπάσματα και να μην καταστρέφουν τα σεντόνια τους. “

Μην προσθέτετε πολύ απορρυπαντικό

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες είναι ότι δεν προσθέτουμε πολύ απορρυπαντικό. Παρά το γεγονός ότι το προϊόν ισχυρίζεται ότι μαλακώνει τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα, η υπερβολική χρήση μπορεί να σας αφήσει με ένα «κέρινο υπόλειμμα» που θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μην τσιγκουνεύεστε το μαλακτικό υφασμάτων

Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να τσιγκουνευτούμε το μαλακτικό, αλλά δεν πρέπει να είμαστε «τσιγκούνηδες» με το προϊόν, λέει ο Nic.

Ελέγξτε την ετικέτα του σεντονιού σας

Ο Nic είπε επίσης ότι ήταν “επιτακτικό” να ελέγξετε την ετικέτα του σεντονιού σας πριν το πλύνετε, καθώς μπορεί να έχει αυστηρές οδηγίες θερμοκρασίας που πρέπει να τηρούνται.

Μην βάζετε στο στεγνωτήριο

Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να προσθέτετε τα σεντόνια σας στο στεγνωτήριο, ακόμα κι αν η ετικέτα λέει ότι μπορείτε. Ο Nic εξήγησε: “Με την πάροδο του χρόνου, το στεγνωτήριο κάνει το κρεβάτι σας να χάσει τη δύναμή του και την απαλότητά του, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την αίσθηση των σεντονιών.”

Πλύνετε τα σεντόνια σας μόνα τους

Τα κλινοσκεπάσματα πρέπει πάντα να πλένονται μόνα τους, σύμφωνα με τον ειδικό.

Κουμπώστε το παπλωματοθήκη σας

Θα πρέπει πάντα να κουμπώνετε το παπλωματοθήκη σας, έτσι ώστε οι μαξιλαροθήκες σας να μην μπλέκονται μέσα σε αυτό όταν το πλυντήριο τις περιστρέφει. Αυτό μπορεί να αποτρέψει το σωστό πλύσιμο των μαξιλαροθηκών σας, επομένως είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να αποφύγετε να τις αφήσετε να χαθούν μέσα στο παπλωματοθήκη.

Πλένετε τα σεντόνια σας μία φορά την εβδομάδα

Η τελευταία συμβουλή του Nic αφορούσε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας, καθώς διπλασίασε τον προηγούμενο ισχυρισμό του ότι πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα – ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό περνάμε στο κρεβάτι κάθε βράδυ.

Και κατέληξε: “Η πλειονότητα των ανθρώπων πλένουν τα κλινοσκεπάσματα τους μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Κοιμόμαστε στο κρεβάτι μας για οκτώ ώρες τη νύχτα, δηλαδή 56 ώρες την εβδομάδα στο ίδιο κρεβάτι. Όλοι ιδρώνουμε όλη τη νύχτα Και αυτό σε συνδυασμό με τη συσσώρευση ακάρεων της σκόνης κάνει τα κρεβάτια μας ένα γόνιμο έδαφος για βακτήρια και γι’ αυτό πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips για να κάνετε αλλαγές στο δωμάτιό σας

Πώς να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της σκόνης

Πώς να διπλώσετε τα σεντόνια σας σε 4 απλά βήματα

Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας μειώνοντας τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας:

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούν οι νυχτερινές βάρδιες να επηρεάσουν την υγεία των γυναικών;

Νυχτερινές βάρδιες: Το να κάνεις νυχτερινές βάρδιες απαιτεί τεράστια πειθαρχία και ορμή. Πολλές βιομηχανίες έχουν μετατοπίσεις νεκροταφείων για να εξυπηρετήσουν τις υπηρεσίες τους όλο το εικοσιτετράωρο. 

Εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε την πρόκληση τοκετού στο 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη πρόκληση: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι δύσκολη στο τρίτο τρίμηνο, ειδικά καθώς πλησιάζετε την ημερομηνία τοκετού. Με την αύξηση βάρους, η συνεχής δυσφορία είναι κοινή. 

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.