Αυτοφροντίδα

Προσδόκιμο ζωής: 4 Τρόποι για να ζήσετε ακόμα περισσότερο!

Προσδόκιμο ζωής: 4 Τρόποι για να ζήσετε ακόμα περισσότερο!

Προσδόκιμο ζωής: Μια μελέτη υπό την καθοδήγηση του Johns Hopkins σε 6.200 άνδρες και γυναίκες για οκτώ χρόνια διαπίστωσε ότι όσοι υιοθέτησαν τέσσερις έξυπνες συμπεριφορές μείωσαν την πιθανότητα θανάτου από όλες τις αιτίες εντός αυτού του χρονικού πλαισίου κατά ένα εκπληκτικό 80%.

Μια μελέτη υπό την καθοδήγηση του Johns Hopkins σε 6.200 άνδρες και γυναίκες για οκτώ χρόνια διαπίστωσε ότι όσοι υιοθέτησαν τέσσερις έξυπνες συμπεριφορές μείωσαν την πιθανότητα θανάτου από όλες τις αιτίες εντός αυτού του χρονικού πλαισίου κατά ένα εκπληκτικό 80%. Πώς να ζήσετε περισσότερο;

Τέσσερις παράγοντες που βοηθούν να αυξήσετε το προσδόκιμο όριο ζωής σας

  • Μην καπνίζετε. Αν και το καλύτερο σχέδιό σας για να ζήσετε περισσότερο είναι να υιοθετήσετε και τους τέσσερις παράγοντες του τρόπου ζωής, αν έπρεπε να επιλέξετε έναν, λένε οι ερευνητές, αυτό είναι. Το κάπνισμα επηρεάζει τις στεφανιαίες αρτηρίες και τους πνεύμονες και οι καπνιστές έχουν επίσης αυξημένα ποσοστά καρκίνου και κίνδυνο εγκεφαλικού.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Τα πιο υγιή άτομα στη μελέτη διατήρησαν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) – μια αναλογία ύψους προς βάρος που μετρά τη μάζα σώματος – κάτω από 25. Για να μάθετε το ΔΜΣ σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν αριθμομηχανή ΔΜΣ. Για να επιτύχετε (και να διατηρήσετε) έναν υγιή ΔΜΣ, ασχοληθείτε με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής 3 και 4.
  • Σηκωθείτε και κινηθείτε. Στόχος για περίπου 30 λεπτά δραστηριότητας την ημέρα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Δοκιμάστε να το χωρίσετε σε τρεις περιόδους δραστηριότητας διάρκειας 10 λεπτών την ημέρα – 10 λεπτά περπάτημα το πρωί, άλλη μια για μεσημεριανό γεύμα και μια βόλτα μετά το δείπνο.

  • Κάντε υγιεινές διατροφικές επιλογές. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι πιο υγιείς άνθρωποι ακολουθούσαν μια μεσογειακή διατροφή. Αυτό σημαίνει μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς με υγιεινά έλαια, ψάρια (και λιγότερα κόκκινα κρέατα), υδατάνθρακες ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο για μαγείρεμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ μειώνεται για 2η συνεχή χρονιά, λόγω της Covid

Πώς θα ισορροπήσετε τη ζωή σας μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας;

Μάθετε πώς να φροντίσετε την φωνή σας ως δάσκαλος

Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας για να γίνετε πιο παραγωγικοί στο σχολείο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.

Μπορεί η ζώνη πλούτου Feng Shui πραγματικά να σας κάνει πλούσιους;

Ζώνη πλούτου Feng shui: Εδώ μπαίνει ο Νόμος της Έλξης. Επομένως, όσο περισσότερο εστιάζετε στους στόχους σας και οραματίζεστε ενεργά τον εαυτό σας να τους πετυχαίνει, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνετε.

Πώς να είστε πιο αυθεντικοί στη ζωή σας;

Self care tips: Τις περισσότερες φορές κρυβόμαστε πίσω από «μάσκες» ή «φίλτρα» για να κάνουμε τη ζωή μας να φαίνεται τέλεια, επειδή αυτό είναι το «cool» ή το «δημοφιλές».