Αυτοφροντίδα

Παραγωγικότητα αυτοφροντίδα: Γίνετε πιο παραγωγικοί φροντίζοντας τον εαυτό σας

Παραγωγικότητα αυτοφροντίδα: Γίνετε πιο παραγωγικοί φροντίζοντας τον εαυτό σας

Παραγωγικότητα αυτοφροντίδα: Νιώθετε εξαντλημένοι και ανήμποροι να αντεπεξέλθετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις; Δώστε στον εαυτό σας ένα boost αγάπης & φροντίδας!

Η γνήσια, ανιδιοτελής φροντίδα του εαυτού σας διατηρεί την ψυχική, συναισθηματική και σωματική σας υγεία. Σας δίνει τη δυνατότητα να αποδώσετε σωστά σε όποια καθήκοντα και ευθύνες φέρνει η ζωή στο δρόμο σας. Μπορεί να έχετε διαπιστώσει ότι η παραγωγικότητά σας στη δουλειά, ή οπουδήποτε στη ζωή σας, υποφέρει. Μην αντιδράτε προσπαθώντας περισσότερο. Η αυτοφροντίδα περιλαμβάνει την επιβεβαίωση ότι το σώμα σας έχει τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται για να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εργάζεστε σε έναν τομέα που είναι απαιτητικός, όπως η νοσηλευτική ή η κοινωνική εργασία.

Αξιολογήστε τις ανάγκες σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε το κατώτερο επίπεδο της ιεραρχίας των σναγκών του Maslow. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος για να ξεκινήσετε. Περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Τροφή
  • Νερό
  • Ζεστασιά
  • Ξεκούραση

Είναι εύκολο να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες:

  • Τρώτε υγιεινά τρόφιμα
  • Μείνετε καλά ενυδατωμένοι
  • Δώστε στο σώμα σας την ευκαιρία να ξεκουράζεται και να αναρρώνει τακτικά

Η αντιμετώπιση αυτών των βασικών αναγκών της ζωής είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για γνήσια αυτοφροντίδα. Διατηρούν το σώμα σας ζωντανό και καλά και μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη διατήρηση σταθερής παραγωγικότητας.

Επικοινωνήστε με τους άλλους

Πιο ψηλά στην ιεραρχία του Maslow είναι πράγματα όπως ασφάλεια, στενές σχέσεις και αυτοεκτίμηση. Πολλές από αυτές τις ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με το να αφιερώσετε χρόνο για να επικοινωνήσετε με άλλους. Μην φοβάστε να επικοινωνήσετε με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που εμπιστεύεστε. Αυτό ανοίγει μια πόρτα στην κοινωνικοποίηση και συνεπώς στην παροχή συναισθηματικής φροντίδας στον εαυτό σας. Η απλή πράξη της συνομιλίας με έναν φίλο μπορεί να κάνει θαύματα στον περιορισμό του άγχους και στη διαχείριση του άγχους στη ζωή σας.

Καθιερώστε όρια

Η δημιουργία ξεχωριστών “ζωνών εργασίας” και “ζώνων χαλάρωσης” είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αισθανθείτε ότι μπορείτε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε μερικές φορές. Αυτή είναι μια βασική συνήθεια για καθιέρωση. Ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι, όπου τα όρια μεταξύ εργασίας και διασκέδασης είναι εύκολα θολά. Δημιουργώντας οριστικά όρια, μπορείτε να επικεντρωθείτε πλήρως στην εργασία κατά τις ώρες εργασίας. Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, μπορείτε να αποσυνδεθείτε κάνοντας ένα γεύμα, διαβάζοντας ένα βιβλίο, ασκώντας ή ακόμη και ρίχνοντας μια βόμβα στο μπανιέρα. Αρκεί να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε τον επιπλέον πονοκέφαλο μιας βουλωμένης αποχέτευσης.

Αύξηση της αποτελεσματικότητας

Καθώς σκέφτεστε να εφαρμόσετε τη φροντίδα του εαυτού σας στις ρουτίνες σας, θυμηθείτε ότι ο στόχος δεν είναι να δημιουργήσετε περισσότερο χρόνο για να είστε παραγωγικοί, αλλά μάλλον να γίνετε πιο αποτελεσματικοί με τον χρόνο που εργάζεστε. Είναι μια σημαντική διάκριση, καθώς το να είσαι αποδοτικός απαιτεί να δουλεύεις πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά. Εάν δημιουργείτε διπλάσια δουλειά αλλά χρειάζεστε τέσσερις φορές προσπάθεια, η παραγωγικότητά σας θα οδηγήσει σε εξάντληση. Ωστόσο, η λήψη του κατάλληλου χρόνου για να φροντίσετε τον εαυτό σας μπορεί να σας επιτρέψει να είστε υγιείς και πιο αποτελεσματικοί ενώ εργάζεστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ύπνος : Κοιμηθείτε πολλές ώρες κάνει καλό στην επιδερμίδα σας

Πώς να διατηρήσω τη γραμμή μου όσο παραμένω στο σπίτι

Γιατί το να περνάτε χρόνο μόνοι είναι σημαντικό για την ψυχική υγεία;

Οι μυοσκελετικές παθήσεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.