Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Νερό υγεία: Εξερευνώντας τις διαφορές και τα οφέλη του νερού βρύσης και του αλκαλικού

Νερό υγεία: Εξερευνώντας τις διαφορές και τα οφέλη του νερού βρύσης και του αλκαλικού

Νερό υγεία: Το νερό είναι απαραίτητο για την καθημερινή μας ζωή και οι επιλογές μας σχετικά με την κατανάλωση νερού μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας. 

Το νερό είναι απαραίτητο για την καθημερινή μας ζωή και οι επιλογές μας σχετικά με την κατανάλωση νερού μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας. Το αλκαλικό μεταλλικό νερό και το νερό της βρύσης μπορεί να φαίνονται παρόμοια, αλλά διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά τα επίπεδα pH και την περιεκτικότητα σε μέταλλα.

Η βασική διαφορά

Μία από τις κύριες διακρίσεις μεταξύ του αλκαλικού μεταλλικού νερού και του νερού της βρύσης έγκειται στα επίπεδα pH τους. Το αλκαλικό μεταλλικό νερό έχει υψηλότερο pH, συνήθως 7,5 έως 9,5. Αντίθετα, το νερό της βρύσης τείνει να έχει ουδέτερο pH περίπου 7, με χαμηλότερους αριθμούς να δηλώνουν υψηλότερη οξύτητα και υψηλότερους αριθμούς που υποδηλώνουν μεγαλύτερη αλκαλικότητα.

Ορυκτό περιεχόμενο

Το αλκαλικό μεταλλικό νερό είναι πλούσιο σε βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Αυτά τα μέταλλα συμβάλλουν στην αλκαλικότητα του νερού και προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία. Αντίθετα, το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει μέταλλα, πηγές νερού και διαδικασίες επεξεργασίας.

Είναι καλό το αλκαλικό νερό για εσάς;

Η συζήτηση γύρω από τα οφέλη του αλκαλικού νερού για την υγεία παραμένει σε εξέλιξη.

  • Ενώ ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν πιθανά πλεονεκτήματα, απαιτείται πιο εκτεταμένη έρευνα σε ανθρώπους για να επικυρωθούν αυτοί οι ισχυρισμοί. Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων βελτιωμένων δεικτών γήρανσης του DNA, πιθανής μείωσης των συμπτωμάτων μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου και βελτιωμένης οστικής πυκνότητας σε μετεμμηνοπαυσιακά άτομα με οστεοπόρωση.
  • Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει επίσης πιθανά οφέλη που σχετίζονται με το αλκαλικό νερό, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για ιδιότητες προ-γήρανσης, οφέλη καθαρισμού του παχέος εντέρου, υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, βελτιωμένη ενυδάτωση, ενισχυμένη υγεία του δέρματος, αποτοξίνωση, απώλεια βάρους και τον υποτιθέμενο ρόλο του στην πρόληψη του καρκίνου.

Οφέλη από αλκαλικό νερό

  1. Βοήθεια με τον διαβήτη: Η κατανάλωση αλκαλικού νερού μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα στον ιστότοπο του NCBI. Το συγκεκριμένο νερό μπορεί να μειώσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα και να επηρεάσει θετικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έτσι, φαίνεται ότι η κατανάλωση αλκαλικού νερού θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη.
  2. Βελτιώστε την υγεία των οστών: Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Bone δείχνει ότι το αλκαλικό νερό πλούσιο σε διττανθρακικά μπορεί να επηρεάσει θετικά την οστική απορρόφηση. Η μειωμένη οστική απορρόφηση οδηγεί σε καλύτερη αντοχή των οστών, υπογραμμίζοντας ένα πιθανό όφελος για την υγεία των οστών.
  3. Μειώστε την υψηλή αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο του αίματος και τη χοληστερόλη: Οι επιστήμονες στη Σαγκάη διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκαλικού νερού οδήγησε σε χαμηλότερα μέτρα υψηλής αρτηριακής πίεσης, σακχάρου αίματος και χοληστερόλης σε άτομα μετά από τρεις έως έξι μήνες.
  4. Ενισχύστε την ενυδάτωση: Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Biology of Sport αποκάλυψε ότι η κατανάλωση αλκαλικού νερού επηρέασε θετικά την κατάσταση ενυδάτωσης και την αποτελεσματική χρήση του γαλακτικού μετά από αναερόβια άσκηση, οδηγώντας σε αυξημένη ενέργεια.
  5. Αύξηση της μακροζωίας: Έρευνα σε ποντίκια έδειξε ότι η κατανάλωση αλκαλικού νερού μπορεί να συμβάλει σε μεγαλύτερη μακροζωία, με τα σημάδια γήρανσης να είναι λιγότερο εμφανή σε όσους το κατανάλωναν τακτικά.
  6. Καταπραΰνει την παλινδρόμηση οξέος: Το αλκαλικό νερό μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει την παλινδρόμηση οξέος εξουδετερώνοντας την πεψίνη, ένα ένζυμο που εμπλέκεται σε αυτήν.

Η επιλογή αλκαλικού νερού είναι ένας εύκολος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να ενυδατώσετε το σώμα σας, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προωθήσετε τη συνολική υγεία. Καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν περισσότερο τις επιλογές τους για νερό, το αλκαλικό νερό προσφέρει μια αναζωογονητική και υγιεινή επιλογή για ένα τρεφμένο σώμα και μυαλό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Η κατανάλωση νερού με φαγητό προκαλεί δυσπεψία;

Το 70% των παιδιών στο Σικάγο εκτίθενται σε μολυσμένο νερό βρύσης με μόλυβδο

Νερό αγκινάρας: Το θαυματουργό ρόφημα που μειώνει το πρήξιμο σε όλο το σώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές εγκεκριμένες από ειδικούς για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας σε τροχιά

Παραβιάσεις μνήμης: Εάν έχετε μια σύνθετη εργασία να ολοκληρώσετε στο μέλλον, χωρίστε την σε μικρότερα, διαχειρίσιμα βήματα. Αυτό μπορεί να κάνει πιο εύκολο να θυμάστε και να ολοκληρώσετε την εργασία εγκαίρως.

Ποια είναι τα οφέλη της μουσικής στον αθλητισμό;

Μουσική άθληση: Η ακρόαση αισιόδοξης και ενεργητικής μουσικής μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές να αποκτήσουν τη σωστή νοοτροπία και να αντιμετωπίσουν την κούραση και την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων ή αγώνων.

Υπερβολική Ζέστη - Έξι συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς

Η έκθεση στη ζέστη μια μέρα μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα. Εάν μπορείτε να κοιμηθείτε σε κλιματισμό και να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο της θερμότητας.

Είναι θερμοπληξία ή τροφική δηλητηρίαση; Μάθετε πώς η ζέστη επηρεάζει το στομάχι σας

Ζέστη στομάχι: Η διάκριση μεταξύ θερμοπληξίας και τροφικής δηλητηρίασης μπορεί να είναι δύσκολη καθώς και οι δύο καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζουν παρόμοια γαστρεντερικά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος και κοιλιακό άλγος.

Close Icon