Αυτοφροντίδα

Φρόντισε τον εαυτό σου: Πώς να γνωρίσεις νέα άτομα χωρίς… λόγια

Φρόντισε τον εαυτό σου: Πώς να γνωρίσεις νέα άτομα χωρίς… λόγια

Φρόντισε τον εαυτό σου: Πώς να γνωρίσεις νέα άτομα. Οι κοινωνικές δεξιότητες και η αλληλεπίδραση με άλλους σηματοδοτούν ή επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία μας. Έτσι, ο εμπλουτισμός τους και η εμβάθυνσή τους είναι πάντα μια καλή επένδυση.

Όντας όντα με έντονη κοινωνική φύση, χρειαζόμαστε σχέσεις, επαφή και σύνδεση. Αντιμέτωποι με αυτήν την κλίση, βρίσκουμε ανθρώπους που δυσκολεύονται να κοινωνικοποιηθούν. Δεν είναι σε θέση να απολαμβάνουν σχέσεις που πραγματικά χρειάζονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και αυξημένα συναισθήματα μοναξιάς. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μερικές από τις στρατηγικές ή τα πλαίσια στα οποία μπορούμε να συναντήσουμε νέους ανθρώπους, να κοινωνικοποιηθούμε, ακόμη και να επεκτείνουμε τον κύκλο των φίλων μας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η επικοινωνία και η αποφασιστική συνομιλία είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλησιάσετε τους άλλους.

Η μη λεκτική γλώσσα καλύπτει περισσότερες από τις μισές πληροφορίες που μεταδίδουμε, είναι χρήσιμες για την επικοινωνία και την προβολή του επιπέδου δεκτικότητας προς άλλους. Για να μας βοηθήσετε να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική S.O.F.T.E.N για το ακρωνύμιο της στα Αγγλικά. Αυτή η τεχνική λαμβάνει υπόψη 6 πτυχές:

  • Χαμογελαστά . Είναι ένας δείκτης μιας ανοιχτής και φιλικής στάσης, με κατάλληλη διάθεση για επικοινωνία με άλλους.
  • Ανοιχτές αγκάλες . Σε περίπτωση συνάντησης νέων ατόμων, αυτή η χειρονομία υποδηλώνει ότι είστε φιλικοί και πρόθυμοι να δημιουργήσετε μια νέα επαφή. Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, δείξτε ότι είστε δεκτικοί και ακούτε τι λέει.
  • Κλίση προς τα εμπρός . Με αυτό το κίνημα, δείχνουμε ενδιαφέρον για αυτό που λέει ο άλλος, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν την ομιλία.
  • Αγγίξτε . Η πιο κοινωνικά αποδεκτή μορφή είναι μια ζεστή χειραψία. Κάνοντας αυτό, δείχνετε μια ανοιχτή και φιλική στάση όταν συναντάτε νέους ανθρώπους.

  • Επαφή με τα μάτια . Η άμεση επαφή με τα μάτια δείχνει ότι ακούτε και θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό. Αλλά πρέπει να είναι φυσικό, για μικρές περιόδους, ώστε να μην το παρακάνετε. Επομένως, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε το βλέμμα σας και να εστιάσετε σε άλλα μέρη, για παράδειγμα, το στόμα.
  • Κούνα το κεφάλι σου. Η κίνηση δείχνει ότι καταλαβαίνετε τι μιλάει ο άλλος. Επομένως, ενθαρρύνετέ τους να συνεχίσουν τη συνομιλία. Επιπλέον, χρησιμεύει για να προσελκύσει την προσοχή των νέων ανθρώπων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρεις τρόποι για να ανεβάσεις αμέσως τη διάθεσή σου

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να νιώσεις αμέσως καλύτερα

Αυτοφροντίδα: Τι σε εμποδίζει να την εφαρμόσεις;

Τα οφέλη της χρήσης του χιούμορ στις σχέσεις σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα σταματήσετε να τρώτε για να γεμίσετε το συναισθηματικό κενό

Υπερφαγία εμμονή: Επειδή το φαγητό μας κάνει, έστω και στιγμιαία, να νιώθουμε καλά, καταλήγουμε συχνά σε αυτό σαν παρηγοριά, ασχέτως με τον αν πεινάμε ή όχι. Η κατανάλωση αυτή ονομάζεται συναισθηματικό φαγητό.

Η κατάλληλη αυτοφροντίδα μετά τη γέννα

Αυτοφροντίδα μετά τη γέννα: Σίγουρα θα σε απασχολούν πάρα πολλά πράγματα, που είναι ίσως πιο σοβαρά από το πώς θα επανέλθεις μετά τη γέννα. Όμως αν είναι και αυτό κάτι που σε αγχώνει είμαστε εδώ για να σου δώσουμε λίγες συμβουλές.

Μύθοι και αλήθειες για το hangover τώρα τις γιορτές

Hangover γιορτές αυτοφροντίδα: Επειδή οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί από εσάς θα βγείτε, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε μετά από ένα πιθανό hangover το επόμενο πρωί.

Όταν η τέχνη είναι το μέσο έκφρασης και φροντίδας του εαυτού

Τέχνη αυτοφροντίδα: Η δημιουργία αλλάζει και διευρύνει το μυαλό μας, μαθαίνοντάς μας να είμαστε σε εγρήγορση στις άπειρες λεπτομέρειες του κόσμου γύρω μας. Όταν αισθανόμαστε άρρωστοι, είναι συχνά δύσκολο να εστιάσουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πόνο μας. Η δημιουργία τέχνης στρέφει την προσοχή μας προς τα έξω. Οι άνθρωποι που δημιουργούν συχνά περιγράφουν τη διαδικασία σα να βρίσκονται σε μια ευχάριστη «ροή» στην οποία χάνουν την αίσθηση του χρόνου, των ανησυχιών και του σωματικού πόνου. Όταν έχουμε την εμπειρία να αξιοποιήσουμε αυτή τη ροή, αποκτούμε πρόσβαση σε ένα δημιουργικό μέρος του μυαλού μας που συνεχίζει να μας ευχαριστεί ακόμα και όταν δεν κάνουμε τέχνη.

Εξοικονομήστε χρήματα γρήγορα και αποτελεσματικά

Εξοικονόμηση χρημάτων: Η οικονομία του σπιτιού ή του πορτοφολιού μας, μπορεί μοιραία να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πειρασμοί γύρω μας άλλωστε, είναι πια πάρα πολλοί και τα χρήματα ολοένα και λιγοστεύουν.

Ενισχύστε την μνήμη σας μέσα από έξυπνες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.