Αυτοφροντίδα

Feng shui: Κανόνες του Feng shui για καλύτερο περιβάλλον μέσα στο σπίτι

Feng shui: Κανόνες του Feng shui για καλύτερο περιβάλλον μέσα στο σπίτι

Feng shui: Τα πέντε στοιχεία – γη, ξύλο, φωτιά, νερό και μέταλλο – μπορούν να υπάρχουν στο σπίτι σας είτε φυσικά είτε συμβολικά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φέρετε το στοιχείο της φωτιάς με ζεστούς τόνους, όπως κόκκινα χρώματα, ή θα μπορούσατε να έχετε πραγματική φωτιά με τζάκι ή κεριά.

Το Feng shui είναι η κινεζική πρακτική της προσπάθειας δημιουργίας ισορροπίας του φυσικού κόσμου  με τους εσωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιεί ενεργειακές δυνάμεις για να δημιουργήσει αρμονία μεταξύ ενός ατόμου και του περιβάλλοντός του. Για τη κινέζικη κουλτούρα το feng shui είναι πολύ σημαντικό. Τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, το βλέπουμε να εφαρμόζετε και στη Δύση, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τη φύση.

6 Tips για θετική ενέργεια στο σπίτι σας

  • Επιβραδύνετε τη ροή ενέργειας

Όταν υπάρχει μια απευθείας γραμμή όρασης μεταξύ της μπροστινής πόρτας και της πίσω πόρτας, αυτό σημαίνει ότι το chi (ή η ενέργεια) εισβάλλει μέσα από το σπίτι πολύ γρήγορα. Αντί να κατευθύνεται το chi  αμέσως από την πίσω πόρτα, μετακινήστε το με έναν χαριτωμένο τρόπο  και κάντε το να πηγαίνει γύρω από ολόκληρο το σπίτι σας. Η λύση: Επιβραδύνετε το chi κάτω με ένα χαλί στο πάτωμα, έργα τέχνης στους τοίχους ή ακόμα και ένα στρογγυλό τραπέζι εισόδου.

  • Απομακρύνετε την ακαταστασία από το σπίτι

Η ακαταστασία είναι κάτι περισσότερο από οπτική δυσαρέσκεια. Οι ειδικοί του Feng shui λένε ότι είναι μια ενεργητική άγκυρα που εμποδίζει τα καλύτερα πράγματα να ξεδιπλωθούν στη ζωή μας.  Η υπερβολική ακαταστασία μάς εμποδίζει να έχουμε διαύγεια σκέψης και μπορεί να μας επιβαρύνει συναισθηματικά. Η λύση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε οργανώσει τα πάντα στη ζωή σας, από την ανακύκλωση μέχρι το σημείο που αφήνετε τα κλειδιά σας.

  • Κρατήστε το μονοπάτι προς την μπροστινή πόρτα καθαρό

Η μπροστινή πόρτα είναι πολύ σημαντική στο φενγκ σούι. Σκεφτείτε ότι το chi είναι επισκέπτης για πρώτη φορά στο σπίτι σας και προσπαθεί να το βρει. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι σαφώς φωτισμένο, καλά σημειωμένο και ορατή η διεύθυνση. Στο εσωτερικό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν περπατάτε απευθείας προ έναν τοίχο, γιατί θα σας μπλοκάρει τη διάθεση. Η λύση: Τοποθετήστε έναν καθρέφτη.

  • Δώστε στους επισκέπτες έναν λόγο παύσης

Δεδομένου ότι η ενέργεια εισέρχεται μέσω της κύριας πύλης, δεν θέλετε να την έχετε να πηγαίνει κατευθείαν στις σκάλες σας. Με τις σκάλες φαίνεται ότι το chi οδηγείτε σε αυτό κι έτσι πηγαίνει κατευθείαν στα υπνοδωμάτια. Προσκαλώντας τον επισκέπτη σπίτι σας δίνεται η εντύπωση ότι μπορεί να έχει πρόσβαση και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Αντίθετα εσείς, θέλετε να βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο. Η λύση: Επιβραδύνετε την ενέργεια που ρέει στο σπίτι σας προσθέτοντας ένα έργο τέχνης που σας αναγκάζει να σταματήσετε για να το κοιτάξετε. Μια άλλη λύση feng shui είναι η τοποθέτηση ενός στοιχείου γείωσης που συμβολίζει τη βαρύτητα στην κορυφή των σκαλοπατιών για να αγκυροβολήσει το chi και να το αναγκάσει να επιβραδύνει.

  • Ισορροπήστε τα πέντε στοιχεία

Τα πέντε στοιχεία – γη, ξύλο, φωτιά, νερό και μέταλλο – μπορούν να υπάρχουν στο σπίτι σας είτε φυσικά είτε συμβολικά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φέρετε το στοιχείο της φωτιάς με ζεστούς τόνους, όπως κόκκινα χρώματα, ή θα μπορούσατε να έχετε πραγματική φωτιά με τζάκι ή κεριά. Είναι απαραίτητο να επιτύχει ισορροπία μεταξύ όλων των στοιχείων στη προσωπική σας ζωή. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με την επιθετικότητα θα πρέπει να έχουν κατά νου να μην έχουν πάρα πολλά στοιχεία φωτιάς στο χώρο. Αντίθετα, οι τύποι προσωπικότητας που δεν έχουν κίνητρα θα πρέπει να εμπλουτίσουν περισσότερο από το στοιχείο της φωτιάς στα σπίτια τους για να τους δώσουν ώθηση. Η λύση: Κοιτάξτε προσεκτικά τα στοιχεία που εμφανίζονται στο σπίτι σας, καθώς μπορούν να αποτελέσουν αιτία ανισορροπίας στη συναισθηματική σας ζωή. Η ιδέα είναι να πετύχει μια ωραία ισορροπία μεταξύ των πέντε.

  • Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως

Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το φυσικό φως μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και πιο θετικοί. Η λύση: Όταν κρεμάτε έναν καθρέφτη, βεβαιωθείτε ότι αντανακλά περισσότερο φως, γαλήνια θέα ή ένα εκτεταμένο μέρος του δωματίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως τα φυτά επηρεάζουν τη ψυχολογία μας;

Πώς να κάνουμε το σπίτι μας πιο χαρούμενο

Πως θα οργανώσετε την είσοδο του σπιτιού σας;

Μεταμορφώστε την βεράντα σας με στοιχεία Feng Shui

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα ενώ έχει ζέστη;

Ύπνος: Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

Ξέρατε ότι το Feng Shui μπορεί να διατηρηθεί και στις διακοπές σας;

Feng Shui: Το Φενγκ Σούι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνετε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το ίδιο το ταξίδι. Σας εξηγούμε πώς χρησιμοποιείτε το Φενγκ Σούι στο ταξίδι.