Αυτοφροντίδα

Διαλογισμός: 10 Λόγοι που πρέπει να ξεκινήσετε τον διαλογισμό σήμερα

Διαλογισμός: 10 Λόγοι που πρέπει να ξεκινήσετε τον διαλογισμό σήμερα

Διαλογισμός: Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η τακτική πρακτική διαλογισμού τους βοηθά να είναι ευγενικοί με τον εαυτό τους και να νοιάζονται περισσότερο για τους άλλους.

Ο διαλογισμός, που συχνά θεωρείται ως ένας δρόμος προς την αυτογνωσία και τη συμπόνια, μπορεί επίσης να είναι ένας δρόμος για καλύτερη υγεία. Εξασκούμενοι για χιλιάδες χρόνια στις κοινότητες Ινδουιστών, Βουδιστών, Ζεν/Τσαν και Ταοϊστών, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον διαλογισμό σήμερα για να αντιμετωπίσουν το άγχος και την ανησυχία σε έναν πολυάσχολο κόσμο. Μπορεί να βοηθήσει να φέρει ηρεμία και διορατικότητα σε άτομα που συχνά αισθάνονται άγχος.

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός αναφέρεται σε ένα σύνολο τεχνικών για την ενίσχυση της προσοχής, της συναισθηματικής επίγνωσης, της καλοσύνης, της συμπόνιας, της συμπαθητικής χαράς και της ψυχικής ηρεμίας ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η τακτική πρακτική διαλογισμού τους βοηθά να είναι ευγενικοί με τον εαυτό τους και να νοιάζονται περισσότερο για τους άλλους. Μπορεί επίσης να σας διδάξει να είστε λίγο λιγότερο αντιδραστικοί όταν προκύπτουν δύσκολες καταστάσεις.

10 λόγοι για διαλογισμό

Η έρευνα έχει τεκμηριώσει πολλά οφέλη για την υγεία από την τακτική πρακτική διαλογισμού. Εδώ είναι 10 από αυτά:

  • Μειωμένο στρες: Ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει το στρες. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τα συμπτώματα καταστάσεων που σχετίζονται με το στρες, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και η ινομυαλγία.
  • Βελτιωμένη μνήμη: Η καλύτερη εστίαση μέσω του τακτικού διαλογισμού μπορεί να αυξήσει τη μνήμη και την πνευματική διαύγεια. Αυτά τα οφέλη μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της απώλειας μνήμης και της άνοιας που σχετίζεται με την ηλικία.
  • Αυξημένη προσοχή: Ο διαλογισμός βοηθά στην έκταση της προσοχής, επιτρέποντάς σας να παραμείνετε συγκεντρωμένοι περισσότερο.
  • Ενισχυμένη δύναμη θέλησης: Ο διαλογισμός αναπτύσσει την πνευματική πειθαρχία που απαιτείται για την αποφυγή άχρηστων συνηθειών.
  • Καλύτερος ύπνος: Ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για να αποκοιμηθείτε και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.
  • Λιγότερος πόνος: Ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει τον πόνο και να ενισχύσει τη ρύθμιση των συναισθημάτων. Μαζί με την ιατρική φροντίδα, αυτό μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του χρόνιου πόνου.

  • Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση: Η αρτηριακή πίεση μειώνεται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και με την πάροδο του χρόνου σε άτομα που διαλογίζονται τακτικά. Αυτό μπορεί να μειώσει την πίεση στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία και να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
  • Λιγότερο άγχος: Ο τακτικός διαλογισμός βοηθά στη μείωση του άγχους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε θέματα ψυχικής υγείας όπως το κοινωνικό άγχος, οι φόβοι και οι ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.
  • Λιγότερη κατάθλιψη: Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κατάθλιψης.
  • Μεγαλύτερη συμπόνια: Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να βρείτε τον καλύτερο εαυτό σας και να αυξήσετε τα θετικά συναισθήματα και τις ενέργειες προς τους άλλους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

9 Πράγματα που θα βελτιώσουν την αυτοφροντίδα σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα

Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος πριν το πρώτο ραντεβού;

4 Τρόποι για να φροντίσετε τον εαυτό σας

4 καθημερινές συνήθειες για εσάς που παθαίνετε συχνά burnout

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούμε να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Αυτογνωσία: Το να αγαπάς τη στάση σου είναι ένα συνεχές ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Περιλαμβάνει την αποδοχή του εαυτού, την αυτοσυμπόνια και τη δέσμευση για προσωπική ανάπτυξη.

Tips αυτοφροντίδας που δεν μας έμαθε κανείς

Selfcare: Με την πάροδο του χρόνου, η άσκηση της αυτοφροντίδας θα γίνει ένα φυσικό και ικανοποιητικό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, συμβάλλοντας σε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή.