Αυτοφροντίδα

Bιταμίνη C Διατροφή: Τροφές με πολλή βιταμίνη και ελάχιστες θερμίδες

Bιταμίνη C Διατροφή: Τροφές με πολλή βιταμίνη και ελάχιστες θερμίδες

Τα συμπτώματα που μαρτυρούν έλλειψή της περιλαμβάνουν αιμορραγία από τα ούλα, συχνές μελανιές και λοιμώξεις, δυσκολία στην επούλωση πληγών, αναιμία και μείωση βάρους ορισμένες φορές.

Bιταμίνη C Διατροφή: Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που βρίσκεται σε πολλές τροφές, αλλά κυρίως σε φρούτα και λαχανικά. Είναι γνωστό πως πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και επίσης έχει θετικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην υγεία της επιδερμίδας.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση του κολλαγόνου, του συνδετικού ιστού, των οστών, των δοντιών και των μικρών αιμοφόρων αγγείων. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει ή να αποθηκεύσει βιταμίνη C. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τη λαμβάνουμε από τη διατροφή μας.

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης είναι τα 90 Mg. Τα συμπτώματα που μαρτυρούν έλλειψή της περιλαμβάνουν αιμορραγία από τα ούλα, συχνές μελανιές και λοιμώξεις, δυσκολία στην επούλωση πληγών, αναιμία και μείωση βάρους ορισμένες φορές.

5 τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και έχουν λίγες θερμίδες

Θυμάρι

Το φρέσκο θυμάρι έχει τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά. Δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες και μάλιστα είναι αρκετά δημοφιλές για την θεραπεία του πονόλαιμου.

Μπρόκολο

Μισό κοτσάνι έχει μόνο 25 θερμίδες και μας παρέχει 51 mg βιταμίνης C. Φυσικά εκτός από αυτή περιέχει και τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά.

Λαχανάκια Βρυξελλών

1 κούπα περιέχει μόνο 40 θερμίδες και 49 mg βιταμίνης. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο, κάλιο και βιταμίνη Α.

Λεμόνι

Φυσικά το λεμόνι δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την ποσότητα που μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό. Όμως μας παρέχει 83 mg βιταμίνης C. Δρα επίσης ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Κόκκινες πιπεριές

Μισό φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές περιέχει μόνο 20 θερμίδες, αλλά 119 mg βιταμίνης C. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και είναι ένα αναπόσπαστο συστατικό της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, αφού μπορούν να προστεθούν σε πολλά πιάτα και φυσικά στην χωριάτικη σαλάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο σπουδαίος ρόλος των εσπεριδοειδών στην υγεία

Δυσάρεστες συνέπειες της μη κατανάλωσης λαχανικών στην καθημερινότητά μας

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού με βιταμίνες και μέταλλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.