Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα χεριών: Δώστε στα χέρια σας τη νεότητα που τους αξίζει

Αυτοφροντίδα χεριών: Δώστε στα χέρια σας τη νεότητα που τους αξίζει

Αυτοφροντίδα χεριών: Ενυδατώστε, κόψτε, διαμορφώστε και ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ! Δεν είναι απαραίτητο να τα βάψετε. Κρατήστε τα νύχια σας καθαρά και προσθέστε, αν θέλετε, ένα μανό που θα κάνει τα νύχια σας πιο δυνατά και σκληρά. Έτσι, δεν θα σπάνε εύκολα και θα δυναμώσουν!

Αν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής μας, τότε τα χέρια είναι οι πόρτες της. Ξοδεύουμε τόσο χρόνο προσπαθώντας να περιποιηθούμε το πρόσωπό μας ή την επιδερμίδα του σώματός μας, αλλά στα χέρια μας δε δίνουμε τόση σημασία. Κι όμως, είναι εκείνα που ταλαιπωρούμε πιο πολύ! Με αυτά αγγίζουμε επιφάνειες και πλένουμε πιάτα. Τα ταλαιπωρούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατίζουν τα νύχια μας και να ξηραίνεται το δέρμα μας. Αν δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιες συνέπειες, είναι καλό να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης.

Κάντε τα χέρια σας να φαίνονται νεότερα

  • Αντιηλιακό: Οι ακτίνες του ήλιου αγγίζουν όλη μας την επιδερμίδα είτε βρισκόμαστε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο. Αν περιποιείστε συχνά το πρόσωπό σας θα έχετε κατά νου ότι μετά την ενυδατική κρέμα σας, οφείλετε να φοράτε ένα αντιηλιακό για να προστατευτείτε. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τα χέρια σας. Το φως του ήλιου πάει παντού! Φρόντισε τον εαυτό σου!
  • Ενυδάτωση: Πιείτε νερό και φρόντισε να προσθέσει στα χέρια σου κάποια ενυδατική κρέμα . Χρησιμοποιήστε κάποια κρέμα χεριών μετά από κάθε πλύσιμο χεριών και πριν κοιμηθείτε.
  • DIY μάσκα χεριών: Δημιουργήστε τη δική σας μάσκα χεριών που μοιάζει με σπα περιβάλλοντας τα χέρια και τα νύχια στην κρέμα και στη συνέχεια εφαρμόστε κάλτσες στα χέρια σας σαν γάντια και αφήστε τα όλα να ψηθούν για 20-30 λεπτά.

  • Scrub χεριών: Απομακρύνετε το νεκρό δέρμα πριν αποκαλύψετε το υγιές δέρμα! Κάντε απολέπιση των χεριών όπως θα κάνατε στο πρόσωπο και στο σώμα σας.
  • Φροντίδα νυχιών: Ενυδατώστε, κόψτε, διαμορφώστε και ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ! Δεν είναι απαραίτητο να τα βάψετε. Κρατήστε τα νύχια σας καθαρά και προσθέστε, αν θέλετε, ένα μανό που θα κάνει τα νύχια σας πιο δυνατά και σκληρά. Έτσι, δεν θα σπάνε εύκολα και θα δυναμώσουν!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

«Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ» η νέα καμπάνια για την Αυτοφροντίδα από τον ΕΦΕΧ

Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ξηροφθαλμία

MSD & Women on Top: Συμβάλλοντας στην ισότητα των δυο φύλων, σε ένα κόσμο χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις

Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας γωνιά Ζεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λειτουργεί τελικά η θεραπεία με βεντούζες;

Βεντούζες θεραπεία: Η βελτιωμένη κυκλοφορία που προκαλείται από τη θεραπεία με βεντούζες πιστεύεται ότι βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Χρησιμοποιώντας κοινές θεραπείες για τραυματισμούς στην κουζίνα

Κόψιμο κάψιμο: Μικρά ατυχήματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην κουζίνα, είτε πρόκειται για κόψιμο κατά το κόψιμο των λαχανικών είτε για κάψιμο κατά το μαγείρεμα, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις επαγγελματίας.