Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: 12 ιδέες για να φροντίσεις τον εαυτό σου

Αυτοφροντίδα: 12 ιδέες για να φροντίσεις τον εαυτό σου

Αυτοφροντίδα: Εάν προσπαθείς να αυξήσεις τη συνείδησή σου, φυσικά θα έχεις ήδη ακούσει για την έννοια του self – care ή αλλιώς της αυτοφροντίδας.

Υπάρχουν ορισμένες συγκεκριμένες συμβουλές αυτοφροντίδας, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να νιώσεις αμέσως καλύτερα, ιδίως όταν αισθάνεσαι ανασφάλεια.

Δοκίμασε τα εξής:

 • Journaling: Γράψτε, γράψτε, γράψτε! Για όσα σας εντυπωσιάζουν, για όσα επιθυμείτε, για όσα φοβάστε ή ακόμα και για τη θέση της γυναίκας στο κόσμο.
 • Διαλογισμός στοργικής καλοσύνης: Καθώς κάθεστε ήσυχα με τα μάτια κλειστά, επαναλάβετε αυτές τις δηλώσεις στον εαυτό σας: Είμαι ασφαλής / Είμαι υγιής / Είμαι ευτυχισμένος / Νιώθω άνετα στον κόσμο. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και μετά επαναλάβετε αυτές τις λέξεις μερικές φορές. Στη συνέχεια, καθίστε ήσυχα, τεντώστε και ανοίξτε τα μάτια σας.
 • Ζωγραφίστε: Αυτή είναι μια μορφή διαλογισμού. Αποκτήστε ένα βιβλίο ζωγραφικής mandala και χρησιμοποιήστε χρωματιστά μολύβια ή μαρκαδόρους για να συμπληρώσετε τα σχέδια.
 • Δημιουργήστε χαρούμενες στιγμές: Τέτοια τελετουργικά μπορεί να περιλαμβάνουν από ένα χαμόγελο σε αγνώστους, μέχρι μια αγκαλιά στους φίλους σας όταν τους συναντάται, ή ακόμα και την αποστολή ευγενικών κειμένων ή e-mail.
 • Κάθε μέρα, ασχοληθείτε τουλάχιστον με μία δραστηριότητα που θα σας προσφέρει ευχαρίστηση και γνώση: Διαβάστε βιβλία, πλέξτε, κάντε παζλ ή ασχοληθείτε με τη λύση σταυρόλεξων, γράψτε ένα ποίημα, κάντε μπάνιο.

 • Βγείτε στη φύση και αποσυνδεθείτε: Όταν είναι εφικτό, απενεργοποιήστε το κινητό σας και κάντε μια βόλτα ή καθίστε στη φύση.
 • Απολαύστε έναν καλό ύπνο.
 • Προτιμήστε μια ισορροπημένη διατροφή βασισμένη στα βιολογικά τρόφιμα.
 • Απολαύστε τον καφέ, το τσάι ή το μεσημεριανό σας γεύμα με έναν στενό φίλο.
 • Τηρήστε ένα πρόγραμμα καθημερινής άσκησης.
 • Μείνετε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους.
 • Τέλος, μια αγαπημένη στρατηγική αυτοφροντίδας είναι η Ενεργή Ακρόαση, ειδικά όταν πρόκειται για τον εαυτό σας: «Η δημιουργία φράσεων που μιλούν άμεσα με αυτό που νιώθετε σας συνδέει με την καρδιά σας. Το αποτέλεσμα είναι ότι νιώθετε βαθιά φροντίδα.”
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να ζητήσεις ευγενικά "Alone Time" μέσα στη σχέση

Από την αυτοφροντίδα στις σχέσεις φροντίδας

Τρεις πρακτικές για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]