Αυτοφροντίδα

Αϋπνία Λύσεις: Εύκολα και αποτελεσματικά tips για καλύτερο ύπνο

Αϋπνία Λύσεις: Εύκολα και αποτελεσματικά tips για καλύτερο ύπνο

Αϋπνία Λύσεις: Ο διαταραγμένος ύπνος είναι κάτι παραπάνω από μια ταλαιπωρία που σας αφήνει να σέρνεστε την επόμενη μέρα: μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική και σωματική σας υγεία. Επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη διάθεσή σας και αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας; Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, περισσότεροι από 60 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από κακής ποιότητας ύπνο.

Ο διαταραγμένος ύπνος είναι κάτι παραπάνω από μια ταλαιπωρία που σας αφήνει να σέρνεστε την επόμενη μέρα: μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική και σωματική σας υγεία. Επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη διάθεσή σας και αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολες και φυσικές λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο σας.

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Ροφήματα

Προσοχή, το αλκοόλ δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Αντί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε, στην πραγματικότητα το αλκοόλ που μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας αρνητικά. Το ζεστό γάλα, το τσάι χαμομηλιού και ο χυμός κεράσι συνίσταται στις περιπτώσεις αϋπνίας ή αν έχετε προβλήματα ύπνου.

  • Το ζεστό γάλα λέγεται ότι σχετίζεται με χημικές ουσίες που προσομοιώνουν τις επιδράσεις της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο. Αυτό είναι ένα χημικό δομικό στοιχείο για την ορμόνη σεροτονίνη, η οποία εμπλέκεται στη φυσική διαδικασία μετάβασης στον ύπνο.
  • Το τσάι χαμομηλιού μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο. Πιστεύεται ότι έχει φλαβονοειδή που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τους υποδοχείς βενζοδιαζεπίνης στον εγκέφαλο που εμπλέκονται επίσης στη μετάβαση στον ύπνο. Επιπλέον, το τσάι χαμομηλιού δεν έχει καφεΐνη, σε αντίθεση με το πράσινο τσάι ή το Earl Grey.
  • Τέλος, ο χυμός κερασιού μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή μελατονίνης και να προάξει έναν υγιή κύκλο ύπνου.

 

Άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο, αν και οι ερευνητές δεν είναι απολύτως σίγουροι γιατί. Είναι γνωστό ότι η μέτρια αερόβια άσκηση ενισχύει την ποιότητα και ποσότητα του ύπνου.

Αλλά πρέπει να το κάνετε σωστά: Καθώς η αερόβια άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, χημικές ουσίες που μας κρατούν ξύπνιους θα πρέπει να αποφεύγεται δύο ώρες πρίν τον ύπνο.

Η αερόβια άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, αυτό δίνει στον οργανισμό το σήμα ότι ήρθε η ώρα να σηκωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καλύτερος ύπνος: Κάντε τις ανήσυχες νύχτες παρελθόν

Αυπνία : Μειώνει το προσδόκιμο ζωής

Ύπνος : Κοιμηθείτε πολλές ώρες κάνει καλό στην επιδερμίδα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέσσερις τεχνικές χαλάρωσης για όταν έχετε στρες

Τεχνικές χαλάρωσης: Εάν ξεκινήσετε την πρακτική, ίσως παρατηρήσετε ότι το μυαλό σας στην αρχή δεν θα σταματά να σκέφτεται και να πηδά από τη μία σκέψη στην άλλη. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αυτό συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να κρίνετε ωστόσο αυτές τις σκέψεις ή τα συναισθήματα που ανακινούνται. Απλώς παρατηρείστε τη διαδικασία και επιστρέψατε ξανά στο παρόν ή το στοχευμένο αντικείμενο ή mantra.

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός :Οι χωρισμοί και τα συναισθήματα που δημιουργούν είναι περίπλοκα. Ανακούφιση, σύγχυση, θλίψη, θλίψη - όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις στο τέλος μιας σχέσης.

Ο διαλογισμός αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ρέικι : Ενισχύστε την ευημερία σας

Ρέικι : Στο παρόν άρθρο, ακολουθούν συμβουλές για να καταφέρετε μέσω της ενεργειακής θεραπείας να ανακτήσετε την ευημερία σας.

Γιόγκα για πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Αθλητισμός: "Υπάρχουν ξεχωριστές αλλά αλληλένδετες περιοχές στις οποίες η γιόγκα έχει συγκεκριμένα οφέλη, όχι μόνο για καρδιακές παθήσεις αλλά και για οποιαδήποτε ασθένεια", λέει ο ερευνητής και νευροεπιστήμονας της γιόγκα, Δρ Sat Bir Singh Khalsa, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : Θεραπεύστε με την βοήθεια μέσω της Yoga και των Pilates

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ,ε'ιναι μια φλεγμονώδη κατάσταση που επηρεάζει τη σπονδυλική σας στήλη, η τακτική κίνηση και η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας.