Αυτοφροντίδα

Αλλεργίες: Αντιμετωπίστε τα αλλεργικά συμπτώματα με απλά tips

Αλλεργίες: Αντιμετωπίστε τα αλλεργικά συμπτώματα με απλά tips

Αλλεργίες: Οι αλλεργίες μπορούν να πυροδοτήσουν ρινικούς πολύποδες και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα.

Οι ρινικοί πολύποδες είναι μαλακές, μη καρκινικές αναπτύξεις που εμφανίζονται στην επένδυση των ρινικών διόδων και των κόλπων. Αυτές οι αναπτύξεις μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά συμπτωμάτων, όπως συμφόρηση, δυσκολία στην αναπνοή και μειωμένη αίσθηση όσφρησης. Ενώ οι ρινικοί πολύποδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή και χειρουργική επέμβαση, η αυτοφροντίδα μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στην πρόληψη της υποτροπής.

Διαχειριστείτε τις αλλεργίες

Οι αλλεργίες μπορούν να πυροδοτήσουν ρινικούς πολύποδες και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα. Προσδιορίστε και διαχειριστείτε τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχετε αποφεύγοντας τους πυροδοτητές, παίρνοντας φάρμακα όπως συνταγογραφούνται και λαμβάνοντας εμβόλια για αλλεργίες εάν είναι απαραίτητο.

Κόψε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει τους ρινικούς πολύποδες και να αυξήσει τον κίνδυνο υποτροπής μετά τη θεραπεία. Εάν καπνίζετε, το κόψιμο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τη γενική σας υγεία και για να διαχειριστείτε τους ρινικούς πολύποδες.

Δοκιμάστε ρινικές πλύσεις

Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης ρινικών πλύσεων, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των φραγμάτων των κόλπων. Βοηθούν στην απομάκρυνση της ανάπτυξης και άλλων αλλεργιογόνων που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τους ρινικούς πολύποδες. Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο για την εκτέλεση ρινικών ξεπλύσεων είναι ένα δοχείο neti, το οποίο περιλαμβάνει την έκχυση αλατούχου νερού στο ένα ρουθούνι και το αφήνοντάς του να στραγγίσει από το άλλο.

Τρώτε πικάντικο φαγητό

Η κατανάλωση πικάντικων τροφίμων προκαλεί διάφορες λειτουργίες και αποκρίσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης καταρροής. Αυτή η αντίδραση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ρινικών μπλοκαρισμάτων. Τα τρόφιμα με ζεστή θερμοκρασία που περιέχουν τσίλι ή σκόνη τσίλι είναι μια ευνοϊκή επιλογή για αυτό το σκοπό.

Μείνετε μακριά από τη σκόνη

Η σκόνη είναι ένα άλλο συχνό ερεθιστικό που μπορεί να επιδεινώσει τους ρινικούς πολύποδες. Δεν έχει σημασία αν είστε αλλεργικοί στη σκόνη, τα σωματίδια σκόνης μπορούν ακόμα να προκαλέσουν συμπτώματα στις ρινικές οδούς. Για να αποφύγετε την έκθεση στη σκόνη, συνιστάται να διατηρείτε την καθαριότητα στο περιβάλλον σας και να φοράτε μάσκα σε περιπτώσεις όπου επικρατεί σκόνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι είναι οι 7 τύποι πονοκέφαλου και πώς αντιμετωπίζονται;

Προσθέστε αυτές τις υπερτροφές στην καθημερινή σας διατροφή

Ξεφλουδίζει το δέρμα γύρω από τα νύχια σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε πρέπει να ασκείστε; Πριν ή μετά το φαγητό;

Προπόνηση: Το φαγητό πριν από την προπόνηση μπορεί να προσφέρει ενέργεια και να ενισχύσει την απόδοση, ενώ η άσκηση μετά το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα