Διατροφή

Συνταγές ανανά: Nόστιμοι τρόποι για να απολαύσετε αυτή τη ζουμερή καλοκαιρινή απόλαυση!

Συνταγές ανανά: Nόστιμοι τρόποι για να απολαύσετε αυτή τη ζουμερή καλοκαιρινή απόλαυση!

Συνταγές ανανά: Με το ζωηρό χρώμα, το γλυκό άρωμα και τη δροσερή του γεύση, ο ανανάς είναι το τέλειο καλοκαιρινό φρούτο. 

Με το ζωηρό χρώμα, το γλυκό άρωμα και τη δροσερή του γεύση, ο ανανάς είναι το τέλειο καλοκαιρινό φρούτο. Όχι μόνο προσφέρει μια έκρηξη τροπικής καλοσύνης, αλλά περιέχει επίσης μια γροθιά από βασικά θρεπτικά συστατικά και πολλά οφέλη για την υγεία. Αν αναρωτιέστε πώς να φάτε τον ανανά με μια ανανέωση αυτή την καλοκαιρινή σεζόν, είστε στο σωστό μέρος! Από ζουμερές μπουκιές μέχρι δροσιστικές γουλιές, έχουμε επιμεληθεί μια συλλογή από διασκεδαστικές και ζωηρές συνταγές με ανανά που θα μεταφέρουν τους γευστικούς σας κάλυκες σε έναν παράδεισο δίπλα στην παραλία.

Τα οφέλη του ανανά το καλοκαίρι

Ο ανανάς είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α και Κ, ασβεστίου, καλίου, φολικού κ.λπ. Έχει καλή ποσότητα βιταμίνης C και είναι εξαιρετικό για την υγεία του δέρματός σας. Κάνει πολύ καλή δουλειά για να σας κρατά ενυδατωμένη τους καλοκαιρινούς μήνες, προάγει την απώλεια βάρους και ακόμη προάγει την υγιή πέψη.

Πώς να ξεφλουδίσετε και να κόψετε τον ανανά;

Όλες οι συνταγές με ανανά απαιτούν να ξεφλουδίσετε και να κόψετε τον ανανά. Μάθετε λοιπόν πρώτα πώς να κόβετε έναν ανανά.

1. Τοποθετήστε τον ανανά σε ένα ξύλο κοπής και σταθεροποιήστε τον ασκώντας ελαφριά πίεση με το ένα χέρι.
2. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το στέμμα (φυλλώδη κορυφή) του ανανά κόβοντας σε φέτες ευθεία. Αφήστε το στέμμα στην άκρη. δεν τρώγεται συνήθως.
3. Στη συνέχεια, κόψτε τη βάση (κάτω) του ανανά, δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια για σταθερότητα.
4. Τοποθετήστε τον ανανά όρθιο στο επίπεδο άκρο που μόλις δημιουργήσατε. Κρατήστε το πάνω μέρος σταθερά και κόψτε το προς τα κάτω, ακολουθώντας την καμπύλη του ανανά, για να αφαιρέσετε το δέρμα σε λωρίδες. Φροντίστε να αφαιρέσετε όλο το σκληρό εξωτερικό δέρμα, συμπεριλαμβανομένων των «ματιών» (μικρά, καφέ, κυκλικά σημεία) που είναι ενσωματωμένα στη σάρκα.
5. Στρώστε τον καθαρισμένο ανανά στο πλάι και κόψτε τον σε στρογγυλές φέτες του πάχους που επιθυμείτε. Μπορείτε να κόψετε περαιτέρω τις στρογγυλές φέτες σε τέταρτα ή μικρότερα κομμάτια εάν χρειάζεται.
6. Αφού κόψετε τον ανανά, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές ή να τον απολαύσετε ως έχει.

Πώς να φάτε ανανά το καλοκαίρι;

Ο ανανάς είναι ένα νόστιμο και δροσιστικό φρούτο που είναι ιδανικό για να το απολαύσετε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Εδώ είναι οκτώ υγιεινοί και νόστιμοι τρόποι για να φάτε ανανά το καλοκαίρι:

1. Σάλσα ανανά

Κόψτε τον φρέσκο ​​ανανά σε κύβους και συνδυάστε τον με ντομάτες κομμένες σε κύβους, κόκκινα κρεμμύδια, jalapeños, κόλιαντρο, χυμό λάιμ και μια πρέζα αλάτι. Αυτή η γευστική σάλσα συνδυάζεται καλά με ψητό ψάρι ή κοτόπουλο.

2. Smoothie ανανά

Ανακατέψτε φρέσκα κομμάτια ανανά με γάλα καρύδας , σπανάκι, μια μπανάνα και μια χούφτα παγάκια. Αυτό το τροπικό smoothie είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας το μια θρεπτική και αναζωογονητική καλοκαιρινή απόλαυση.

3. Ανανάς στη σχάρα

Κόβουμε τον ανανά σε χοντρές φέτες και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα. Η θερμότητα καραμελώνει τα φυσικά σάκχαρα, εντείνοντας τη γλύκα. Σερβίρετε τον ψητό ανανά ως συνοδευτικό ή ως επικάλυψη για μπιφτέκια ή ψητά κρέατα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί ο ανανάς είναι τόσο νόστιμος;

Ποια φρούτα και λαχανικά μπορείτε να καταναλώσετε την άνοιξη;

Γιατί πρέπει να εντάξετε τις μπανάνες στην εβδομαδιαία σας διατροφή;

Τα πολλά οφέλη του ανανά για την υγεία

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να τρώτε φρούτα;

Η μπανάνα δεν είναι μόνο καλή για την υγεία αλλά και για τα μαλλιά

4 Hot Tips για να φτιάξετε τα καλύτερα ψητά φρούτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.