Συνταγές

Φτιάξτε μόνοι σας : λαχταριστά ροξάκια!

Φτιάξτε μόνοι σας : λαχταριστά ροξάκια!

 

Η νηστεία μπορεί να γίνει απολαυστική εντάσσοντας στην διατροφή σας νόστιμα φαγητά και γλυκά . Σας παρουσιάζουμε μία πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για  ροξάκια.

Υλικά:

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 κουταλάκια γλυκού μαγιά ξερή
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 1/2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο

Σιρόπι:

  • 31/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

Δημιουργήστε:

  1. Διαλύστε τη μαγιά στο νερό  και προσθέστε το λάδι. Σε δύο μπολ χωρίστε το υγρό καθώς και το  αλεύρι με το οποίο αναμιγνύετε την κανέλα, το γαρύφαλο και τα προσθέτω. 
  2. Στο ένα μπολ ζυμώνετε την άσπρη ζύμη και στο δεύτερο την καφέ, προσθέστε το κακάο, τα καρύδια.
  3. Αφήνετε τις ζύμες να φουσκώσουν για μία ώρα.
  4. Ανοίγετε με την άσπρη ζύμη δύο μακρόστενα φύλλα και τοποθετείτε την καφέ ζύμη και τυλίγετε .
  5. Στην συνέχεια ,τα  κόβετε σε πάχος μίας μπουκιάς, τα βάζετε στο ταψί, τα αφήνετε μισή ώρα να φουσκώσουν και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  6. Μόλις ψηθούν τα αφήνετε  να κρυώσουν και περιχύνετε το  ζεστό σιρόπι. Αφήστε τα λίγο μέσα στο σιρόπι να μαλακώσουν και τα βγάζετε από το ταψί για να ερβίρετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.