Συνταγές

Πατατούλες ψητές με κρέμα καπνιστής πέστροφας

Πατατούλες ψητές με κρέμα καπνιστής πέστροφας

 

Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Διαλέξτε τις μικρές και στρογγυλές πατατούλες για φούρνο και αποφύγετε τις μεγαλύτερες, για να έχετε τέλειο και ομοιόμορφο ψήσιμο.

Χρόνος Προετοιμασίας:
10΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 45΄ – 55΄

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Βάζω τις κομμένες πατατούλες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, τις περιχύνω με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με την πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή), τη σκόνη κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου τις πατάτες μέσα στο ταψί και τις απλώνω ξανά σε μονή στρώση. Τις ψήνω για 45 – 55 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Για την κρέμα καπνιστής πέστροφας: Ρίχνω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν ένας λείος και αφράτος πολτός.
Σερβίρω τις πατάτες σαν συνοδευτικό και βάζω την κρέμα πεστροφας σε ένα μπολάκι, για να βάλει ο καθένας όση ποσότητα επιθυμεί.

Υλικά:
▪ Για 4 μερίδες
▪ 500 – 700 γρ. μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, πλυμένες και καλά βουρτσισμένες, με τη φλούδα τους, κομμένες στη μέση
▪ ½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
▪ 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (ή την υπέροχα μυρωδάτη καπνιστή που θα βρείτε σε όλα τα μπαχαράδικα)
▪ 1 κουτ. γλυκού κόλιναδρο, σε σκόνη
▪ αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
▪ Για την κρέμα πέστροφας
▪ 1 φιλέτο καπνιστής πέστροφας (αποτελείται από τη μισή πέστροφα, χωρίς δέρμα και κόκαλα –θα τη βρείτε συσκευασμένη σε κενό, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
▪ 1 κουτ. σούπας καλής ποιότητας μαγιονέζα
▪ 3 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
▪ 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού

Περισσότερες tips και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.