Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν!
Χρόνος Προετοιμασίας:
20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 25΄ – 30
Υλικά:
▪ Για 8 μεγάλα muffins (ή 12 μικρότερα)
▪ 1 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
▪ 200 ml γάλα
▪ ½ φλιτζ. τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο, κρυωμένο + λίγο ακόμα, για το άλειμμα του σκεύους
▪ 4 μέτριες ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
▪ 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
▪ 1 κουτάκι βανίλια, σε σκόνη
▪ 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
▪ ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
▪ 1 κουτ. γλυκού αλάτι
▪ 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
▪ 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
▪ 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτω το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο, τις λιωμένες μπανάνες, τα αυγά και τη σκόνη βανίλιας.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύω πολύ καλά.
Βουτυρώνω ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζω το μείγμα εκεί. Ψήνω τα κέικ για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.
Περισσότερες tips και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις