Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Muffins με νιφάδες βρώμης και μπανάνες

Συνταγή της ημέρας: Muffins με νιφάδες βρώμης και μπανάνες

 

Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν!

Χρόνος Προετοιμασίας:
20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 25΄ – 30

Υλικά:
▪ Για 8 μεγάλα muffins (ή 12 μικρότερα)
▪ 1 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
▪ 200 ml γάλα
▪ ½ φλιτζ. τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο, κρυωμένο + λίγο ακόμα, για το άλειμμα του σκεύους
▪ 4 μέτριες ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
▪ 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
▪ 1 κουτάκι βανίλια, σε σκόνη
▪ 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
▪ ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
▪ 1 κουτ. γλυκού αλάτι
▪ 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
▪ 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
▪ 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτω το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο, τις λιωμένες μπανάνες, τα αυγά και τη σκόνη βανίλιας.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύω πολύ καλά.
Βουτυρώνω ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζω το μείγμα εκεί. Ψήνω τα κέικ για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

Περισσότερες tips και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.