Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Θεϊκό Όσο Μπούκο

Συνταγή της ημέρας:Θεϊκό Όσο Μπούκο

Θεϊκό Όσο Μπούκο…

Εκτέλεση
Ταμπονάρουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε στο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τα αφήνουμε για 5′-6′ να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στην βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε το μισό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά δεμένα σε τουλπάνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά, το κρασί και το ζωμό καθώς και τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε πολύ χαμηλά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρίβουμε κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με το κρέας και την υπόλοιπη σάλτσα.
Αν θέλουμε σερβίρουμε το όσο μπούκο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πολέντα η πουρέ.

Υλικά
▪ Για το Μπουκέ γκαρνί
▪ 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
▪ 1 κλαδάκι θυμάρι
▪ 1 δαφνόφυλλο
▪ 2 γαρύφαλλα
▪ 4 μικρές φέτες κότσι μοσχαρίσιο
▪ λίγο αλεύρι
▪ 1/4 φλ. ελαιόλαδο
▪ αλάτι
▪ πιπέρι
▪ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 1 καρότο ψιλοκομμένο
▪ 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
▪ 1 κ.σ. πελτέ
▪ 1 συσκευασία πομοντόρια αποφλοιωμένα
▪ 1½ φλ. κόκκινο κρασί
▪ 3 φλ. ζωμός κρέατος
▪ 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
▪ ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο
▪ 1 πακέτο χοντρό μακαρόνι με τρύπα
κεφαλοτύρι η παρμεζάνα τριμμένη
Περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.