Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα

Συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα

 

Τα πιο γιορτινά σοκολατάκια, με βελούδινη, πυκνή υφή και λαχταριστή γεύση σοκολάτας-κάστανου!

Χρόνος Προετοιμασίας:
20΄
Χρόνος Αναμονής:
Στο ψυγείο: 2 – 3 ώρες

Υλικά:

Για 40 τρουφάκια
200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
400 γρ. έτοιμο πατέ κάστανου (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά ζαχαροπλαστεία)
450 γρ. κρέμα κάστανου (θα την βρείτε σε βαζάκια σαν της μαρμελάδας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
150 γρ. μαρόν γλασέ, θρυμματισμένα
½ φλιτζάνι (100 ml) λικέρ καφέ (ή σκούρο ρούμι)
450 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. σκόνη κακάο, καλής ποιότητας, για την επικάλυψη

Εκτέλεση:
Λιώνω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά, το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το πατέ και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω και τα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω ξανά. Τέλος, ρίχνω το λικέρ καφέ (ή το ρούμι) και ανακατεύω καλά.

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνω στο χείλος μιας κατσαρόλας, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οσο λιώνει η σοκολάτα την ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Την αδειάζω στο μείγμα κάστανου και ανακατελύω καλά με τη μαρίζ.

Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Το βγάζω από το φούρνο και το πλάθω με τα χέρια μου σε μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια.

Αδειάζω το κακάο σε ένα πιάτο και κυλάω εκεί τα τρουφάκια για να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρω αμέσως.

Περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.