Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Σπιτικός μαριναρισμένος γύρος με

Συνταγή της ημέρας:Σπιτικός μαριναρισμένος γύρος με

Σπιτικός μαριναρισμένος γύρος με ψητά

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε κομμάτια (για γύρο) οριζόντια και λεπτά. Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σκεπασμένα από 4 ώρες ως και µία νύχτα, να μαριναριστούν καλά.
Για να στήσουμε το γύρο χρειαζόμαστε κοτοπουλιέρα (από το φούρνο της κουζίνας) ή αυτοσχέδια πατέντα. Αλλιώς, μπορούμε να τον περάσουμε σε τρία σουβλιά για κεµπάπ. Τον τυλίγουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τον ακουμπάμε σε ταψάκι γεμάτο νερό, πλαγιαστά. Ψήνουμε στους 200ºC για 1 ώρα και 30΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τον γύρο να ξεροψηθεί. Κόβουμε τα ψημένα κομμάτια και αφήνουμε τον υπόλοιπο γύρο να ροδίσει.
Σερβίρουμε µε πίτες, τζατζίκι και ψητές ντομάτες.

Για τα λαχανικά
Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες αφήνοντας το κοτσάνι για να συγκρατεί τη σάρκα και χαράζουμε σε ρόμβους τη σάρκα, αλατίζουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 35′-40′ να μαλακώσουν καλά.
Ανακατεύουμε γιαούρτι με λίγο λάδι, αλάτι και ζάαταρ. Γαρνίρουμε τις ψητές μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με ρόδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο .
Αφαιρούμε το κοτσάνι και ψήνουμε τις ντομάτες για 35′-40′.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε κρεμμύδι, πάπρικα, ελαιόλαδο και μαϊντανό.

Mερίδες: 14
Υλικά
• 2 κιλά χοιρινό (πανσέτα και σπάλα) κομμένο σε φέτες οριζόντιες
• 2 κρεμμύδια τριμμένα
• 1 µήλο τριµµένο
• 4 ντοµάτες τριµµένες
• 500 γρ. γιαούρτι
• 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά και καυτερή
• αλάτι
• φρεσκοτριµµένο πιπέρι
• πίτες για σουβλάκι
• Για τα ψητά λαχανικά
• ντομάτες
• κρεμμύδι
• πάπρικα
• μελιτζάνες
• ρόδι
• γιαούρτι
• Ζάαταρ (μείγμα μπαχαρικών, θυμάρι, ρίγανη, σουμάκ, καβουρδισμένο σουσάμι, αλάτι).
• σκορδόλαδο
μαρινάρισμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.