Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα.

2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, τα δύο είδη ζάχαρης και το φιστικοβούτυρο. Τα χτυπάμε για 4΄-5΄ να γίνουν κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε να απορροφηθούν από το μείγμα.

 

3. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη σόδα. Με τα χέρια πλάθουμε στον πάγκο τη ζύμη. Της δίνουμε σχήμα ρολό, την τυλίγουμε με λαδόκολλα ή με μεμβράνη (σε αυτό το στάδιο μπορούμε να την καταψύξουμε για 2 μήνες). Παγώνουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

 

4. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και με κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε φέτες 0,5 εκ. Αραδιάζουμε αραιά, γιατί φουσκώνουν τα μπισκότα, σε λαμαρίνα στρωμμένη με λαδόκολλα ή σε φύλλο σιλικόνης.

 

5. Τα ψήνουμε για περίπου 10΄ στους 160 C στον αέρα ή στους 180 C στις αντιστάσεις. Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε.

 

6. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.

Mερίδες: 30

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. φυστικοβούτυρο (κρέμα ή με κομματάκια)
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

2¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.