Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιο καρότο κέικ

Συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιο καρότο κέικ

 Σοκολατένιο καρότο κέικ

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα στην μέση.
1) Κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
2) Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να κρεμώσουν.
3) Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες.
4) Προσθέτουμε εναλλάξ τα κοσκινισμένα υλικά και το γάλα. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
5) Αδειάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 45-50′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Γλάσο
Λιώνουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι. Αποσύρουμε μόλις λιώσει. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με κουτάλι περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
• 200 γρ. (1 φλ.) ψιλοτριμμένο καρότο
• 50 γρ. (1/2φλ) κακάο άγλυκο
• 260 γρ. (2φλ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. baking powder
• 1 κ.γ. σόδα
• 2 πρέζες αλάτι
• 150 γρ. βούτυρο
• 300 γρ. (1+1/2φλ) ζάχαρη
• 3 μεγάλα αυγά
• 2 βανίλιες
• 240 γρ. (1 φλ.) γάλα
• Για το γλάσο
• 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 60 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.γ. μέλι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.