Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Θεϊκό burger με αυγό

Συνταγή της ημέρας:Θεϊκό burger με αυγό

 

Θεϊκό burger με αυγό

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του burger και τα ζυμώνουμε καλα. Φτιάχνουμε 6 μεγάλα burger. Τα ψήνουμε απο 5′-8′ λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά η καλοψημένα τα θέλουμε. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε γκριλιέρα, τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου. Ανοίγουμε τα φρυγανισμένα ψωμάκια στη μέση. Αλείφουμε με λίγη κέτσαπ, βάζουμε φύλλα μαρουλιού, λεπτές φέτες ντομάτας, ψημένα κρεμμύδια και ζουμερά μπιφτέκια.Τέλος βάζουμε το τηγανισμένο αυγό.
Καλύπτουμε με το ψωμάκι και καρφώνουμε με ξυλάκι. Για τέλεια επιτυχία, ζημώστε τον κιμά, σκέπασε τον κι αφήστε τον στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε. Μέχρι και μια νύχτα. Θα γίνουν φανταστικά.

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά
• 6 ψωμάκια στρογγυλά για burger κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα
• 1 καρδιά μαρουλιού πλυμένη και στεγνή
• 2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές κομμένες σε φέτες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ,ψημένο η σωταρισμένο
• 2 κ.σ. κέτσαπ
• 6 αυγά τηγανητά
• 6 ξυλάκια burger
• 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 φορά περασμένο από τη μηχανή αλέσεως
• 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
• 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
• 2 κ.σ. Worcestershire (έτοιμη σάλτσα στα σούπερ μάρκετ)
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.