Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: μεθυσμένο κέικ με δαμάσκηνα και σοκολάτα

Συνταγή της ημέρας: μεθυσμένο κέικ με δαμάσκηνα και σοκολάτα

Μεθυσμένο κέικ με δαμάσκηνα και σοκολάτα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ºC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα.
1) Σε μπολ μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα με 1 κ.σ .ρούμι για 5′-10′.
2) Σε μπολ βάζουμε τα δαμάσκηνα,τα καρύδια, τη σόδα, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
3) Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
4) Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά.
5) Αδειάζουμε το μείγμα στην σιμιζαρισμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50′ μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
6) Αφού κρυώσει τελείως σε σχάρα το ποτίζουμε λίγο λίγο με το υπόλοιπο ρούμι. Πασπαλίζουμε άχνη .

Υλικά

• 150 γραμμ. (1 φλ.) δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα
• 210 γραμμ. (1+3/4 φλ.) αλεύρι
• 100 γραμμ. (1 φλ.) καρύδια χοντροκομμένα
• 1+1/2 κ.γ. σόδα
• 2 πρέζες αλάτι
• 80 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 180 γραμμ. (3/4 φλ.) χλιαρό γάλα
• 150 γραμμ. (3/4 φλ. ) ζάχαρη
• 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
• 150 γραμμ. (1 φλ.) σταγόνες ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
• 3 κ.σ. ρούμι
1 μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.