Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Ρολά με πράσο και κιμά

Συνταγή της ημέρας:Ρολά με πράσο και κιμά

Ρολά με πράσο και κιμά

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μπωλ. Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε να ανακατευθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το προσθέτουμε. Ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Την βγάζουμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει πασπαλίζουμε αλεύρι. Την σκεπάζουμε για 30’ να ξεκουραστεί.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε τα πράσα με μισό φλιτζάνι νερό. Τα αχνίζουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 4-5’. Προσθέτουμε τον κιμά και τον διαλύουμε. Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, για 10’. Προσθέτουμε τον ξυνόχοντρο και το γάλα. Σιγοβράζουμε για 5-6’. Ανακατεύουμε συχνά να λιώσει ο τραχανάς. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Στο τέλος ο τραχανάς θα έχει απορροφήσει όλα τα υγρά της γέμισης και θα είναι στεγνή.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μεγάλη ή 6 μικρότερα κομμάτια. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, διπλώνουμε τα πλαϊνά, γεμίζουμε κατά μήκος και ρολάρουμε σε ρολό. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα. Τα ραντίζουμε ελαιόλαδο και λίγο νερό.

Ψήνουμε για 30’ στους 180 C στην κάτω αντίσταση και για 30’ επιπλέον στις πάνω και κάτω αντιστάσεις να ροδίσουν καλά.

Υλικά
• Υλικά για το φύλλο:
• 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ φακελάκι μαγιά
• ½ φλ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γλ. αλάτι
• Νερό όσο σηκώσει (περίπου 1+1/2 φλ. χλιαρό)
• Υλικά για γέμιση:
• 4 πράσα ψιλοκομμένα
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 1 φλ. ξυνόχοντρος (τραχανάς)
• 1 φλ. γάλα
• 3 αυγά
• 1 φλ. τρίματα φέτας
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Λίγο αλεύρι για τα φύλλα
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.