Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Μανιτάρια με σκόρδο και μπαλσάμικο

Συνταγή της ημέρας:Μανιτάρια με σκόρδο και μπαλσάμικο

 

Τα μανιτάρια έχουν μία ιδιαίτερη γευστική. Με το σκόρδο που τους…πάει τέλεια, απογειώνονται!

Μία συνταγή απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη και την ομάδα του . 

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 30΄

Υλικά για 4 άτομα


•400 γραμμ. μανιτάρια (πλευρότους)
• ½ κ.γλ. πάπρικα
• ½ κ.γλ. τσίλι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι , πιπέρι
• Κόκκινο κρασί

Eκτέλεση


Πλένουμε τα μανιτάρια πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
2. Τοποθετούμε τα μανιτάρια ολόκληρα σε ένα ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι, σκόρδο, μπαλσάμικο, ελαιόλαδο και κρασί.
3. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
4. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 30΄ στους 200οC.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Τα μανιτάρια αποτελούν μία θρεπτική εναλλακτική πρόταση, ειδικά για χορτοφάγους. Παρέχουν στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, καθώς επίσης και καλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 1.221

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.